Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

merhaba, ben foruma yeni üye oldum o yüzden ihlal ettiğim kural varsa kusura bakmayın.Ibanez dxb150 gitarım var ve 600-700 max 800 tlye bir amfi bakıyorum.2.el düşünmüyorum.Henüz yeni öğrendiğimden şunu çalıyorum bunu çalıyorum diyemem ama genelde sert metal türleri dinliyorum, ev dışında kullanmayacağım gibi görünüyor ve kulaklık girişi olması gerekiyor malum ev şartları.Bilenler, tecrübeliler bir yardım ederse çok makbule geçer.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
0 alacaksan Fender Mustang I dusunebilirsin. 2.elde var midir emin degilim ama II olanini da dusunebilirsin. O butceyle baslangic icin cok iyi bir tercih olabilir. Özelleklerini arastirip, videolari da izleyerek sesleri hakkinda bilgi sahibi olabilirsin. Iyi calismalar.
 
@tunckk abi , yakın bir arkadaşım da screamer 50 head vardı ( engl 4*12 kabin ile birlikte) uzun uzadıya çalmış ve çok beğenmiştim, taki fireball ile tanışana kadar :) farklı sikletlerde amfiler. Ev için wattkiler ile daha da iyi sonuçlar almak mümkün diye düşünüyorum. Ama ben yine de @gurkanisevic arkadaşıma katılıyor ve 5150 3 için +1 diyerek oyumu kullanıyorum.
Selamlar
 
Aslında hedefimde (uzun vadede) Diezel D Moll Black Head veya Friedman Pink Taco var. Diezel 100watt olması nedeniyle sıkıntı ama ton olarakta Pink Taco dan daha iyi gibi. Gerçi açık söyleyeyim bunları deneme şansım olmadı hele PT20 yi hiç gömedim bile sadece videolardan bilgim var (buna güvenilmeyeceğini biliyorum ama sonuçta Friedman abi) Diezel ide ben kullanmadım ama kullananları dinleme şansım olmuştu.
 
Abim varya şu Pink Taco yu alsam diyorum, kesinlikle Ironball a bağladığım pedalları bağlamam. Sadece Fx Loop a Reverb ve Delay birde Inputtan TS9 (ama eski TS 9 lardan). Başka birşey bağlanmaz bu amfiye :) ayıp olur.
Gerçi Ironball dan çok memnunum ve satmayı da hiç düşünmüyorum ama farklı bir tat olarak bu Friedman süper olurdu.
İçine ettiğimin GAS'ı :):):):):)
 
@tunckk gitar solo çalışmaları nasıl gidiyor?
Abim itina ile devam ediyor, ama artık daha mantıklı bir şekilde örneğin artık metronom kullanmaya başladım. Bugüne kadar hiç kullanmıyordum. Faydasını da görüyorum.
Aslında sorunum istediğim hıza çıkamamak değil, 1 saat kadar çadıktan sonra (ısındıktan sonra) gereğinden fazla bile hızlanabiliyorum. Sorun her zaman istediğim temizlikte çalamamam. Ben istiyorum ki her çalışımda tertemiz olsun. Eskiden süre gelen yanlış el alışkanlıklarını düzeltmeye çalışıyorum bu da zor oluyor tabi.
 
Geri
Üst