Hikaye - Tolga Güven (Türkçe sözlü blues rock)

  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
eline sağlık, güzel olmuş, gain de iyi, daha azı sümme haşa zaten ... vokalde Gökalp Baykal havası sezdim :)
Teşekkür ederim. Gökalp Baykal'ı çok az dinlemişliğim var, çünkü (Yavuz Çetin ve Bulutsuzluk Özlemi filan gibi şeyler dışında) Türkçe sözlü rock hiç bir zaman çok takip ettiğim bir şey olmadı. O nedenle ilk kez Türkçe söz yazıp söylemeye başladığımda aksanlı geliyordu vokalim, zamanla biraz daha toparladım sanki.
Kaydı yapalı epey olmuş, gain burada Clapton sularında ama benim kafada onu çok daha az "kırılmalı", "bell-like" Strat tınılarına çekesim var zamanla. Burada dinamik yelpaze yok çünkü. Tabii meseleyi geniş yelpaze olarak düşünüp belki bunu en üst sınır gibi görmek de iyi olabilir. Süreç zarfında ben ekstra olarak parmakla çalmak, hatta biraz slide çalmak filan gibi şeyleri de ekledim "cephaneliğe".
Fakat bu tip şeyleri home studio konsepti ile kaydetmek bu müziği mahvediyor aslında çünkü bu kesinlikle canlı bir grupla önce "olgunlaştırıp" sonra kaydedilmesi gereken bir sound. Yani aslında şarkılar bahane, çalımlar şahane olmalı bu kafada ama...:)
 
Cuma akşamı çıkmışsın ofisten,tüm yoğun haftanın planlamaları,stresi,gelecek haftanın programı falan derken bir parçaya denk gelirsin bir anda,"Tamam şu an daha düşünme"dedirten sıcaklıkta olmuş 😊

Baya beğendim😃
 
Forumdaki birçok teori başlığındaki yazılarınızın hakkını alın size pratiği de bu diyerek vermişsiniz hocam. 🙂 Türkçe sözlü blues-rock nasıl olur? Böyle olur. Gerçekten çok beğendim. 💯
 
Elinize sağlık, çok güzel olmuş 👏 Ama "bell-like" strat tonu hakikaten çok yakışır. Biraz da az kullanılıyor ya bizdeki eserlerde bu az gainli tonlar, fırsat bulunca öyle bir versiyonunu yapsanız ne güzel olur...
 
Elinize sağlık, çok güzel olmuş 👏 Ama "bell-like" strat tonu hakikaten çok yakışır. Biraz da az kullanılıyor ya bizdeki eserlerde bu az gainli tonlar, fırsat bulunca öyle bir versiyonunu yapsanız ne güzel olur...
Seth Rosenbloom dinledim geçenlerde, felaket özendim tonuna. Gel gelelim, o tonla da başka şeyler olmuyor. Analog 1-2 yeni klon pedal aldım, bunlarla bir şey deneyip ton oturtmaya çalışacağım.
 
eğer çözemezsen forumda başlık aç... pedalın üstündeki düğmeleri sağa mı çevirmem lazım sola mı.. Seth tonu almak için yardım lütfen....
Cevap: O tonu alamazsın 🤣 🤣 🤣
Adam oldukça konvansiyonel bir blues gitaristi, pek benlik değil şarkıları filan. Nota tercihleri de sıradan. Fakat çok temiz çalıyor, ton zaten pırıl pırıl, çok hafif bir kırılma var sadece, ritmik kontrolü de acaip sağlam . "Kim bu adam?" diyorum.
Sonra Andy Wood ile bir youtube videosuna denk geldim. Muhabbet şu elemanın: "16 yaşındayken favori gitaristim John Petrucci idi..."
Orada koptum ben 🤣
Petrucci hayranı blues gitaristi. İşte kafa bu olmalı. Petrucci hayranı olup prog metal yaparsan sıradanlıkta kaybolmaya mahkumsun.
Ama 16 yaşında Petrucci dinleyip de sonra rotayı başka yerlere çevirmeyi başarırsan, sahip olduğun o altyapıyı sana avantaj sağlayacak başka yerlerde kullanabilirsin.
Duman hayranı olup Duman gibi müzik yapmaya kalkarsan geçmiş olsun.
Sonra Duman tonu nasıl çıkar diye biri kuyuya taş atsın, uğraş dur....
 
Geri
Üst