Turkrock Sinema Kulübü

The Amazing Spider-Man (2012)
http://www.imdb.com/title/tt0948470/

Yıllar sonra nihayet olmuş bir Spider-Man filmi. Hatta en olmuş Marvel filmlerinden biri. Adam olmaları için 10 sene ve bir sürü trişkadan film yapmaları gerekti ama oldu. Önce Avengers, sonra bununla doğru yola girdiler. Bugüne kadar orjinal hikayeye en sadık kalınmış Spider-Man filmi. Bunun yanında yıllar öncesinin Sam Raimi filmlerini hiç konuşmaya bile değmez, at çöpe gitsin. Doğru karakterler, doğru hikayelerle başlamışlar. Spidey'in ilk aşkı Gwen Stacy var ulan daha ne olsun? Zaten isim olarak klasik serinin adını seçmelerinden belli. Ufak farklar gene var ama hikayeyi günümüze modernize ederken o kadar olur. Marvel'ın kurucusu Stan Lee her filmde mutlaka küçük bir sahnede görünür. Bu filmde o kısa sahnelerin de en iyisini yapmışlar bence. Valla bayıldım, böyle devam ederlerse çok şahane filmler gelecek.
 
kardeşim siz de hep böyle vurdu-kırdı action, şiddet filmleri izliyonuz, insan biraz sanat filmi izler, derinlikli yorumlar yapar, bu ne böyle yaw :p :)

şaka bi yana cloud atlas denen bu filmi herkes konuşuyor şu anda, ben tam anlamıyla yabancı film cahili bi adam olduğum için hiçbir bilgim yok, yerli filmler bana hep daha cazip gelmiştir, samimi gelmiyor bana yabancı film, odunluk mu? kendi içinde odunluk olabilir elbet :)

şu son 3-4 ayda zeki demirkubuz'un filmlerine acaip sarmış durumdayım, izlemediğim bir tek "İtiraf" kaldı, onun da ne cd'sini bulabiliyorum ne de netten online'ını.
mesela bana göre "Masumiyet"i izlemeyen bir adam hayatında sürekli yerli filmlerle taşak geçer durur, bilmez ki Haluk Bilginer, Güven Kıraç'a dünyanın en iyi tiradlarından birini verir, örnekleri eşek yüküyle çoğaltabiliriz.

Tarık Akan'ın jön filmi çekmeyi bırakmasından sonra çektiği politik filmlere biterim, "Çark" mesela mükemmel bir işçi sınıfı filmidir.

Geçen günler Mehmet Ali Alabora, Sibel Kekilli, Savaş Dinçel, Altan Erkekli, Perihan Savaş, Erdal Tosun gibi şahane oyuncuların oynadığı 2006 yapım "Eve Dönüş" filmini izledim ve sonra da bu filmlerin toplum arasında zerre değer görmemesine önceden olduğu gibi yine hayıflandım, kendime de kızdım 2006 yapım bu güzel filmi neden 6 yıl sonra izliyon diye. Film genel olarak 12 Eylül'ü işliyor ve "seni-beni tutuklamıyorlar da neden onları tutukluyorlar" diyen bi fabrika işçisinin başından geçen işkenceleri ve sonra nasıl herkesin darbenin mağduru olabileceğini anlatıyor, günümüze "neden bana değil de onlara biber gazı sıkıyorlar" olarak çevirebiliriz.

yani velhasıl kelam bana bişey anlatmayan film boş filmdir, hiç grafikmiş, görüntüymüş, sesiymiş, 3d'si öyle fenaymış ilgilendirmiyor, bilmiyorum belki sinema böyle yorumlanmaz ama bu tarz bir sinema damarı var bu ülkede hiç görülmek istenmese de.
araya girip sinema muhabbetinize limon sıktıysam affola, öyle içimden geçenleri söyliym dedim ;)
 
025192131745.zoom.1.jpg


kurtlara saygı mı duysam,köklerini mi kazısam bilemedim?
 
savarain, A.C.A.B.'i izledim. Sen izledin mi n'aptin?
Tavsiye etmiyorum, ici bombos bir film. Direk isminden dolayi atladim ve betona cakildim. Kafanda filme dair olusan -tahmin ettigim- hemen hemen hicbir sey bulamayacaksin. Ama izle gene de. Maksat "haa onu da izlemistim evet, kotuydu" diye cevabin olur soran olursa :D
Filmin icegiri/konusu ilgili bir sey soylemek istemiyorum bu noktada belki istemezsin diye. Merak ettigin bir sey olursa sor ama anlatirim.
 
Valla daha izlemedim, bayram tatilinden sonra zaten ilk defa bu hafta sonu oturup bi film izledğim. Onu da yazacağım bi ara çok hoşuma gitti.
 
Cloud Atlas'ı izledik. Gayet güzel bir film, beğenmeyenler ya da anlamayanlar elbette olacaktır. Sonuçta cumhuriyeti bile beğenmeyen ve /veya anlamayanlar varken bir filmi/müziği herkesin beğenmesini bekleyemezsiniz.

Filmin felsefesi var, mantık arayıp bulamadığınız şeyler genelde sembolik. Çok güzel film, tavsiyedir.
 
will-movie-poster1-401x500.jpg

Duygu yoğunluğu yüksek bir film. bir çocuğun istanbul da ki şamp.ligi finaline gelişi anlatılıyor. sadece futbol sever değil herkesin seveceği bir film.
 
MV5BMjEyMDkwMjE5Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMTU4MDAyMQ@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_.jpg


Airheads, vasat ama eğlenceli pazar filmi. Amatör rock grubu kayıtlarını radyoda çaldırmak istiyor ama başaramıyor. Bir gün plan yapıp oyuncak silahlarla zorla binaya giriyorlar ve olaylar gelişiyor. Adam Sandler ve Steve Buscemi'nin tıfıl halleri çok komik :D Kramer reyiz Michael Richards da gene aynı Kramer gibi bir rolle kadroda. Her şey bir yana, filmdeki Lemmy ayrıntıları çok şahane.
 
Yazmayı unuttuğum bir de White Zombie konserinde şişman polisi pogoda araya almaları var ahahhahahahahah yarıla yarıla güldüm izlerken :D
 
bi tane yerli film tavsiyesinde bulunun ya, bu nedir böyle arkadaş :)
kıyıda köşede kalmış o kadar değişik yerli filmler var ki anlatamam.
bi tanesini dün izledim ve bayağa etkilendim doğrusu, gerilim veya korku filmi asla değil hatta hayati gerçeklerden bolca dem vuran bir konusu var lakin mistik bir havası var. ahmet ümit'in aynı isimli romanından uyarlanmış "Bir Ses Böler Geceyi".
 
Geri
Üst