Mooer GE1000

Hoppaa... hadi bakalım ortalık kızışsın iyice ...

Öncelikle, Duman tonu çıkartan yapay zekalı EQ koymuşlar gibi anlıyorum. Güzel.
Ve fakat kafamda deli sorular 🤣
Bunun 300'den farkı ne acaba? 300'de yer alan ama başka hiç bir yere koyamadıkları synth modülü bunda niye yok acaba ? (BOSS... yusuf yusuf ?)
O 300, bu 1000 oysa? Hımm.
Peki bu efekt modülleri birden fazla kez kullanılabiliyor mu? Hani şu Line 6 vs'nin M9 gibi en düşük model efektörlerde bile yıllardır sunduğu ama Mooer'de bir türlü olamayan özellik?🤣
Mooer artık NUX ile filan rekabet etmesinin bir anlamı olmadığını görmeli. GE1000, GEmilyon filan... Olmuyor bu yani. Ayıp etmişler bence.
Herhalde 2024 NAMM'de bir ürün olsun istediler.
 
Cihaz sanki 300 değilde 250 yerine çıkmış gibi,Amiral gemisi olarak GE 300 e göre daha belirgin farklar bekliyordum.

GE 300 yerine GE 2000 olur mu acaba 😊
Zaten öyle. 14 efekt bloğu koymuşlar.
Yeni özellikler renkler falan filan derken daha modern olmuş. Ha bir de drum machine eklemişler. Ses kalitesi daha iyi değildir.
Ge 300 den daha ucuza bu cihaz.
Işin ilginç tarafı bana aynı geliyor bu da Hotone da ve benzer birkaç çin markası da
 
Zaten öyle. 14 efekt bloğu koymuşlar.
Yeni özellikler renkler falan filan derken daha modern olmuş. Ha bir de drum machine eklemişler. Ses kalitesi daha iyi değildir.
Ge 300 den daha ucuza bu cihaz.
Işin ilginç tarafı bana aynı geliyor bu da Hotone da ve benzer birkaç çin markası da
14 efekt bloğuna istenilen şey atanabiliyor mu peki? Onu pek çözemedim. Yani iki tane delay bloğu, iki tane distortion bloğu mümkün mü?
 
Yeni bir amiral gemisi yoksa o zaman ticari olarak "Duman" tonu çok iyi çıkar bu cihazdan..
Herhalde epeydir GE serisinden yeni bir prosesör çıkmayınca rekabette geri kaldılar biraz, bence Nux-Hotone ile kapışmak istediler çünkü onların yeni cihazları var piyasada. Yapay zekalı EQ muhabbeti de asıl yenilik olarak pazarlanıyor bu durumda.
Bence bu yeniliği başka bir seri ismi ile pazarlasalar güzel olurmuş. GE-AI filan gibi işte, ne bileyim...
 
Bence Hotone,Mooer'den daha güçlü geliyor.
Geleceğin yıldızı Hotone olacak.
İyi takip edin...
 
Turkiyede Hotonenun bir distribütörü olmaması üzücü, yurtdisindan bir şey alıyorsam da o hotone olmaz. Ben genel olarak ge1000 özelliklerini fiyatına göre beğendim, ruhum fakir olsa gerek mooer tonlarını genel olarak beğeniyorum.
 
Yani 2024 hedefleri kapsamında kemper playeri baya bir süre önce sipariş verdim, kıvılcım hala ithal edemediği için boş vakitlerimde kendimi ge1000'e bakarak gasliyorum. Merak ettiğim konu, kullanma kılavuzunda fx loop kısmının return kismi baştaki semada stereo olarak gösterilmiş. En alttaki giriş çıkış speclerinde mono olarak ifade edilmiş. Birçok kişi için çok önemsiz olduğunun farkındayım ama bilen birisi aydınlatırsa mutlu olurum.

Ürün ile ilgili ücretli tanıtımlar dışında da düzgün bir inceleme videosu yok. Yabancı forumlarda da ırkçılık yüzünden düzgün bir inceleme göremedim. O yüzden edinmiş birinin yorumlarını okumak mutlu eder.
 
Turkiyede Hotonenun bir distribütörü olmaması üzücü, yurtdisindan bir şey alıyorsam da o hotone olmaz. Ben genel olarak ge1000 özelliklerini fiyatına göre beğendim, ruhum fakir olsa gerek mooer tonlarını genel olarak beğeniyorum.
Amfileri çok güzel.Freeze b ve Five o amfileri evde duruyor.Tüm pedallarını aldım.Eğer sahnede 80'ler çalacaksak Freeze b öyle tonlar veriyor ki sanarsınız Jcm800 veya 1959slp var.Analog olarak çok işe yarıyor özellikle pedallar ve mxr 6 band eq ile istediğim her tonu alıyorum.
 
Bu arada merakıma yenik düşerek almış oldum. Daha birkaç saat kullandım. Birkaç küçük fikrimi belirteyim.

Güncel prosesorler içerisinde tek eksiği dual chain gibi şeylerin olmaması. Onun dışında bt, cloud, dokunmatik ekran, ir, stereo fx loop vs ne ararsan var. Scene da var diye görmüştüm ama henüz denemedim. Dual amfi veya kabin kullanımı benim için ölümcül olmadığı için çok umursamıyorum.

Bu ai eq muhabetti biraz yalan :D. Zaten ilk gördüğümde anlamıştım da çok şey etmemiştim. Kötü değil bu arada ama amfiyi değiştiriyorum, cab değiştiriyorum, sözde öğrendiği sürede farklı şeyler çalıyorum çok büyük oranda aynı şeyleri yapıyor. Ama güzel bir başlangıç noktası oluyor, o yüzden güzel olduğunu düşünüyorum.

Dokunmatik ekran güzel ama frame sayısı kaçsa artık tabletten buna geçince bir afalladım.

Sound kısmına gelirsek, burası subjektif oluyor tabi. Mnrs soundlar için ayrıca bir yorum yapmayacağım, zaten bircok mooer urununde var. Butik amfi diye bir bölüm eklemişler. Bence bunlar baya başarılı. Uzun süredir ndsp gojira ile takılıyordum, buradaki evh modellemesi beni daha çok tatmin etti. Genel olarak bu bölümdeki kısımların başarılı olduğunu düşünüyorum. Choptones'un kendi yazdığı presetler de mevcut.

Son olarak şu dsp muhabbetine değinmiş olayım. İlk cihazı açtığımda bi preset yaptım ve lap diye doldu. Güncellemesi varmış meğer, onu yaptıktan sonra baya alan açıldı. Yani fantastik efekt talebiniz varsa ne olur bilemiyorum denemedim ama ben ng, pitch sihfter, od, amp, cab, eq, chorus, ping pong delay ve reverb koyduğumda %87 falan oluyor. Cihaz zaten boş durumdayken %76 ile falan çalışıyor. Yani bi o kadar konabilir gibi geliyor bana.

Genel olarak ilk izlenimlerim bu şekilde. Detaylı kullanmadan eksiklerini çok göremiyorsun ama bu fiyat seviyesinde bu özelliklere sahip bir rakibi yok sanırım.
 
Geri
Üst