Majör akor arpeji ile pena (alterne vuruş) egzersizi

Şimdiye kadar hiç egzersiz paylaşmamıştım, ancak son dönemde economy pickinge çok fazla yüklenmem sebebiyle sağ el tekniğimde tel geçerken sıkıntılar hissetmeye başladım.
Bu nedenle şu ara tel geçişi egzersizleri ile uğraşıyorum. Ekteki egzersizden çok fayda gördüm. Başlangıçta oldukça ters gelebiliyor, yavaş başlamak lazım.
Özellikle triadları ve diğer akor arpejlerini shred usulü sweep yerine ritmik olarak daha kontrollü çalmak isteyenlere (caz, fusion, gypsy caz vs için...) faydalı olacaktır sanırım.
Kayıtta 180 bpm'de çaldım (8'Lik üçlemeler ile), şu ara 200'e kadar da çıkıyorum ama henüz yeterince kontrollü ve temiz olmuyor tabii...
Aşağı-yukarı şeklinde penalama ile tümüyle alterne vuruşla çalmak mümkün olduğu gibi, ilk iki notayı economy/sweep ile, yani tek bir aşağı vuruş ile geçmek de mümkün. Ama bu durumda diğer tel geçişleri daha zor da olabiliyor.
Downward pick slanting yaklaşımı benim işime yarıyor, başparmak-işaret parmağı hareketi ile tel geçmek (yüksek hızlar için) de iyi olabiliyor.
Kayıt linki aşağıda:
 

Dosyalar

  • Alterne vuruş egzersizi.pdf
    62.1 KB · Gösterim: 34
Son düzenleme:
Geri
Üst