Elektro gitarın sapına anlık darbe gelince yankılı bir uğultu çıkıyor

Selamlar,

Sahip olduğum Stagg SES-55WH model elektro gitarın, sap kısmına anlık bir darbe gelince uğultu vermesi gibi sorunu var. Sorun, bazen sert şekilde akor bastığımda da oluyor. Bu ses bozuk sap ayarı gibi çınlamadan ziyade, uğultu şeklinde. Hem hoparlörden, hem de gitarın kendi üstünden sesi duyabiliyorum. Analog bir ses yani. Bu sorunu nasıl engellerim? Ne sebep olur?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6


Tanıdığım bir müzik öğretmeni yaylarla ilgili sorunun olabilir dedi. Tam o kısma vurunca ses daha net çıkıyor. Gövde kısmından geliyormuş ses yani yanlış tespit etmişim. Sorun yaylarda olabilir mi hakikatten?
 
Ses görebildiğim kadarıyla orta ve köprü manyetiğine geçildiğinde geliyor. Daha çok köprü manyetiği. Manyetikler pickguard a takılırken arada yaylar olur bazılarında ise bir çeşit silikon tüpler. Manyetiğin hareket etmesini engeller. Manyetikleri elinizle bir hareket ettirmeyi deneyin boşluk varsa sallanıyorsa nedeni olabilir. Tremolo yayları da gevşek olabilir.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Manyetikler hareket etmiyor denecek kadar az hareket ediyor. Sanırım ilk fırsatta söküp yaya bir takoz ekleyip deneyeceğim. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Sorunu çözdüğümde konu kapanmazsa güncelleme yapacağım.
 
Geri
Üst