Flac (free lossless audio codec) nedir?

Kusuruma bakma kardeşim. Biraz dikkatsizlik, acelecilik işte. Panik yaptığımdan ötürü olabiliyor böyle durumlar. Tekrardan özür dilerim. Dediğin gibi, örnek verdiğim medialar farklı modellermiş, Sandisk Sansa View yani :oops: . Fiyatlarının yüksekliği bir yana, oldukça kaliteli de görünüyorlar. (Sanırım bu farklı modeller flac çalmıyor, yani o ibareyi göremedim ben :) )

2 gb lık medialar flac formatında müzik dinlemek için pek yeterli olmasa gerek takdir edersiniz ki. Yani biraz ileriye dönük olmak lazım, madem o kadar para vereceğiz :) . Acele etmemek lazım. :)

En azından alacağımız media şöyle 8 gb lık olmalı ki, verilen paraya değsin. http://www.genismarket.com/117-sandisk-sansa-clip-8gb-mp3-player-siyah-fiyati-168-tl.html (Umarım bu sefer yanlış bir örnek vermemişimdir)

Kulaklık konusuna dönersek; en verimli ve fiyatı uygun -orta halli- kulaklığı denemediğim için bilemeyeceğim, zira satın alırken deneme yanılma gibi bir şans da vermiyorlardır tahminimce. YAhut yakın bir dostumuzda sennheiser marka kulaklık olmadığı için hangisinde karar kılacağımız da bilemiyoruz. Eğer bizim buralarda sennheiser bulabilirsem, ya da kapıda ödeme yapabileceğimiz kredi kartsız satış yapan siteler varsa, ilerleyen günlerde, 30-50 TL arası vasat da olsa bir kulaklık almayı düşünebilirim.
 
Aeonian_Lich demiş ki:
Ben bilgisayardan foobar2000 oynatıcısıyla dinliyorum, tek dosya ve .cue olan bitişik flacları da çalarken parçalara ayırıyor bu program. Aksi takdirde winampta falan dinleyecekseniz, sizin bu dosyayı manuel olarak bir program vasıtasıyla parçalara ayırmanız gerekiyor.

Ayırma işlemini nasıl yapıyorsun? Bende foobar2000 var ama bulamadım ayırma işlemini.
 
Çalarken ayırıyor demiştim, dikkat edersen. Yani playerda parçalara ayrık görülüyor. Yoksa öbür türlü bölmüyor tam olarak. Ama wav şeklinde ayırabilirsin foobarla ille lazım olursa.
 
Arkadaşlar merhaba. Arşivimizdeki audio cdleri kayıpsız formatlara (wav, flac...vs) çevirmek için ne yapmamız gerekiyor? Bunu anlayabileceğimiz bir dilde, kademe kademe anlatırsanız çok sevineceğiz. İşte hangi programları kullanmamız gerekiyor, nasıl bir donanım gerekiyor bilgisayarımızda. Sevgilerimle...
 
forumda yavru_celaphis var, uzun süredir sansa nın clip serisinden satıyor, birsürü arkadaşım aldı bi ben almadım. sanırım clip serisi çalıyor flac, fiyatları da 100tl nin altında sıkı aletler...
 
Portatif mp3-mp4 player Iriver Spinn aldım. Flac ve ape oynatmakta. Çok güçlü ve temiz ses veriyor, yanında gelen kulaklıkları da hiç fena değil. Şaşırdım hatta, muhtemelen birine veririm başka kulaklık alırım diyordum, ama hiç fena çıkmadı. "rock" ekolayzır modda dinliyorum genelde, dinlediğim türde iyi gidiyor. Zaten bu tarz bi oynatıcı alacaksanız, sandisk sansa clip/fuze, cowon, iriver falan almak en iyisi. Iriver almamdaki en büyük etken, 3.3 inch wide-screen amoled ekranı olması, ve harika film izlenmesi oldu. 262000 renk olduğundan bazı ara renkler hafif distorsiyona uğruyor, ama verecek 500 liranız yoksa en iyi alet bu bence. Bulması zor yalnız aleten.

Çok memnunum, ape de oynatması da üstüne kaymak oldu. Yorumlarda kimisi çok beğenmiş ses kalitesini, kimisi fazla dijital sandisk daha iyi demiş. Ben karşılaştıramadım tabi, ama srs ses efekt modunu açınca çok yapaylaşıyor ses, öbür türlü custom ekolayzır ya da hazır ekolayzır modlarda dinlerseniz bence öyle pek yapaylığı olmuyor sesin.
 
Aeonian_Lich, bahsettiğin alete baktım, o da çok pahalı yahu. Aşırı pahalı cihazlardan bahsediyorsunuz -bence-. Sansa Disk demiştiniz önceden, o da yaşadığım şehirde yok anasını satayım! :) O da kaç gb lık ki zaten? :? Galiba, en kötüsünden, en ucuzundan, 30-40 liralık bir mp3 çalar (2 gb lık olanlarından) alacağım gibime geliyor. Philips in wav formatını çalan bir mediası var, teknosada ama o da 2 gb, yetmez ki :?
 
2gb yeter bence. 5 albüm sığar ortalama. Evde bilgisayar varsa gün aşırı yenilersin playlisti olur biter. Philips de iyidir, bi mp3 playerını kullanmıştım, baya iyiydi.
 
Allah'tan ufak bir notebooka sahibim. Usb portuyla şarkıları playera yükleme imkanım var.:) İnşallah mp3 çalarlar mp3 yüklemek için ayrı bir program istemiyordur, zira notebookta cd/dvd sürücü yok. (Ben de heç bişi bilmiyom breee:D)

Çıksa sayısaldan şöyle eve en babasından bir hi-fi sistem kursam anadım mı :D
 
vallahi tüm konuşmalar çok açıklayıcı olmuş daha önceki kulaktan dolma bilgilerim şimdi anlam kazandı.

Ayrıca şunu sormak istiyorum. Acaba kasetlerdeki ses kalitesi hakkında ne düşünüyorsunuz? plaklar herzaman söylenir ama kasetlerin bu konudaki özelliklerini ögrenmek isterim açıkcası.
 
Grado igi kulaklık kullanıyorum portatif müzik çalarım için artık. Detaylı, zengin ve dengeli ses veren güzel bir kulaklık. Tizleri çok iyi, basları doğal ve kararında (sennheiser cx 200 vardı önceden, onun basları biraz abartıydı ve çamurumsu bir yapaylığı vardı. Ama kötülemeyeyim, onun da soundu çok gazdır, ama detaylı müzikler için igi baya daha iyi)

166 liraya bulunabiliyor netten Grado igi. Amazon.com fiyatı 90 dolar olan bi kulaklığın tr fiyatının 166 lira olması şaşırtıcı aslında. cx 200'ün amazon.com fiyatı 23 dolar, bizde 100 lira falan. Şahsen tavsiye ederim, distortion dışında çok çok iyi ses naklediyor, distortion'lar da iyi ama bu kadar ufak bişeyden daha iyisini beklemek de zor sanırım. Aslında Grado'nun kafa üstü modelleri rock ve metalde en iyileridir, ama bu ufaklık da fena değil. :)
 
Grado alessandro ms-1 var bende fena bir şey Jeff loomis dinlerken yatakta içime cin kaçmış gibi hareketler yaptırıyo meret :D
 
Grado Sr 80i alsam mı diye çok düşündüm, ama erteledim hep. alessandro biraz daha iyiymiş ondan demin baktım yorumlarına. Ama amazon.com'da bile satılmıyor, tuhaf, orada görmediğim ilk kulaklık modeli. Bu igi'ler de güzel ama, ve tr fiyatı çok uygun. Kafa üstü'ler elbette daha iyidir, ama bunun da ayrı bi güzelliği var. :)
 
alessandro ms-1 tam olarak grado ile alakalı değil sanırım.

alessandro isimli şahıs gradodan alıp kendisi modluyor kulaklığı.

sr80 sr225 arası bir şey diyorlar ms-1 için.

ebayda bulabilirsin. revizyona girdi ms1i olanlar yeni sürümü.
 
Eyvallah sağolasın. :) Duymamıştım hiç, ama demin araştırdım biraz iyi bişeymiş baya sanırım, sen de öyle dediğine göre. Neyse igi'yi yeni aldık, bakalım ilerde düşünürüm belki bi kulaküstü model. alessandro da çekici geliyor kulağa. :)
 
Yurtdışında bi mağazada Astell&Kern AK380 + JH Audio Layla + DSD File dinlemiştim. Çok enteresan duygular içine girdim. DSD'ler genelde 3-5GB oluyor şarkı başına ve sıkıştırılmamış dosya diye geçiyor. Araştırmanızı öneririm, güzel şeyler.
 
Geri
Üst