Line 6 M13

'Elektro Gitarlar' forumunda the_asphalt_world tarafından 23 Mayıs 2011 tarihinde açılan konu

  1. Merhaba,

    Amerika'dan bir adet Line 6 M13 aldım. Kullandığım anfi Vox AD50VT. Gitarımdan çıkan kabloyu aletin input(mono) kısmına, aletten çıkan kabloyu ise output(mono) kısmından çıkartıp amfinin input kısmına taktım. Ancak herhangi bir ses alamıyorum. Hatta denerken aletten sigorta atma sesine benzer garip bir ses geldi ancak hala çalışıyor gibi gözüküyor.

    Processoru amerikadan aldığım için çevirici kullanarak prize taktım. Bu bir sorun olur mu?

    Line 6 M13 kullanmakta olan var mı ve neden ses alamadığım ayrıca nasıl bağlamam gerektiği konusunda yardımcı olabilir mi?

    Çok teşekkür ederim.
     
  2. Ben kullanıyorum 2 yıldır. Amerika'da yaşadım uzun süre ve çokça 110volt cihazım var. Ancak M13 TR den aldım.

    Cihazın adaptöründeki amperi oku. En az o kadar amperlik bir 110-220 çevirici adaptör lazım. Cihazı açınca pedallara basınca pedalların altındaki ilgili pedal tipi renkleri yanıyor mu? Ayrıca Tuner'ı aç, tele dokun, tuner çalışıyor mu?

    Bu sorular hayır ise zaten cihaz çalışmıyordur ve sigortası vars atmıştır. Daha kötüsü alet yanmış olabilir.
    Sorunun cevabı evetse O zaman önce gitarı amfiye bağla, gitardan ses geliyor mu, kablolar ve amfi sağlam mı onu kontrol et. Hepsi tamamsa M13 te büyük ihtimalle amper akım problemi vardır. 110 volt elektrik gelebilir ama amper yeterli değilse çalışmaz.

    Sonucu buraya yaz. Bakalım nolmuş...

    Geçmiş olsun.
     
  3. Merhaba,

    Kabloları alete ve amfiye bagladiktan sonra alet kapaliyken gitardan ses geliyor. Actigimda tum isiklari yaniyor, efektleri degistirebiliyorum, tuner calisiyor her sey tamam. Ancak ses vermiyor.

    Gitarda, jacklarda ve amfide hic bir problem olmadigindan eminim. Processorun de tum isiklari yaniyor, efektler degistirebiliyor, tuneri calisiyor falan.. ama ses yok.. nasil bir sey anlayamadim gercekten..
     
  4. İki şey var bakmak gereken:
    1. M13 ten setup a gir ve output volümüne ve gate bölümüne bak. Output volüm varmıydı hatırlamıyorum ama özellikle gate tamamen açık kalmış olabilir. Gate, belli bir sesin altında tamamen sinyali keser ve dip gürültüyü önler. tamamen açık olduğunda ise dışarı ses bile vermez tabi ki. Umarım o açık kalmıştır.
    2. Diğer efekt setlerine bak, onları açtığında da ses gelmiyorsa yine birini seçip diğer output girişini dene. İki tane output var biliyorsun. İkisinden de ses gelmiyorsa ama tuner çalışıyorsa demek ki output çıkışları yanmış demektir. Pis bir durum.

    Yanlışlıkla send-return girişlerini output olarak kullanmıyorsundur umarım.
     
  5. Aşağıda gate bölümüne bak. O ayarla oyna belki sorun buradadır.


    [​IMG]
     
  6. Bu arada aklıma dün akşam geldi ve internet sitesine girdim: 2.0.4 update var. Eğer yapabiliyorsan bu update i gerçekleştir. Line6.com da detaylı açıklama var. Belki bu da senin problemini çözecektir.

    MIDI OX diye bir program var o ücretsiz internetten indiriliyor. Onu indir, buna ihtiyacın olacak. MIDI kablolarını da ses kartına bağla (MIDI giriş çıkışlı bir PC ses kartı gerek bu update için.)
     
  7. merhabalar,

    elektriksel bir problem yasamamak icin processoru bir muzik magazasina biraktim.. sizin mesajlarinizi sonradan gordum.. umuyorum ki calisir.. calismazsa sizin onerilerinizi tekrar deneyecegim..

    yardimlariniz icin cok cok tesekkur ederim..
     

Bu Sayfayı Paylaş