Türkiye'deki Gitar Ustaları & Luthierler

Şaka gibi ama kimin suçu? İnsanlar ne istediklerini bilerek gelsinler atölyelere. En çok ps3 olayına sinir oldum. Ps3 ü bırakıp geldim? E gitmeseydin dostum? Ps3 daha tatlıysa gitara da hiç girişme.

Ayrıca İngilizce'de neye göre İstanbul 7.si? :D nolur şu arkadaş cevap versin ya cidden merak ediyorum :D
 
avenger demiş ki:
Şaka gibi ama kimin suçu? İnsanlar ne istediklerini bilerek gelsinler atölyelere. En çok ps3 olayına sinir oldum. Ps3 ü bırakıp geldim? E gitmeseydin dostum? Ps3 daha tatlıysa gitara da hiç girişme.

Ayrıca İngilizce'de neye göre İstanbul 7.si? :D nolur şu arkadaş cevap versin ya cidden merak ediyorum :D

:LOL: :LOL: :LOL:
 
Abi sen atolyede sessizdin bakıyorum nette coşmuşsun ayrıca madem bu kadar hatalı konuşuyorum 2 dk. dursaydın sessizce deseydin abi biraz dikkat et fatih abi sinirlenir diye.

Şimdi gelelim tek taraflı anlattığın meseleye
1. ben çamur atmadım.memnun kalmadım dedim arkadaş açıklar msn yazmasına rağmen şunu yapamadı vs diye söylenmedim.Sadece memnuniyetsizliği dile getirdim.Pztsi gelirim deyip çarşamba gelme olayı ise apayrı.Ben final haftamda getirmek zorunda kaldım gitarı.Hergün saatlarce ders çalıştık gelemeyebilirim sonuçta her türlü işim çıkmış olabilir.Fatih abi de benim telefonum var 3 saat beklettim özür diledim hatta ilk beklettiğim sefer için ufak bi hediye getirdim mecbur olmadığım halde (madem herşei yazıyoruz ya) ps3 muhabbeti ise apayrı.Ders çalıştıktan sonra dalıp arkadaşlarla gittim bi anda aklıma geldi.Belki gerek yoktu ama geldiğim günlerin toplamı atolyede tam 10 saat geçirdim aşaı yukarı.


"gitarını modifiye ettirmeye gelen arkadaş devamlı fatih abiye "yaa senin bildiklerin cok eski ve cok yanlış bilgiler ohooo sen bi şeyden anlamıyorsun " tavrında davranışlarla devamlı aşağılamayla tahriklerde bulunuyordu ve fatih abi sabrını zorlayıp bayaa sustu bunu onu yakından tanıdıgım için gözlerinden anladım, ama bunu gormek için bu adamı o kadarda yakından tanımaya gerek yok."

buna söyleyecek hiçbir lafım yok böle bir kanıya vardığını anladım fatih abinin ama buna sebebiyet vericek hiçbirşey yapmadım.

Ve şunu da söylemeliyim ki fatih abi ile çok eskiden tanıştığımda süper biriydi.Hayatımda hiçbir yabancının bana o ses tonu ve şekliyle " (son kapıdan atarkenki ) hani şu devlet memuru der ya sana şimdi git sonra gel sana onu diyorum halini düşün dediği andaki " konuşmadı kimseye de izin vermezdim.Sadece onun herhangi bir nedenden dolayı ben sinirlendirmiş olabiliceğim için sustum.Parayı da almamamın sebebi o para ne olursa olsun fatih abi nin hakkı.Memnun kalmamış olabilirim ama o onun hakkı.
Bunun dışında fatih abi biraz daha müşteriyi dinleme evet arka tarafın devre için açılan bölümün routing i güzel ama benim aklımda başka birşey vardı.

Son olarak "şu arkadaş yazsın nerde yedinci derken" @avenger sanırım 4 sene önceydi liseler arası ingizlice seviye tespit sınavı istanbulda yedinci ... Atoyledede böle söyledim ama yarım yamalak ve çarpıtılıp yazılmış her söyediğim zaten.

Ve bir ek hayatımda gerek yüzyüze gerek online bir sürü satıcıyla , servis sağlıyıcı ile muhattap oldum.İlk defa böyle bir muamele gördüm.Hemde tanıdık diyebiliceğim birinden.Demekki 3 yıl önce çocuk görmüşki ilk geldiğimde hatırlamadı bile.Şimdi ise şımarık ve götü kalkmış gördü bizi bu da komik.

Ayrıca madem sen bütün gün ordasın eksiklerini değil getir ayarlarını yapıyım dedi bunuda hatırlatırım.Belki bana sert geldi ama bazı noktalarda konuşmama bile izin vermedi.Hep tamam abi , usta sensin dedim.Bunlarıda yalakalık diye diil inandığım için sölemiştim.Birde söle fatih abi o kadar sert çıktı ben de en ufak bir sinirlenme gördün mü ? Verin parasını şu adama gitsin dediğin kaç kişi öle sakin kalır ?
Tekrar söylüyorum ilk mesajımda fatih abinin adı bile geçmedi genelde gitarın basit bütün işlerini kendim yaptığım için luthier lere fazla yolum düşmedi o yüzden sordum burda.2. mesajda da sadece memnun kalmadım dedim.3 te bile yapamadı etmedi demedim.Sadece benim gitar olmadı ya getirdim.fatih abi beni sevmediğinden veya ben " şımarık " olduğumdan yada çok konuşup yanlış şeyler söylediğimden olmuş olabilir bu (mesajına dayanarak söylüyorum bunu)
Bu arada şimdi hatırladım hamit =)
Hamit hayatımda kimsenin arkasından konuşmadım , konuşmam böyle ithamlarda bulunma benim hakkımda.O saatten sonra artık uğramak istemedim oraya farkındaysan arada gelme buraya müşteri portfolyemden çıkartırım seni gibi şeyler söyledi arada.O anda sinirlenmemiş olabilirim ama gururuma dokundu.Gitara 2-3 mod yapılıcak diye o kadar laf yemek üstüne para vermek ağırıma gitti.Sonuçta hatır işi diil bişi diil.Aradım takıyo msn sustainer dedim var mı sustainer ın dedi evet dedim ok takarım o zmn dedi.
 
rply

cigicuv demiş ki:
bu arada fatih usta 20 defa sana masadan uzak dur dediği halde masanın dibinde idin ve enson yaptıgın kablo olayınıda hatırlatmal isterim bozdugun şeyler özürle tamir olmaz (kablo olayı) annadın sen onu.

Kablo olayını ben anladım? Dur madem bu kadar uzun yazdın bunuda yazalım.fatih abi işi bitirdi ve arkadaşa şimdi beni dinle dedi demişsin.Arada kablo olayı var fatih abi gitarı kontrol ediyodu alıyım mı gibisinden bişi söyledim yok dedi geçtim karşısındaki tabureye(arkasında bi arkadaş vardı) oturdum ordan kalkmamı istedi kalktım kalkarken ayağım takıldı.Fatih abi ya sadece ayağım takıldığı için ya da kasten yaptığımı düşünerek sinirlendi ve al gitarını git dedi.Ordan itibaren başlıyor sert çıktı ve dinle beni bölümü.Bozduğun şeyler özürle tamir olmaz ??? Ayağım takıldı ??? Eğer özürlü tamir olmayan bu ise.....
 
Zaten tartışma çıksın istemiyorum Daha uzamasın hiç Hamit... bak farkındaysan bu cevap mesajlarındada fatih abi ye karşı ne karalıcak bişi ne de kötü bişi söledim.
ben memnun kalmadım dedim.ya En nihayetinde müşteriyim."Müşteri her zaman haklıdır." diye bir laf vardı bilmem hatırlarmısın.Satıcının yada servis sağlayıcının müşteri ile arasındaki ilişkinin etiği ile ilgili bir laf. " Benim hakkımda söylediğin bazı şeyleri düzelttim.(arkadan konuşma ve varolmayan sen bilmiosun tavrım)

Ve uzamaması için diyorum ki ,
hatalıyım ve bu hatalarımı bir daha atolyenize taşımayacağım.

Fatih abi üstüne düşeni yaptı sonuçta modladı verdi.İşin niteliği ne olursa olsun o kendi tarafında üstüne düşeni yerine getirdi.

Lütfen bu yazdıklarımdan sonra benim kişiliğim , benliğim veya benim hakkımda herhangi birşey yazma ki bende cevap yazmak zorunda kalmıyım.
 
avenger demiş ki:
Şaka gibi ama kimin suçu? İnsanlar ne istediklerini bilerek gelsinler atölyelere. En çok ps3 olayına sinir oldum. Ps3 ü bırakıp geldim? E gitmeseydin dostum? Ps3 daha tatlıysa gitara da hiç girişme.

Ayrıca İngilizce'de neye göre İstanbul 7.si? :D nolur şu arkadaş cevap versin ya cidden merak ediyorum :D

ps3 benim değil arkadaşlarla cafe de gidip oynuyoruz.sanırım 4 sene önceydi liseler arası ingizlice seviye tespit sınavı istanbulda yedinci ... Atolyedede böyle söyledim.
 
cigicuv demiş ki:
atcgtr demiş ki:
Çok detaya girmek ve çamur atmak istemiyorum.Ancak gitarın üstündeki routing in yeni yapılan kapağın ve köprü manyetiğinin duruşunun resmini koysam yeter aslında =)

Luthier sormamın nedenide bu yapılan eksikleri hataları düzelticek birini arıyor olmam.
Ufak tefek sap ayarı entonasyon ve bakım için ztn luthier e gitmiyorum hepsini kendim yapıyorum.
dostum selamlar, sen su atacan isimli çocuğun gitarından bahsediyorsun. gitarına sustainer yaptıran arkadaş. valla yukarıda anlattıgın olay bu sustainer takılan gitarı hatırlattı, ama bayaa eksiği var dur onlarıda ben anlatayım istersen. bu yukarıdaki soylediklerine gore; fatih abi hatalı beceriksiz ve hiç bişeyden çakmayan ustune ustluk insani vasıflardan uzak bi adam dimi? peki sen bu atacan isimli arkadaşın orada neler yaptıgını biliyormusun. senin anlattıgın olayda cok cok cok eksik var dostum istersen ben sıralayayımda ayıp olmasın.
arkadaş geldi gitarını getirdi ve yeni ekipmanla beraber fatih abiye teslim etti,
fatih abi routing(govdede yeni oyuk acma yada oyuğu genişletme) işlemi için arkadaşa hangi şekilde istersin gibi bir soru sormak gafletinde bulundu, arkadaşta 10 ayrı şekil anlattı ( hiç biri mantıklı degildi bu 1. nokta) fatih abi şemalara baktı en cok neler yapılıyor diye sonra yeni bi routing yaptı(arkadaş bu routinge bayıldıgını soyledi ve cok guzel oldugunu ve fazla ugraşmasını istemediğini soyledi(bu 2. nokta), sonra bu arkadaş getirdigi modifiye ekipmanının içindeki bazı parçaların hiçbir işe yaramadıgını soyledi paketin içindeki manyetiğin çalısmayan sadece görüntü, maket oldugunu söyledi ve bu sayede 1-2 saat boyunca vakit kaybedildi halbuki o parçalar önemli idi, bunlar bitmiyor eger hala sıkılmadan okuyorsan sana yeni bombaları deklare edeyim (açıklayayım), aletin İnstallation manuel'inde (yani kurulum el klavuzunda) hiç yer almayan, tamamen arkadaşın hayal gucunden oluşan bir pasajı açıklayayım; arkadaş fatih ustaya İNGİLİZCE 'de İSTANBUL 7. liği oldugunu ve bu el klavuzunu cok iyi okuyup tercume ettigini ve verdigi butun tavsiyelerin bu katalogda yer alan fikirler oldugunu savundu. fatih usta kataloga bakıp arkadaşın söylediği şeyleri içinde bulamadıgını soylediğinde ise bu arkadaş: "abi ben 17 yaşında bi adamım yaa ben buraya play station 3 ün başından kalkıp geldim bana ne diye soruyorsun bunları sen" diye aşağılar bi tavırla cevap verdi, bu cok ayıp bir davranış dostum ya, ben ve orada bulunan diger 4 kişi bu olayın şahidiyiz. neyse... arkadaşın bu cümlesinden sonra fatih abide "bende 30 yasındayım ve toplam 10 saatimi senin yalan yanlış yönlendirmelerinle harcıyorum, lütfen bu günlük işimiz bitmiştir pazartesi gel" dedi ve pazartesi üzerine anlaştılar. ve fatih abi bu arkadaş gelecek diye pazartesi sabah 10 ile 13:00 arasında kimseyi almadı .neyse arkadaş carsamba saat 4 gibi geldi ve gene aynı play station 3 muhabbetini yaptı. işin aslı ilgimi çeken nokta şu: gitarını modifiye ettirmeye gelen arkadaş devamlı fatih abiye "yaa senin bildiklerin cok eski ve cok yanlış bilgiler ohooo sen bi şeyden anlamıyorsun " tavrında davranışlarla devamlı aşağılamayla tahriklerde bulunuyordu ve fatih abi sabrını zorlayıp bayaa sustu bunu onu yakından tanıdıgım için gözlerinden anladım, ama bunu gormek için bu adamı o kadarda yakından tanımaya gerek yok.
neyse arkadaşım en sonunda fatih abi işi bitirdi ve bu arkadaşa " dostum şimdi beni dinle " diye bi konuşma cumlesi ile lafa başladı, fakat arkadaş susmuyor ve devamlı bişeyler konuşup daha ustanın ne diyeceğini dinlemeden susturmaya çalışıyor ve hep ben haklıyım ben haklıyım diye bastırmaya çalısıyordu ve fatih abi en sonunda "abi yeter sus ve şu kapıdan çık "diye sert bir cıkış yaptı ama bu arkadaş hala anlamsız bişeyler soyleyip kendini affetirmeye çalısıyordu sonunda fatih abi bana ustumde para olup olmadıgını sordu bende var dedim oda bana "ver o zaman şu adamın parasınıda gitsin" dedi ve arkadaş istemediğini soyledi. fatih abi tekrar dan adama kapıya kadar eşlik ettikten sonra "abi senden özür dilerim ama bana 1 hafta gelme sana karşı ancak o zaman sakinleşirim haftaya gel işlerinin eksiklerini tamamlarım" gibi bi cumle kurdu ve bu arkadaş fatih abiyi hala dinlemiyordu. şimdi dostum şu kurdugun cumle ile anlıyorumki sen o arkadaşsın sana tek tavsiyem şu; o gun çok hatalıydın. ben hemen fatih ustanın yanındaki masada çalısıyordum (sarı saçlı gözlüklü eleman) sen neler soylediğinin farkında değildin herhalde yada şu sözunu ettigin vodkadan çok içmiştin :)... bu yukarıdaki suçlamalarını burada serbestçe ifade ederken, fatih abiye söylediğin yalanları ve uydurmalarınıda yazarsan "yiğidi öldür hakkını yeme" sözünü unutmassan ve şu bridge manyetiği için "abi ya beni dinlemiyormusun sen yaaaa bu manyetik DUMMY yani boş öylesine konulmuş çalışmıyor bu maket maket bu abi anlasana yaaaa üfff öffff bu manyetik hiçbir işye yaramıyoooorrrrr sen beni anlamıyormusun yaaa " lafınıda eklersen ve getirdiğin katalogda "BU SUSTAİNER SİSTEMİ EN İYİ FERNANDEZ'İN (kutunun içinden çıkan) PAKET İÇİNDEKİ KENDİ MANYETİÐİ İLE ÇALIŞIR" lafını da unutmasan, ben fatih abinin yanında çalısan ve butun bu olaylara tarafsız bir biçimde bakan birisi olarak cok sevinirim. fatih ustanın gitarındaki begenmediğin yerleri düzeltmek için 1 hafta sonraya sana randevu vermesi çok güzel bir davranıştır. sen hatalı oldugun halde bu jesti görmeden onun arkasından konuşman ise hiçte hoş değil. sen dürüst ol önce kendine sonra diğerlerine. bu arada ayarlarım kendim yapıyorum demiştin ya yukarıda... neyse ya bişi demiycem bana ne ne yazarsan yaz ne dersen de ben o gün oradaydım ve olanı biteni kendi gözlerimle gördüm başkasının orda burda yazdıgına değil kendi deneyimlerime inanırım...

sustainer ı gelen arkadaşa mı taktınızı susmak bilmiyormuş =)
 
abi ben fatih abiyi 6-5 yıldır tanırım ama ilk defa onu birisi bu kadar sinirlendirdi. sen beni ikaz et diyosun ... arkadaşım sen azından cıkanı kulagın duymazmı bu nası bı cevap , ayrıca sen saygı beklıyorsan adamın misafirinin onune edepsizce sandalyeni kapatıp ortaya çalısma alanına giriyorsun... ya abi bide bana diyosunki--"Abi sen atolyede sessizdin bakıyorum nette coşmuşsun ayrıca madem bu kadar hatalı konuşuyorum 2 dk. dursaydın sessizce deseydin abi biraz dikkat et fatih abi sinirlenir diye."-- orası onun atolyesi ben oranın sahibi diilim ve baskaları konusurken bana susmak duser.. neyse ya sen ne dersen de ne yaparsan yap kimse senin annen baban yada nazını cekecek ögretmenin değil cocuum yapma cocuum sus evladım yapma bunu bak bu cok yanlış diye dinazor yonergelerindemi bulunucam ben sana işi gucu bırakıp. sen kendini ve yanlıslarını bil. kimse senden başka bişey istemiyor neyse abi sen bu yukarda ilk yazılanlardan anladın sanırım hatanı... ben seni suclamıyorum ama sen cok farklı savunuyorun kendini biz orada toplam 5 kişi aptalız hiçbişey anlamıyoruz, sen haklısın abicim , dogru dedin abicim, ben dahil 5 kişi olayı çek ters anladık pardon abicim biz harbiden cok körü insanlarız abicim... abicim ......
abi tek bişi diyim sana azından cıkanı kulagın iyi dinlesin. Bu arada gene yukarıdaki yazdıklarında bizi bişeyden anlamayan bir uslupla yargılamısın ama ... neyse ya abi benim vaktim degerli sen istediğini yaz buraya forum kurallarını ihlal etmeden insanlar deneyimlerini paylaşsın ama sen bu deneyimlerini aktarırken gerçekleri yazmayı unutma dostum. bu forumu binlerce insan okuyor .tek bir söz bile söyleyecek olsan, 3 gun dusun ve sonra soyle ki insanlara buradan daha arı fikirler ve düşünceler ulaşsın. bu forumların amacı odur . yoksa insanlara gercek deneyimler değil sadece yanlışlar aktarılmış olur.. fatih abinin bi sözu var "önce müzisyen iyi olacak, bu ülkede müsizyen iyi olursa herşey iyi olur" bak ulkedeki tvlere ne demek istediimi anla dostum neyse bu konu derin sen oynuna devam et...

[/quote]

sustainer ı gelen arkadaşa mı taktınızı susmak bilmiyormuş =)[/quote] :)
 
o günü hatırlıyorum ben de o gün bahsi geçen arkadaş gittikten hemen sonra ben gelmişim. atölyedeki arkadaşlardan biri olayı aynı burada cigicuv arkadaşın dediği gibi bana da anlattı. hatta fatih abi müşteriye bu şekilde davranmanın yanlış mı olduğunu bir an için düşünmüştü ki atölyedeki o arkadaş az bile yaptığını atölyeye gelen arkadaşın son derece laubali bir tavırla konuştuğunu mesleğine yaptığı saygısızlığın yanında kendinden büyük birine de saygısızlık yaptığını ifade etti. saygı duymayı da geçelim arkadaşlar cidden çok fazla enstruman yapımıyla ilgili gerek internetten gerekse luthiyelerden çok fazla bilgi edinen araştırma yapan bi insan olarak söylüyorum ki ve forumlar da görüyorum ki insanlar bu işin aslında çok basit olduğunu düşünüyor. örneğin; gitarların hangi ağaçtan yapılması gerektiği hangi formun hangi ağaçla yada ağacın hangi cinsiyle uyumlu olacağı çok ince tahminler gerektirmek ancak forumlarda görüyorum ki herkes ağaç eksperti donanım eksperti kesilmiş. eğer mesleği enstruman yapımı olan insanlara gitarımız konusunda güvenmeyeceksek ki bu insan fatih abi (hergün saatlerini yeni gitarlar formlar ve donanımlar üzerine araştırma yaparak saatlerini geçiren bi insan) o zaman gitarlarımızı niçin kendimiz tamir etmioruz.
 
orda unuttuğun bir nokta var ben müzisyen fln değilim hobi olarak gitar çalan gitarını modlatmaya gelmiş bir müşteriyim.Müşteriye böyle davranılmaz müşteriyle böyle konuşulmaz.Herşeyi geçtim benim hakkımda ileri geri konuşmak düşmez sana.En başta yasalar var hakaret , küçük düşürücü sözler için...Konuşsaydın dememin sebebide bu kadar yazdığına göre dolmuşsun belli orda söyleseydin yüzüme bunları internetten değil o yüzden söyledim.Ayrıca konuşsaydın bunların hiçbiri olmazdı gerçi size olan hiçbişi yok.
Hepsini daha yazılıcak çok şey var ama dediğim gibi amacım ne uzatmak ne karalamak.Fatih Abi kovdu beni yinede onun hatrına yazmıyorum.Yuksek Dalga Boyu demiş zaten bi ara düşündü diye ben biliyorum o düşünür beni yanlış anladı bu zaman diliminde ondan oldu bunlar.Ayrıca son yazılan mesajdan da gördük kimin arkadan konuştuğunu.Araya da not ekle laubali müşteri , saygısız müşteri almıyoruz diye.Benim de memnun kalmadığım özellklrnz olabilir ama sonuçta ben oraya iş için geldim arkadaş olmaya sohbet etmeye deil .Ağzından çıkanı kulağın iyi dinlemişsin ama bence senin iyi dinlesin hakaretlerin hukuki açıdan suç teşkil edicek seviyede....

Artık bu konu hakkında cevap yazmıcam ve şunu söylemek istiyorum bunları okuyupta yanlış fikre kapılmayın fatih bir luthier olarak işini tam yapan biri.Ve bunu gerçekten söylüyorum.müşteri ilişkiside iyi normalde.Ben orda herkez gibi fikrimi paylaştım bir ton hakaret işittim ki öyle bi hakkı yok kimsenin.Neyse bundan sonra yorumda yapmıycam olsun bitsin.
Ok?
 
Müşteri her zaman haklıdır lafı, eğer müşteri ve satıcı eşit düzeyde ise geçerlidir bence. Sen paranı vererek ürünü satın alırsın satıcıyı değil. Bu nedenle sana hiçbir şey "istemeden" de olsa karşındakine saygısızca veya karşındakini incitici laflar etme hakkı vermez. Bir nevi özel okul sendromu gibi. "ben buraya para veriyorum len. Hocalar da benim" mantığı ile özel okulda okuyan insanların kişiliklerini az buçuk tahmin edebiliyorsun değil mi? Bu da hemen hemen aynı şeye denk geliyor.

Fatih abiyi gerçekten uzun zamandır tanırım. Kızmasını çok normal buluyorum. Çünkü o paraya çok değer vermez ve para için kendinden ödün vermez. Bir çok satıcı "yeter parasını versin de naparsa yapsın" mantığı besler (ülkedeki ekonomik sorunların yüzünden) ancak Fatih abi'den bunu beklersen sadece sıpıntır yersin :) Ben Fatih abiden senin sayabileceğinden çok daha fazla azar yedim. Geçen yaz neredeyse her allahın günü oradaydım. Ama her attığı azar birşey öğretiyor. Hepsinin bir nedeni vardı ve nedeni bendim. Bunu tüm dürüstlüğümle söylüyorum. Boş yere kızmaz o. Sonuçta birilerine kızmak bağırmak onun kişisel zevkler listesinde üst sıralarda değil. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Cidden bir düşün ve aynayı kendine çevir.


Bu konu bence de burada bitsin dostum.

Ve son bir şey daha: Saygı göster, saygı gör...

müzikle kal
 
az önce fatih usta nın yanından geldimm gercektenn kafa dengi, müthiş değişik bi insan :)) saolsunn entonasyonu sap ayarını falann ayarladı.. yolunuz düşerse uğramanızı şiddetle tavsiye ediyorumm :))
 
atcgtr demiş ki:
orda unuttuğun bir nokta var ben müzisyen fln değilim hobi olarak gitar çalan gitarını modlatmaya gelmiş bir müşteriyim.Müşteriye böyle davranılmaz müşteriyle böyle konuşulmaz.Herşeyi geçtim benim hakkımda ileri geri konuşmak düşmez sana.En başta yasalar var hakaret , küçük düşürücü sözler için...Konuşsaydın dememin sebebide bu kadar yazdığına göre dolmuşsun belli orda söyleseydin yüzüme bunları internetten değil o yüzden söyledim.Ayrıca konuşsaydın bunların hiçbiri olmazdı gerçi size olan hiçbişi yok.
Hepsini daha yazılıcak çok şey var ama dediğim gibi amacım ne uzatmak ne karalamak.Fatih Abi kovdu beni yinede onun hatrına yazmıyorum.Yuksek Dalga Boyu demiş zaten bi ara düşündü diye ben biliyorum o düşünür beni yanlış anladı bu zaman diliminde ondan oldu bunlar.Ayrıca son yazılan mesajdan da gördük kimin arkadan konuştuğunu.Araya da not ekle laubali müşteri , saygısız müşteri almıyoruz diye.Benim de memnun kalmadığım özellklrnz olabilir ama sonuçta ben oraya iş için geldim arkadaş olmaya sohbet etmeye deil .Ağzından çıkanı kulağın iyi dinlemişsin ama bence senin iyi dinlesin hakaretlerin hukuki açıdan suç teşkil edicek seviyede....

Artık bu konu hakkında cevap yazmıcam ve şunu söylemek istiyorum bunları okuyupta yanlış fikre kapılmayın fatih bir luthier olarak işini tam yapan biri.Ve bunu gerçekten söylüyorum.müşteri ilişkiside iyi normalde.Ben orda herkez gibi fikrimi paylaştım bir ton hakaret işittim ki öyle bi hakkı yok kimsenin.Neyse bundan sonra yorumda yapmıycam olsun bitsin.
Ok?

şimdi Fatih i sinirlendirebilecek yapıda bir insansan gerçekten seni tebrik ederek söze başlıyorum. Abi o adamı nasıl sinirlendirdin. Bak yaşını tipini karakterini bilmiyorum ama sürekli bir savunma durumu içindesin ve 2 taraftan da yazılanları okuyunca hiç haz etmediğim bir müşteri tipi olarak davranmışsın sanırım Fatih'e. Fatih genelde müşteri satıcı ilişkisinden çok abi-kardeş, öğretmen-öğrenci şeklinde muhabbete girer. Ben gitarımı cilalatmaya zımparalamaya götürdüğümde tanışmıştım bundan 2-2.5 sene önce sanırım ve tüneldeki diğer luthierlardan gelen bir amatör müzisyen olarak bu kadar ilgili bir muzik adamı görmemiştim. Çoğu konuda konuşmuşuzdur kendisiyle ve nasıl bir insan olduğunu bilirim Fatih'in.

Sen aldığın hizmet karşılığında memnun olmayabilirsin de mesajını editlemen zaten bu konuda senin haksız olduğunu ortaya çıkarır. İnsan doğrularının arkasındadır ve onlar için savaşır derler, kaçmaz yani... Neyse Fatih abi gibi güzel iyi niyetli en azından içten bir insanla bu olayı yaşaman gerçekten senin için bir kayıp bence. Açıkçası o tavırları keşke benim karakterimdeki bir insana yapsaydın o zaman Fatih'in ne kadar iyi niyetli olduğunu anlardın bence.

Ek olarak "ya beni niye uyarmadınız" demişsin. Bilader "7. ciyim ben" derken olaylar güzel de işine gelmeyince neden seni uyaran bir işaret arıyorsun garibime gitti.


Ama sonuçta herkes hata yapıyor sanırım senin de ters gününde ama benden sana tavsiye PS3 ü oyna bitir sonra işlerini halletmeye bak... ;)
 
Fatih YILMAZ tanıdıgım en şenşakrak en samimi en güleryüzlü adamdır. öyle bir adamı sinirlendirmeyi başarmışsın demekki asabi birine yapsaydın alnının çatından vururmuş seni =)
 
riffles demiş ki:
...bu ağaç maun ama ayos cinsi olduğunu söyledi bende alırken neden söylemiyorsun dediğimde maun ağacının 5 çeşidinin ensturmanlarda kullanıldığını söyledi.alırlen çok heyecanlıydın böyle sorular hiç sormuyordun dedi ve bana bu gitarı zaten ucuz aldın fazla bişey bekleme tuşe abanoz değil falan filan dedi.

Ayos ama Maun'un bir çeşidi ha :D Squier by Fender gibi birşey olsa gerek bu.
 
fatihle konuştum şimdi, başlıktan ve dönen olaylardan haberi yokmuş. yarın arkadaşı arayıp konuşacağını söyledi ve iki şey eklemem istedi.

1. gitarı alırken sana ayostur, maunun bir türüdür, hafiftir tonu şöyledir diye anlatmış.

2. 600 liraya aldığı gitardan ne köprü çıkmasını bekliyormuşsun?
 
Geri
Üst