Elektro gitar ses çok kötü geliyor

selam, focusrite 2i2 gen 3 ses kartım var, kulaklık olarak superlux hd681 kullanıyorum ve bir de locitech'in 2'li hoparlörü var(hoparlör eski, 2.el almıştım)
birden fazla gitarla denedim ve hep aynı sorunu yaşıyorum, seslerde rahatsız edici bir cızırtı oluyor, özellikle delayli cleanlar tek kelimeyle korkunç. sizce sorun nerede? kulaklığı ve hoparlörü mü değiştirmeliyim? bias fx 2 ve neural dsp'nin bilinen 3-4 tane pluginini kullanıyorum.

bu arada kulaklıkla youtube'taki gitar shortslarını izlediğimde o delayli cleanlerin sesi çok iyi geliyor ama kendim çalarken ses adeta patlıyor gibi, bu sorunu çözebilirsem çok iyi olacak.
 
sesi kaydedip gönderin yapabiliyorsanız. cızırtı, kütürtü, patırtının kulaklıkla ya da hoparlörle ilgisi olmaması gerek. gitarın kablosunu, çıkışını, ses kartının ayarlarını vs. kontrol edebilirsiniz.
 
Sorunun kaynağını tespit etmek için deneme yanılma yapmalısınız. Farklı gitarlar denediyseniz (farklı bir amfi ya da aygıtta da deneyin bence) onda sorun yoktur, bir ihtimal kabloyla alakalı bir problem de olabilir, gitar bağlantısı harici sesler sorunsuz geliyorsa kulaklıkta da sorun yoktur, Belki ses kartı ve yazılımlardaki sinyal seviyeleriyle alakalı bir ayar yanlış yapılmış olabilir. Input output seviyelerini kontrol ettiniz mi?
 
Gitar kablosu yada elektrik hattının topraksız olması gibi bir ihtmalde var. Kayıtı dinlemeden yorumda bulunmak zor. Aynı hoparlör ve kulaklık ile youtubedaki gitar sesleri güzel geliyorsa onlarda bir sıkıntı yoktur. Kullandığınız yazılımdan da olabilir. Farklı yazılımları deneyin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Arkadaşlar uzun denemelerin sonunda şu sonuca vardım, bazı clean ve delaylerde bu oluyor. Özellikle kalın tellere basarken ses patlıyor, distortion da problem yok diyebilirim. Kayıt alıp atacağım.
 
Geri
Üst