Online jamming cephesinden yeni gelişmeler

Uzun bir süredir forumda bu konuda insanlara davetimi sürdürüyorum, ilanlar olarak başka sitelerde de karşılaşmış olabilirsiniz. Bizden katılan arkadaşlar birkaç kişi bile olsa olmaya başladı, bunlar benim için sevindirici şeyler...

Diğer taraftan bu online jamming müessesesine çağımızın bir gereği olarak video akışını da eklemek için çalışmalar yapıyoruz. Bir süre önce twitch ile başlamıştım daha sonra bu şekilde yayın yapan Hollanda'dan bir arkadaş ile bir youtube kanalı üzerinden yayın yapabileceğimizi gördük. Bir youtube kanalını marka hesabına çevirip idare edebiliyorsunuz. Biraz alengirli bir iş ve gelecek için sorunlara neden olur mu hiç bilmiyorum ama maddi bir beklentim olmadığı için (aslında böyle bir içerikten maddi getiri olması da çok mümkün değil), benim için sorun teşkil etmiyor.

İnsanların ilk buna baktığına eminim, yani hobi bile olsa üç-beş bir şey gelsin diye bakıyor ve yatırımları o yönde yapıyorlar ama aslında bunun için oluşturulmuş sistemin bu hayalleri sömürdüğünü düşünüyorum. Belli seviyedekiler elbette güzel kazanıyordur ama bunun hayali ile insanları sadece buna odaklayarak kaybettirdikleri "ruhun" telafisi yok :)

Ben bu ruhun NINJAM'da olduğuna inanıyorum çünkü dinlemeden çalamazsınız. Geçeyim şöyle baştan sona solo yardırayım derseniz, olmaz o iş. Sistem teknik olarak buna mecbur bırakıyor. Ezberlediğiniz şeyler de bu sistemde çalışmıyor çünkü anlık olarak karşıdan gelen sese uygun karşılıklar vererek ve bunları döngüye alarak bu sistemi en verimli şekilde kullanabiliyorsunuz (gerçek zamanlı olmaması aslında bir artı özellik oluyor yani).

Neyse daha fazla uzatmayayım, zaten uzun yazı bir anlamda koruma kalkanımız :D, buraya kadar merak edip okuduysanız, oluşturduğumuz yeni youtube kanalının linkini de ekliyorum. Şimdilik başlangıç aşaması gibi diyelim, katılanlar çok büyük çoğunlukla NINJAM'ı bilip kullanan insanlar. Kolektif bir kanal, belli şartları yerine getiren herkesi bu kanala dahil edeceğiz ve online jamming konsepti ile yayın yapabilecek:


Şunu eklemeyi unuttum, müzik türü seçmek çok mümkün değil, kanaldaki yayınlarda tek bir türden müzik uzun bir süre olmayacak çünkü henüz bu kadar organize olmak mümkün değil. Bir jam session için toplanan insanlar o an sisteme bağlanıp çalmak isteyen insanlardan oluşuyor, hadi bu gece metal gecesi yapalım dediğimiz zaman mesela sadece Rusya'dan bir arkadaşla çalmaya başlıyoruz ama gelenler farklı türe doğru geçtiklerinde bunu sürdürmek mümkün olmuyor.
 
Son düzenleme:
Katılımcısı olduğum güzel bir topluluk.Aslında sistem oldukça basit sadece ses kartınız olması yeter.Onun dışında bir de online ortamda çalabilmek için bir eklenti indirmeniz gerekiyor.Hepsi bu kadar.İnternet ve teknolojiyi bir arada çok masum bulamasam da doğaçlama müzik platformu bence en masum oluşumlardan birisi.Tek sıkıntı evde 3 4 saat gitar çalınca eşiniz gelip tepenizde beliriyor.
 
Geri
Üst