Efektli Amfiye Prosesör Bağlamak

Merhabalar, yaklaşık 3 senedir gitar çalıyorum. Ve henüz yolun başındayken zaten pedal işlerine uzun süre girmem, uygun ve efektli bir amfim olsun diyerek Blackstar ID:Core V2 aldım. Gerçekten de pedal ve efekt işlerine uzun süre bulaşmadım, önce bir gitarı çalmakta iyileşeyim öyle başlarım diye düşündüm hep. En azından ufaktan ilgilenmek için yeterli seviyeye geldiğimi düşünüp geçenlerde bir Mooer GE150 prosesör aldım. Ama şimdi şöyle bir sorun yaşıyorum: Blackstar'ın inputundan takarsam pedaldan gelen efektli sound bir de Blackstar'ın efekt filtresinden geçecek. Bu yüzden ne yapmalıyım karar veremedim, direkt Blackstar'ın inputuna mi gireyim prosesoru, Line In girisinden mi gireyim yoksa amfiyi satmaya çalışıp yerine aynı fiyatlarda efektsiz bir amfi mi alayım? Öğrenci olduğum icin son opsiyondan kaçıyorum ama mecbur kalırsam cabalarim elbet. Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
 
Line-In de girsen benzer sorunu yaşayacaksın. Uzun uzun anlatmaya gerek yok sorunu analiz edebildiğine göre kendin de çare bulabilirsin belli ki o kadar tecrüben var ama BENCE şu durumda ideali eğer prosesörden memnunsan direkt monitor bağlamak ki tonu renklendirmeden alasın.
Yani efektsiz amfi diye bir şey yok, daha doğrusu tonu renklendirmeyen yok... tek kanal solidstate amfi de alsan yine de preamp'ten ve o amfinin kabininden geçecek senin prosesör sinyali. Mesele sadece "efekt" değil. Van Gogh tablosunun karşısına geçip kaynakçı gözlüğü takıp yavv bu sarılar biraz koyu mu ne demek gibi oluyor yani o şekilde.
Yok param alamam başka alet dersen de amfiyi olabilecek ENNN sade clean ve EQ'suz en ham ayara getirip yine Input yapmak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Monitör alma imkanım şimdilik yok gibi, sanırım öyleyse şimdilik en mantıklısı en azından biraz para biriktirene kadar dediğiniz gibi en clean halde inputtan girmek olacaktır. Teşekkürler tekrardan.
 
Geri
Üst