Elektro Gitarda Karmaşik Ses

Dostlarım herkese merhaba.Yamaha pacifica 112j ve blackstar id10 v3 amfili bir setupum var.Gitarda clean tonlarda akor basinca çok düzgün ses tonu alabiliyorum ama Rock modlarinda çaldığım zaman akor basinca sesler birbirine giriyor ve çok karmaşık oluyor.Internette çalan arkadaslarda çok güzel rock tonları olmasına rağmen akorlu şarkılar çalarken benimki gibi sesler biribirine girip saçma bir karışıklık yaratmıyor.Acaba ben mi akor basarken yanlışlık yapıyorum?
Sadece bastığım tellere mi vurmam gerek ?
Çünkü öyle yapınca sanki daha güzel ses aliyorum.
 
Susturmayi iyi yapamiyorsun muhtemelen. Distortionlu tonlarda susturma cleane gore daha onemli cunku sesler ust uste binince gereksiz cok gurultu olusuyor. Ayrica akordan kastin nedir acik akorlar mi basiyorsun power akorlar mi?
 
Eğer bastığın teller haricinde boş tellerin de fonksiyonu varsa boş tellere de vurman gerek. Ama boş tellerden çıkan notaya ihtiyacın yok ise sadece bastığın tellere vurman gerek. Bunun genel bir kuralı yok yani. Senin yaşadığın en büyük sorun tuşenden kaynaklanıyor. Sihirli kelime "Tuşe". Ekipmanınız ve soundunuz ne olursa olsun tuşe üzerine çalışmalar yaparak, önem vererek ve hissederek gitarınızı çalın. Zamanla o karmaşık gibi görünen sesler düzene girecek. Tuşe haricinde seslerin karman çorman olmasını istemiyorsanız ihtiyacınızdan fazla gain artırmaktan kaçının. Yüksek gain de kontrolü zorlaştırır. Son olarak ekipman kalitesinin de sesin karmaşıklaşmasında etkisi vardır bilginize.
 
Power akor, 5'li akor, bareli akor basıp üst 3 tele 4 tele vurarak çalma... Adına her ne dersek, bu şekilde mi akorlar kullanıyorsunuz.

Clean'de güzel, drive'da kötü deyince benim aklıma direk ilk 2-3 perdede açık pozisyonda bastığımız akorlar geldi. Öncelikle bundan emin olursak daha faydalı yorumlar geleceğine inanıyorum.
 
Geri
Üst