En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

gazap üzümleri - john steinbeck

her sayfasını tekrar tekrar okudum ve çabuk bitmesin diye sayfaları geri geri çevirdiğimi hatırlıyorum ilk okuyuşumda...
20. yüzyılın destanı niteliğinde başka bir kitap daha...
 
twilight - stephenie meyer i cokk severek okumustum 498 sayfalik kitabi 3 gunde bitirdim elime alinca birakamiyordum ikincisini cikardi o twilight kadar iyi degildi bu yil ucuncusu cikicakmis :) ask romanlari sevmezdim ama bu cok sevimli yaw:) vampirli falan :D vampir manyagi oldugumdan biraz herneyse bulabilirseniz tr de tavsiye ederim tabi kizlara olabilir bu tavsiyem anca :D erkeklerin bunu okicagini pek sanmiyorum bunun yani sira ahmet altan in aldatmak kitabini cok begenmistim ve stephen king'in dark tower derisinden birinci kitabi olan the gunslinger da guzel ikinciyi henuz almadim :) ve tim burton in melancholy death of oyster boy da cok hos bi kitap oo ben sayarsam bitmicek gibi en iyisi sustum =)
 
Sıdıka hanim

Sıdıka hanim mukkemel bir kitap Yazarin ismi Naside Gokbudak Gercek yasantidan alinmis bir kitap Yazarin babaannesinin talihsiz hayatini anlatiyor Manisada
Kitabin sonunda agladim o kadra guzel bir kitap
 
en çok etkilendiğim değil ama Murathan Munganın Yüksek Topuklar kitabını çok beğenmiştim. Yazarın kadınları bu kadar doğru tanımlaması çok şaşırtmıştı beni. Ayrıca dili ve anlatımı çok sürükleyici. uzun roman severlere tavsiye ederim.
 
"Einstain' ın beyni ---mıchael paterniti" Einstain öldükten sonra beynini yanına alarak incelemek üzerine tüm amerikayı gezen bir gazeteciyi anlatıyor ve einstain ın beynini.okuyalı çok olmuştu lise yıllarında okumuştum güzel bir kitap tavsiye edilir.
 
Tezer Özlü nün Çocukluğun Soğuk Geceleri ve aslında kendisi, yaşamı ve diğer kitapları........

Dövüş Kulübü-Chuck Palahniuk
Gösteri Peygamberi-Chuck Palahniuk
dili, felsefesi ile sıradışı bir yazar.
 
Baacann demiş ki:
fareler ve insanlar bide :)
evet bu kitap cidden cok güzel.okusun herkes.birde son zamanlarda okudugum 'peygamberler ve aşkları' diye bir kitap var.BANU KOPUZ'un.konusu gercek aşk..burdan bakınca cok geyik görünüyor di mi.tam kız kitabı falan diye düşünenlerde olabilir ama biraz derinliği olan biri okursa bu kitabı neden cok begendiğimi anlar.

günümüzün dejenere olmuş aşklarının aslında gercek askla yakından uzaktan alakası olmadıgını anlayacaksınız okuyunca.tüyleriniz diken diken olacak.

bu kitabı özellikle AŞK diye ete-kemiğe sarılanlara tavsiye ediyorum..
 
babalar ve ogullar-turgenyev. ozellikle kitabın son cumlesi geceler boyu ev arkadaslarımla tartısmamıza sebep olmustur nihilizm ve hayat uzerine ciddi sorgulamalar yaptırır insana. uzerine bir de boyle buyurdu zerdust okunursa cok daha etkili olur.
 
hermann hesse - narziss ve goldmund, siddhartha

kesinlikle okuyun. kor topal almancamla almancasını okuyup yarısını anlamadığım bu iki kitabın, turkçelerini yeni bitirdim. her ne kadar orjinal dilindeki o akıcı uslubu tam anlamıyla veremiyor olsada, daha once başka kitaplardaki çevirilerinden tanıdığım kamuran şipal gerçekten elinden geldiğince guzel çevirmeye çalışmış.
 
WLADIMIR BARTOL_Alamut
Şimdiye kadar okuduğum en iyi kitaplardan bir tanesi.İnsanlara cennet vaadiyle neler neler yaptırıldığını gözler önüne seriyor.Hatta kitapta yazılanların hepsi gerçek.Günümüzde Alamut kalesinin kalınıtları duruyor.Tarihte Melikşah'ın Hasan Sabbah'la ne kadar çok uğraşmış olduğunu okuyabilirsiniz.Eğer günümüzle karşılaştıracak olursak,günümüz tarikatlarında o dönemdekilerden farkı sadece "cennet vaadi" yerine "para" nın kullanılması...
 
ahmet arif-hasretinden prangalar eskittim
zaten ahmet arifin tek kitabıdır zamanı ve her düşünceye sahip insanları içinde kaybedecek kadar güzel bir şiir kitabıdır içinde bulundurduğu düşüncelerle ve şiirin kullanıldığı öztürkçe beni cok etkilemişti ilk okuduğum da ve hala etkilemektedir genellikle aşkın ceşitli yönlerini ele almış bir kitaptır .
bu şiir kitabını sizlerinde okumasını tavsiye ederim
 
Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali..

Kitap 20nci yüzyılın ilk yarısında kaleme alınmış. O dönemin ahlak anlayışı, toplumsal baskılarından uzak.. Yani günümüz (bana göre) başarılı olmayan yazarlarının yapması gerekeni ta o zaman yapmış Sabahattin Ali. Kitabı okurken yer yer Raif yer yer Maria Puder gibi hissedebiliyorsunuz. Her kitapta oluyor demeyin, "sanki kitap benim için yazılmış" dediğiniz pek az kitap vardır.. Boşa gitmiş iki hayat, kitabı okuyalı neredeyse altı ay oluyor fakat ben aynı hüznü yaşıyorum şu anda..
 
Geri
Üst