Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

arkadaşlar ben yekpare yani gövde sap birleşik bi v kasa gitar yaptırmayı düşünüyorum işçiliğin iyi olmasın ve uygun bi fiyat istiyorum bana kimi önerebilirsiniz
 
işçiliğin iyi olması ve fiyat ters orantı içinde şeyler :) ikisinden birini gözden çıkaracaksın. önceki sayfada ustaların telefonu var, arayıp soracaksın hepsine. şunu şunu istiyroum kaça yaparsın diye. biz şimdi burda deriz fatih ucuza yapar. ararsın fatihi fiyatı yüksek gelir sana. bakarsın başka bi ustanın acil paraya ihtiyacı vardır, daha düşük fiyat verir. ara sor bence. (bence fatih).
 
Benim de gitarım bir cok ustadan gecmistir. Aldigim sonuclari size fikir vermesi acisindan aktarayım ;

ilk Yuksel Ustaya vermistim gitari. buzz feiten ve fret cakti. sap ayarı falan da yapti. cok iyi hatirliyorum . gitar cillop gibi olmustu. bi daha cok kez gotururdum ama (sozune guvendigim) arkadaslarım da gitara ozen gostermiyo yorumunu yapınca, hic goturmedim bi daha. Aslında en memnun kaldıklarımdan biriydi.

Feridun'a elektro klasik ve elektromu cok kez verdim. Hakkaten cok guvendigim bi ustadir. sapi kırılan elektro klasigimi cok uygun fiyata ve mukemmele yakın yapmıstı. siddetle tavsiye ederim feridun'u. elektroda da yaptıgı isten sadce bi kere tam olarak memnun kalmadım. e o kadar kusur normal diyorum.

Rıfat usta , iyidir. O da isini iyi yapııyo ama fiyatı biraz gereksiz fazla geliyo. bi de cok sicak gelmemisti bana. bi daha goturmedim.


Ekrem ustaya biraz gec olsa da ilk defa bu hafta verdim gitarı. sonuclari gorcez..

he bi de elektronnikci proseslab var ona da isim dusmustu, luthier degil ama. elektronik kısımlarla ilgili gozu kapalı veririm gitarı . cok iyi is yapiyolar.
 
çukurovada luthier arıyorum adana mersin hatay biraz daha uzak antepte olabilir mesela luthier olmasada gitar tamirinden iyi anlayan upgrade yapabilen ve kesinlikle çalışıp önerdiğiniz birileri varmı? gitarıma baştan sona ayar lazım manyetikleride değiştirmeyi düşünüyorum

teşekkürler 20 sayfayı okuyorum simdi ama bilen varsa bilgilendirirse sevinirim gözümden kaçan yerler olabilir :)
 
İstanbul da tamir,routing,drilling,re fretting gibi şeylerde en iyi luthier ler kimlerdir sırasıyla...
Fiyatı göz önünde bulundurmayalım ama sıralamada...
 
ben daha önce rıfata gittim 2 sefer. ama en son fatih yılmaz a gititm ve gerçekten memnun kaldım yani rıfata verirken fazla mı diye düşünürken. fatih e verdiğim para direk hakkı gibi geldi. bundan sonra da fatih e giderim heralde.
 
fatihten nasıl memnun kalmadın tam acıklarmısın merak ettim. ben ilk kez gittim fatihe de.

evet rıfat parasını alır ama yapar. ama cok para alıyor gereksiz pahalı yani.
 
atcgtr demiş ki:
Çok detaya girmek ve çamur atmak istemiyorum.Ancak gitarın üstündeki routing in yeni yapılan kapağın ve köprü manyetiğinin duruşunun resmini koysam yeter aslında =)

Luthier sormamın nedenide bu yapılan eksikleri hataları düzelticek birini arıyor olmam.
Ufak tefek sap ayarı entonasyon ve bakım için ztn luthier e gitmiyorum hepsini kendim yapıyorum.
dostum selamlar, sen su atacan isimli çocuğun gitarından bahsediyorsun. gitarına sustainer yaptıran arkadaş. valla yukarıda anlattıgın olay bu sustainer takılan gitarı hatırlattı, ama bayaa eksiği var dur onlarıda ben anlatayım istersen. bu yukarıdaki soylediklerine gore; fatih abi hatalı beceriksiz ve hiç bişeyden çakmayan ustune ustluk insani vasıflardan uzak bi adam dimi? peki sen bu atacan isimli arkadaşın orada neler yaptıgını biliyormusun. senin anlattıgın olayda cok cok cok eksik var dostum istersen ben sıralayayımda ayıp olmasın.
arkadaş geldi gitarını getirdi ve yeni ekipmanla beraber fatih abiye teslim etti,
fatih abi routing(govdede yeni oyuk acma yada oyuğu genişletme) işlemi için arkadaşa hangi şekilde istersin gibi bir soru sormak gafletinde bulundu, arkadaşta 10 ayrı şekil anlattı ( hiç biri mantıklı degildi bu 1. nokta) fatih abi şemalara baktı en cok neler yapılıyor diye sonra yeni bi routing yaptı(arkadaş bu routinge bayıldıgını soyledi ve cok guzel oldugunu ve fazla ugraşmasını istemediğini soyledi(bu 2. nokta), sonra bu arkadaş getirdigi modifiye ekipmanının içindeki bazı parçaların hiçbir işe yaramadıgını soyledi paketin içindeki manyetiğin çalısmayan sadece görüntü, maket oldugunu söyledi ve bu sayede 1-2 saat boyunca vakit kaybedildi halbuki o parçalar önemli idi, bunlar bitmiyor eger hala sıkılmadan okuyorsan sana yeni bombaları deklare edeyim (açıklayayım), aletin İnstallation manuel'inde (yani kurulum el klavuzunda) hiç yer almayan, tamamen arkadaşın hayal gucunden oluşan bir pasajı açıklayayım; arkadaş fatih ustaya İNGİLİZCE 'de İSTANBUL 7. liği oldugunu ve bu el klavuzunu cok iyi okuyup tercume ettigini ve verdigi butun tavsiyelerin bu katalogda yer alan fikirler oldugunu savundu. fatih usta kataloga bakıp arkadaşın söylediği şeyleri içinde bulamadıgını soylediğinde ise bu arkadaş: "abi ben 17 yaşında bi adamım yaa ben buraya play station 3 ün başından kalkıp geldim bana ne diye soruyorsun bunları sen" diye aşağılar bi tavırla cevap verdi, bu cok ayıp bir davranış dostum ya, ben ve orada bulunan diger 4 kişi bu olayın şahidiyiz. neyse... arkadaşın bu cümlesinden sonra fatih abide "bende 30 yasındayım ve toplam 10 saatimi senin yalan yanlış yönlendirmelerinle harcıyorum, lütfen bu günlük işimiz bitmiştir pazartesi gel" dedi ve pazartesi üzerine anlaştılar. ve fatih abi bu arkadaş gelecek diye pazartesi sabah 10 ile 13:00 arasında kimseyi almadı .neyse arkadaş carsamba saat 4 gibi geldi ve gene aynı play station 3 muhabbetini yaptı. işin aslı ilgimi çeken nokta şu: gitarını modifiye ettirmeye gelen arkadaş devamlı fatih abiye "yaa senin bildiklerin cok eski ve cok yanlış bilgiler ohooo sen bi şeyden anlamıyorsun " tavrında davranışlarla devamlı aşağılamayla tahriklerde bulunuyordu ve fatih abi sabrını zorlayıp bayaa sustu bunu onu yakından tanıdıgım için gözlerinden anladım, ama bunu gormek için bu adamı o kadarda yakından tanımaya gerek yok.
neyse arkadaşım en sonunda fatih abi işi bitirdi ve bu arkadaşa " dostum şimdi beni dinle " diye bi konuşma cumlesi ile lafa başladı, fakat arkadaş susmuyor ve devamlı bişeyler konuşup daha ustanın ne diyeceğini dinlemeden susturmaya çalışıyor ve hep ben haklıyım ben haklıyım diye bastırmaya çalısıyordu ve fatih abi en sonunda "abi yeter sus ve şu kapıdan çık "diye sert bir cıkış yaptı ama bu arkadaş hala anlamsız bişeyler soyleyip kendini affetirmeye çalısıyordu sonunda fatih abi bana ustumde para olup olmadıgını sordu bende var dedim oda bana "ver o zaman şu adamın parasınıda gitsin" dedi ve arkadaş istemediğini soyledi. fatih abi tekrar dan adama kapıya kadar eşlik ettikten sonra "abi senden özür dilerim ama bana 1 hafta gelme sana karşı ancak o zaman sakinleşirim haftaya gel işlerinin eksiklerini tamamlarım" gibi bi cumle kurdu ve bu arkadaş fatih abiyi hala dinlemiyordu. şimdi dostum şu kurdugun cumle ile anlıyorumki sen o arkadaşsın sana tek tavsiyem şu; o gun çok hatalıydın. ben hemen fatih ustanın yanındaki masada çalısıyordum (sarı saçlı gözlüklü eleman) sen neler soylediğinin farkında değildin herhalde yada şu sözunu ettigin vodkadan çok içmiştin :)... bu yukarıdaki suçlamalarını burada serbestçe ifade ederken, fatih abiye söylediğin yalanları ve uydurmalarınıda yazarsan "yiğidi öldür hakkını yeme" sözünü unutmassan ve şu bridge manyetiği için "abi ya beni dinlemiyormusun sen yaaaa bu manyetik DUMMY yani boş öylesine konulmuş çalışmıyor bu maket maket bu abi anlasana yaaaa üfff öffff bu manyetik hiçbir işye yaramıyoooorrrrr sen beni anlamıyormusun yaaa " lafınıda eklersen ve getirdiğin katalogda "BU SUSTAİNER SİSTEMİ EN İYİ FERNANDEZ'İN (kutunun içinden çıkan) PAKET İÇİNDEKİ KENDİ MANYETİÐİ İLE ÇALIŞIR" lafını da unutmasan, ben fatih abinin yanında çalısan ve butun bu olaylara tarafsız bir biçimde bakan birisi olarak cok sevinirim. fatih ustanın gitarındaki begenmediğin yerleri düzeltmek için 1 hafta sonraya sana randevu vermesi çok güzel bir davranıştır. sen hatalı oldugun halde bu jesti görmeden onun arkasından konuşman ise hiçte hoş değil. sen dürüst ol önce kendine sonra diğerlerine. bu arada ayarlarım kendim yapıyorum demiştin ya yukarıda... neyse ya bişi demiycem bana ne ne yazarsan yaz ne dersen de ben o gün oradaydım ve olanı biteni kendi gözlerimle gördüm başkasının orda burda yazdıgına değil kendi deneyimlerime inanırım...
 
bu arada fatih usta 20 defa sana masadan uzak dur dediği halde masanın dibinde idin ve enson yaptıgın kablo olayınıda hatırlatmal isterim bozdugun şeyler özürle tamir olmaz (kablo olayı) annadın sen onu.
 
Geri
Üst