Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

Arkadaşlar 19 sayfanın 19 unuda okudum cok karısmış aradan zar zor usta isimleri ve iletişim bilgileri bulabildim.

İstanbulda olan gitar ustalarının iletişim bilgilerini vereyim toplu halde araması zor oluyor çünkü.

*Yüksel usta*
Yüksel Ustaoğlu tel:0212 243 08 92
cep:0542 534 35 49
e- mail:yü[email protected]

*Ekrem Özkarpat*
0212 251 4835

*Murat Sezen*
0212 293 1915

*Rıfat Türen*
0212.243.20.78
[email protected]

*Fatih Yılmaz*
Şahkulu mahallesi otçu sokak no 4: kat 1. tunel/beyoglu
05352214283

*Feridun TANRIKUT*(KADIKÖY)
Acıbadem mah. Sarayardı cad. Hürriyet Apt. No:84/8 Kadıköy / İstanbul
0216 418 68 47
[email protected]

bu arada bu bilgileri burdan paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler.
bende karar vermiş oldum sayenizde:D
 
Arkadaşlar İzmir' de Muharrem Abiye gitarımın fretlerini değiştirttim. Güzel yaptı açıkçası, ellerine sağlık.

Erkan Sızarlar' ın bu aralar çok meşgul olduğunu biliyorum, o nedenle gitarınızı Muharrem Abiye götürebilirsiniz çekinmeden, temiz çalışıyor. Fret değiştirme dışında da bayağı işi var, mesela ben gittiğimde bir amerikan strat için sap yapıyordu 0 dan.

Telefonunu vereyim ben: 05053340073
 
feridun'a iyi diyenler var baya daha hiç gitar götürmedim kendisine ama telefonla arayıp aldığım fiyatlar çok yüksekti. yüksel ve ekrem'e iyi diyenler olduğu kadar kötü diyenler de olduğundan onları zaten baştan eledim. benim tavsiyem fatih ustadır. kendisinin en büyük artısı çok çabuk pratik çözümler üretebilmesi ve gitarınızın sap, köprü ayarı vs manyetik takılması gibi işlemlerde gitarınızı bıraktıktan sonra işlemine göre bir kaç saat içinde alabilmeniz. köprü ayarı için bir kaç luthıer, gitarı bırak 2 gün sonra gel al demesine rağmen fatih usta hızlı bi şekilde halledip vermişti. gerçi artık köprü ayarımı da kendim yapıyorum allah genel bakım harici düşürmesin kimseyi luthierlere =)
 
Clesk demiş ki:
Arkadaşlar İzmir' de Muharrem Abiye gitarımın fretlerini değiştirttim. Çok güzel yaptı açıkçası, ellerine sağlık.

Erkan Sızarlar' ın bu aralar çok meşgul olduğunu biliyorum, o nedenle gitarınızı Muharrem Abiye götürebilirsiniz hiç çekinmeden, çok temiz çalışıyor. Fret değiştirme dışında da bayağı işi var, mesela ben gittiğimde bir amerikan strat için sap yapıyordu 0 dan.

Telefonunu vereyim ben: 05053340073

Atölyesi nerede bu abimizin ?
 
arkadaşlar çok acil cevaplanması gereken bir sorum var.yarın gitarımı ankaradaki kenan abiye götürcem sap ayrı floyd rose ayarı tel değişimi vs yaptırmak istiyorum ayrıca gitarımın üzerinde bazı cila kalkması var onlarıda yaparmı?? ayrıca bişey daha sormak istiyorum kenan abi boya vs. şeyler yapıyormu?? lütfen ara da sor demeyin çünkü saat 22:35 arıyamam kapalıdır ve yarın sabah erken den kalkıp gitcem atolyesine lütfen tam bi bilgi verin..
 
mersinden_ersin demiş ki:
Cenk_Eroglu demiş ki:
Arkadaslar.. yillar icinde Ekrem ile bir cok kez calistim..
bu sure icerisinde bir ustanin zaman icinde nasil esnafa dondugunu
ve son 1-2 senedir ne kadar rezalet isler cikardigina bizzat sahit oldum... borca girip yeni yer acinca sanirim iyice paraya sikisti
ve artik yanindaki ciraklara is yaptirmaya basladi.. 16 yillik Ibanez jem 77 sayesinde çöp oldu...(fret degisimi ha birde kafasina göre gitarin arkasini gerekmediği halde tremolo ile ilgili olarak rendelemiş..)
Martin akustik gitarin icine etti ..ne akort tutuyor ne de action kaldi.. ayrica arkadaşım Ete Kurttekin in bass gitarini hepinizin görmesini isterdim.. eşik 2.5 santim sağ tarafa vidalanmis.. yok böyle bir sey..
birde üstüne ibanez macerasi sirasında senin tuşen yüzünden buzz ediyor tuşeni değiştir diyecek kadarda terbiyesiz..
sakin 2006 sonrasi Ekrem e gitarlarinizi emanet etmeyin !

sevgiler
Cenk Eroğlu

2.5 yılın ardından siteye girip mesaj yazdığına göre ciddi bir uyarı bu, oldukça...

merak ediyorum cenk eroglu gibi bu işle profesyonal ilgilenen birine bu yapildiysa normal isimsiz bizlere neler yapilir.cidden terbiyesizlik.
 
Feridun çok dürüst ve açıksözlü bir gitar ustası. Bu bu bu yapılacak böyle olacak şöyle olacak diye bilgi veriyor. Fiyatları yüksek olabilir piyasaya göre. Ama işini iyi yaptıktan sona fiyatlar çok da önemli değil benim fikrimce. Kendisine iki gitar emanet ettik. 2 sinin de fretler yenileniyor ve ekstra olarak sap ile ilgili sorunlar hallediliyor. Ben kendisine güveniyorum. Sonuçları belirtirim 2 hafta sonra.
 
Arkadaslar. Fatih Yılmazın atölyesi Balyoz sokakta mı - ki sitesindeki adres odur - yoksa yukarıda angryagain in iletisinde yazdığı şahkulunda mı?

Taşındı mı?
 
Geri
Üst