2023 yılında ABD menşeli Sweetwater'dan alışveriş yapılır mı?

Uzun zaman sonra başlangıç gitarımın yetersiz olduğunu düşündüğüm için yeni bir gitar arayışındayım. Türkiye'de maalesef ki fiyatların normalden de yüksekliği ve bazı markaların Türkiye'de olmayışı beni Thomann, Sweetwater gibi mağazaların kucağına atıyor. İki mağazada bilinir, saygın mağazalar ve Türkiyeye'de getiriyorlar ama güncel olarak ne gibi sıkıntıları olucağını bilmiyorum daha doğrusu emin değilim, tedirginliğim var.

Sweetwater, daha uygun fiyatlı ve istedğimiz kargo firmasını da seçiceğimiz için bana daha cazip geliyor. Şu anda gördüğüm kadarıyla; FedEx ve DHL ile çalışıyor, 150 dolar ile 350 dolar arasında değişen ücretleri var, benim için kargo önemli değil zaten istediğim gitar Türkiye'de yok ve gelse bile daha pahalı olucaktır.

MusicMan'in alt markası Sterling'in, 600 dolar değerinde bir gitarını beğendim. Hesapladığım zaman günlük kur ile ($28,05) gitar 16.800TL civarı bir fiyatta, %20 KDV eklediğim zaman 20.200TL civarında oluyor. En düşük kargo seçeneği, DHL, ekledğimiz zaman 24400TL'ye geliyor.

Sorum şu: Daha bir vergi eklenir mi? Büyük bir para olduğu için problem çıkarır mı? Okuduklarımda; oradaki yetkilere göre sorunun derecesi olduğunu söylediler. Daha güncel bilgi varsa veya önceden alışveriş yapan varsa burada görmek isterim. Eğer alışveris yaparsam deneyimlerimi teker teker yazmayı planlıyorum. Teşekkür ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
150 euro, 160 usd üzeri ürünü posta yolu ile vergisini ödesende alamazsın.
thomann dan alışveriş başlığını oku.
Başlığı ve deneyimi olanların yazılarını okuduğumda; 150 euro'yu geçince beyanname'yi alıp, gümrüğe gelmenizi istiyorlar, dediler. Bazı ek, çok da pahalı olmayan masraflar çıkıyormuş. Bir şey mi kaçırdım yoksa bunlar doğru mu?
 
thomann EU bazlı... bir de USA'dan gelen mal için araştırma yap muhtemelen farklı rakamlar çıkacaktır.
Sweetwater veya Guitar Center için en iyisi ucuz uçak bileti kovala, git kendin elden al uçakta yanında getir, 2 gün de gezersin artan parayla. Yani en azından Avrupa'da mümkün, USA uçağı daha pahalı olacaktır tabi :)
 
Başlığı ve deneyimi olanların yazılarını okuduğumda; 150 euro'yu geçince beyanname'yi alıp, gümrüğe gelmenizi istiyorlar, dediler. Bazı ek, çok da pahalı olmayan masraflar çıkıyormuş. Bir şey mi kaçırdım yoksa bunlar doğru mu?
Olay keşke sadece beyanname olsa.

sıvitvatır satış fiyatının üzerine ekleyeceklerin.

%18KDV + %20vergi + %10 ile %20 arasında ek bir vergi daha + noterden vekaletname masrafı + gümrük masrafları + öngörülemeyen diğer masraflar.
 
Geri
Üst