Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

palmer 1675 liraya geliyor vergisiyle dogru hesapladiysam
900e de gitar alalim sana bitsin

soyle hesapladim
(400EUR x 1,18) + 30 EUR kargo = 502 EUR
yuzde 3 banka komisyonuyla kredi kartindan 1675 lira
 
Palmer'ı kaldıramayabilir. Hele ki Tweed devreli ise çok zorlayabilir başta. O tip devreler hata affetmiyor.

Abi o Zaman 1000 E kadar gitar 1500 E kadar amfi önerirmisiniz

Schecter strat araştır. İstanbul'da isen, forumda satan birileri olması gerek. Meksika Fender'i falan acı acı döver o fiyata. Gözüne çarparsa Blade bakın. Aklıma geldikçe de yazarım daha.

Amfi için Thomann'a göz at, beğendiklerini değerlendirelim. Bu olur bu olmaz, buna şu lambadan al diyelim. İkinci elde mantıklı fiyata gördüklerimizi de paylaşırız.
 
Vallahi 2650ye cok guzel bir onerim var size. Zira asagidakiler,hangi seviyede, hangi tarzda olursaniz olun, isinize yarayacak aletler.

1000TL- o yeni cikan fender amfi cok mantikli. Ayrica gretsch marka champ klonu da vardi tweet boyle, yine fender uretimi o da. ( yeni cikan fenderi elden cikarman cok daha kolay olur).

700TL-manyetik, esik, burgu modifikasyonlu bir sx strat

250TL- ibanez ts9

200TL- guzel bir comp (marka onerim yok bunun icin, jazz dedin diye)

200TL- guzel bir drive pedali(bir tane ms shakti twin amp vardi 150 liraya. karakter olarak farkli oneriler verebilirim dusunurseniz.)

300TL- guzel bir reverb(tc hall of fame gibi bir sey, bir suru secenek sunar.)

Hatta nakitiniz varsa, bir de delay alirsiniz, elinizde bir suru farkli ses olur. Transistorlu amfiden daha verimli olur.
 
Halil İbo kardeş bu kadar insan senin için uğraşıyor, uzun uzun yazılar yazılıp çiziliyor; sen de yazılanları güzelce okuyup -zahmet olacak ama- biraz da araştırma yaparak güzelce özenli bir şekilde cevap versen, sorularını sorsan ne güzel olur. Adam uzun uzun elindeki parayı neye harcarsan daha iyi olur diye yazmış, sen az tuş az ton demek değil mi ona cevap verin gerisi önemsiz diyorsun resmen. Yapma gözünü seveyim. Hadi sana kolay gele. :)
 

Tmm teşekkürler şuan 1000 E kadar hangi gitar öneriyorsunuz

Biraz sabir Halil İbo, madem sordun cevabını es geçmeyeceğim :)

O durum amfinin elektronik yapısı ile ilgili. Fender'in kabul edilmiş pek çok amfisinde sadece bir tane "tone" düğmesi bulunur, bazılarında da "mid" bulunmaz. Ama bu işin içinde mid veya diğer frekansları yakalayamayacağın anlamına gelmiyor.

Anlıyorum, genç ve tecrübesiz olduğun için bilinen kabullerden gitmek, kendini ağlama almak istiyorsun. Biz de elimizden geldiğince sana, senin için geçerli olacak ve işine yarayacak tavsiyeler vermeye çalışıyoruz. Hemen alınma, kırılma.
 
Geri
Üst