Guitar Rig... En sonunda gitaristler icin reason

Programı açınca bi Clear Rack tuşuna bas yoksa ilk açılışta gelen preset banklarda birden fazla drive katı vs olduğu için direk cızıtrı geliyor bu "bu ne lan başlarım böyle programa!" deyip daha hiç kurcalamadan uninstall kısayolunu aramaya başlıyorsunuz :D ilk kurdugumda bende öyle yapmıştım :D:D
 
ne kadar iyi olursa olsun hiç bi software hardware ın yeri tutamaz ama albümlerde kullanılıyo studyo ortamında ok ama sahnede kullanılmaz.şonuçta software arkadaşlar verim sound yemez olmaz :D
 
Arkadaslar bu programi satin almayi dusunuyorsaniz, once limewire da "guitar rig" bi arama yapin bence ;)

bir de, bu yazılımı bahsi geçen ses kartları ve bir notebookla sahnede kullanan var mı? benim denemelerimde (1.6 centrino, 1GB ram) sahne için kullanımı imkansız görünüyor.
 
Benim Core Duo 1.73 GHZ işlemcim ve 1gb ram im + M-Audio Fast Track USB ses kartım ile mümkün görünüyor. Evde bi takılma yavaşlama kitlenme olmadı. Ama sahnede bilgisayara hala güvenemiyorum. USB ses kartı voltaj iniş çıkışlarında sapıtabiliyor. Laptop ı sahnede pil ile kullanırsam, guitar rig baya işlemci yiyor, şarjım yetecek mi bundan emin değilim. Ayrıca ne olursa olsun ısınma vb bi sorunda alet kitlenir kalırsa sahende rezillik çıkması işten bile değil :) Bi kaç stüdyo çalışmasına götürüp denemek, ondan sonra sahneye çıkmak lazım. Benim kafama takılan soru ise şunlar:

Sahnede guitar rig kullanırsam;
1- Nasıl preset değiştireceğim (hadi bunu geçtik)
2- Ses kartımdan çıktı alıp direk mixere mi gireceğim? Bunun için RCA stereo çıkışı 1/4" jacka mı çevirmem lazım yoksa XLR ye mi çevirmem lazım yoksa ses kartımın 1/8 lik kulaklık çıkışını 1/4 e mi dönüştüreyim yoksa onu XLR ye mi dönüştüreyim? Amma sordum bea.. En önemlisi bu dönüşümler sonucunda ses kalitesinde düşüş, dip gürültüsü vb sorunlar yaşarmıyım?
 
Presetleri herhangi bir midi foot kontrolleri bilgisayarına midi bağlantısı yaparak bağlar programa da tanıtırsan hangi butonun neyi açıp kapatacağını kullanabilirsin. Hatta expression pedalın varsa Wah/volume gibi efektleri de kullanabilirsin.

Evet prosesörünü sisteme girmen için ne kullanıyorsan onu kullanacaksın. Yani bildiğin çivi jack verecekler sana sen küçültüp ses kartında kullanacaksın.

Tabi önce gidip stüdyoda kullanmak daha mantıklı fakat evde 4.1 sistemle kullandığın tonla alakasız birşey çıkabilir karşına sonra oturup ağlama :D
Hiçbir şey gerçek amplisi gibi ses vermiyor :)
 
Sen değilmiydin abi bana " "Ampli var abi bnda kesin başka türlü mümkün değil" diyolar" diyen :D Gidip bi denemek lazım kitlenemez heralde ama 4.1 ile bar ses sistemi bir olmaz...
 
Valla bilemeyecegim ama sahneye de laptop goturmem ben sahsen. Zaten miniminnacik sahnelerde cikiyoruz:) gitari mi koruyim laptopumu :) podxt iyi performans veriyor. Eger bu programa okadar para verecekseniz ve podxt yi denemediyseniz gidin bir deneyin.. hatta podxt yle yapilan oylesine bi kaydi bile koyarim isterseniz. (ne mikrofon ne preamp)
 
Gerci biraz erken yorum yaptim programi denemeden ama... (en azindan laptop goturmem her ne olursa olsun :) ) ve bunun icin indirdim programi.. normal kullandigim programimdaki ayarlari kurmama ragmen monitorlerimden ses alamiyorum.. Garip. Aradim taradim ugrastim bir turlu input sinyal vermiyor.
 
benim bu programla ilgili bir sorum olacak arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim.Programı kurdum fakat seste gecikmeler oluyor ASIO4ALL v2 yuda kurmuştum ordan ayarlarla oynadım değişme olmadı kullandığım pc core2 1.86 512mb ram 667mhz audigy value ses kartı.
 
mertmertmert demiş ki:
Arkadaşlar programı kullananlar bana yardımcı olabilirmi.Programı kullanırken ses cok ve gec gelyor.Benım blgısayarımınn ıslemcısınden mı kaynaklanıyor yoksa ayarları mı yapamadım yardım edersenız sewınırım.


asio4all ses kartını yüklemelisin..daha sonra program içinde ses kartı ayarından bu ses kartını seç...ses gecikmesini 2 m/s ye düşürmek mümkün ;)
 
ARkdşlar ben de guitar rig2 kullanıyodum bilgisayara format atmadan önce adam gibi çalışıyodu şimdi kafayı yedi açıyorum acayip bi uğultu başlıyo 3-4 saniye sonra.Anlamadım tüm ayarlara baktım bulamadım yukarıda bi arkadaş "clear rack" tuşuna bas diyo da öyle bi tuş yok arayüzde?Ses kartım onboard ac97 aiso da yüklü dediğim gibi çalışıyodu önceden şu anda sorunlu.

Sorunu buldum arkadaşlar aynı sorunu yaşayanlar için paylaşayım,ses ayarlarında kaydetme sekmesinde microfon veya line in kutucukları seçili olmamalı. Bunu düzelttiğiniz zmn sorun halloluyo.
 
Guitar rig kullanan ve sb live value ve daha ust model ses karti olan arkadaslara kx driver onerebilirim. normalde asio destegi bulunmayan ucuz sb live a asio destegi sagliyor. asio4all denedim. her ses kartina oluyor fakat ses kalitesini ciddi bir sekilde dusuruyor. Kx driver icerisinde bircok efekt modulu ve kompleks bir mixer da bulunmakta. google dan aratip download edebilirsiniz ucretsiz bir yazilimdi en son kullandigimda. sb live a bir di box kullanarak gitari baglarsaniz temiz kayitlar yapabilirsiniz.

Guitar rig den soz edecek olursak daha once yazan arkadaslarin dedigi gibi high gain distortionlar disinda gayet basarili program. Gerci high gain modelleri gercgine benziyor fakat cizirtili bir radyodan dinliyormus gibi, kalite seviyesi dusuk olarak.
 
ben de bu programı illegal şekilde elde ettim sürümde problem yok fakat kurduktan sonra bir türlü düzgün verim alamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

problem; pc 2,8ghz, p4, 1024mb ram ve creative 5+1 ses kartı var. sb live var ve programın ses kartı ayarlarında ne yaptıysam ses kesik kesik çıkıyor. bu kesinti input süresini değiştirdiğimde süreye bağlı değişiyor ama sorun giderilemiyor. ne yapabilirim?
 
gitar rig alternatifi olarak amplitube 2 programı nasıl acaba? guitar rig ile kıyaslanırsa hangisi daha iyidir? ben amplitube kullanıyorum ama gitar rigi de deneyeceğim, bu arada notebook ile kullanıyorum, ses kartım onboard ve latency 0 ms... bu son asio4all driverını yükledikten sonra makine coştu ;)
 
arkadaşlar guitar rig 2 programını hiçbir sorun yaşamadan 2 gündür kullanıyordum.bugün program açıldıktan 3-4 sn sonra donmaya başladı..silip yeniden kurdum ve sorun devam ediyor.bu sorunu nasıl çözebilirim..
 
Geri
Üst