En Çok Etkilendiğiniz Kitap ve Yorumlarınız....

peyami safa-selma ve gölgesi

heyecan,korku ve aşk bir arada...yazıldığı dönemin özelliklerini taşıyan güzel bir yapıt...tekrar tekrar okunmaya değer...
 
lovermanJames demiş ki:
"Sineklerin Tanrısı"
insanların nasıl vahşileşebileceğini anlatan Nobel ödüllü bir kitap(aslında anlattığı sadece bu değil).Tavsiye ederim kesinlikle.
filmide vardı bunun yanılmıyorsam..cok eski bir kitap.bende cok eskiden filmini izlemiştim...


bende en son okudugum kitabı taviye edecegim...Kitabın adı ALGERNON'A ÇİÇEKLER...
konusu çok düşük bir IQ ile dogan charlie 32 yasındadır.ve arastırmacıların, bu tarz insanların zeka seviyelerini artıracak deneysel ameliyatlarını gercekleştirmek için charlie kusursuz bir denektir.bu deney Algernon adındaki bir laboratuvar faresinde denenmiş ve büyük bir basarı elde edilmiştir...Ameliyattan sonra charlie de de oldukca ilerleme kaydedilmişti,öyleki zekası normalin de üzerine fırlamıstı.
deney son derece önemli bir buluş olarak görülüyordu ta ki Algernon'da ani bir gerileme baş gösterene kadar...

şimdi sizlerin merak etmesi gereken aynı gerileme CHARLİE'de de olacak mı?:=))
buarada tüm bunları yine charlie nin kendi dilinden,kendi kaleminden okuyacaksınız..

gayet sürükleyici,günlük tarzında yazılmış okunması gereken bir (eser)roman oldugunu düşünmekteyim...
 
OlasılıkSız - Adam Fawer
olasılık hesapları üzerine okumuş ve epilepsi hastalığı yüzünden öğrencilerine ders verememiş bir kumarbazla başlayan,sonraysa bir çok kişinin hayatının anlatılmasıyla ve yollarının bir noktada kesişmesiyle olayların daha da geliştiği,sürükleyicilik kavramını aşmış,çok harika bir kitap
içinde kuantum fiziğine ve determinizme dair göndermeler de bulabilirsiniz
 
Can Dünrdar'ın bütün kitaplarını büyük bir beğeniyle okurum.Yaşadığımız çağı çok güzel anlatıyor bence.
 
zahir..ister istemez kişinin hayatını duygularını sevgi anlayışını sorgulamasına neden oluyor insan olduğumuzu hatırlatan bir kitap şiddetle öneririm..
 
Ahmet Telli- Belki Yine Gelirim(şiir), Su çürüdü(şiir) 'Belki yine gelirim' bu kitabı almasanız da önce bu şiiri okuyun derim.


Sunay Akın - Makiler (Daha önce böyle kısa olup bu kadar etkileyen, düşündüren, tekrar tekrar dönüp okumak isteği uyandıran pek az şiir(ler) okudum diyebilirim.)


Nasuh Mahruki - Bir Dağcının Güncesi


Nietzsche Ağladığında - D.Irvin Yalom(İnanılmaz sürükler, etkiler, sarar, sarmalar.Kopamazsınız bir süre kitaptan. Harikadır kısaca ve ötesi:))


Öğretmenim Mori'yle Salı Buluşmaları - Mitch Albom(Gerçektir. Yaşanmıştır. " Yaşam - Aile - Evlilik - Toplum - Merhamet - Ölüm - Korku - Açgözlülük - Yaşlanma - ve Anlamlı Bir Yaşam Felsefesi üzerine hasta yatağındaki yaşlı bir profesörle eski bir öğrencisi arasındaki içtenlik ve bilgelik dolu konuşmalar. Elinizden bırakamayacağınız bir kitap... ")
 
Kosinski-Boyalı Kuş :insanların ne kadar acımasız ve iğrenç olduğunu , kimsenin haklı ya da haksız olmadığını gösterdiği için

Şolohov-Durgun Don:herhangi bir açıklama bulamadım ancak çok etkilendiğim bir kitaptı.

Panait Istrati-Arkadaş:Her ne kadar neden böyle insanlar beni bulmuyor diye beni hüzünlendiren kahramanlara sahip olsa da arkadaşlığın benim için tanımını yoğun anlamda bulduğum için

Ken Kesey-Guguk kuşu:kafa karıştırıcı ve sinir bozucu olsa da çok iyi bir kitap.yanılmıyorsam 70 lerde filme çekilmiş,başrolündeki jack nickholson a ilk oscarını kazandırmıştı.film de 5 dalda oscar almıştı.

Guy De Mauppasant-Ölümden beter:mauppasant ın her zamanki gibi betimlemeleri beni benden almıştı.aşk ın bana göre en iyi ''tanımı'' nı da bu kitapta okudum.

Bekir Yıldız:halkalı köle-bekir yıldız kendi hayatından bahsetmiş.kadınlara gıcık olmam konusunda beni bayağı etkilemişti.iyi ki erkek olmamışım dedim ilk defa.

Franz Kafka:eek:kuduğum bütün kitapları-özellikle Dönüşüm

Nazım Hikmet-Memleketimden İnsan Manzaraları

şimdilik aklıma gelenler..
 
Japon Yazar Murakami Haruki'nin Zemberekkuşu'nun Güncesi, İmkansızın Şarkısı..Taktım bu yazara..Yalın cümleler..basit bi anlatımı var ve bu insana garip bi huzur veriyor..çok özel ve farklı tarzı olan bi yazar..şiddetle tavsiye ederim..
 
Lawrence nin yazdığı ve ölümünden sonra yayınlanan Anka Kuşu güzel bi kitap ..
--- imkansızlığın nekadar imkanlı olabileceğini , ölümün küllerinden arınıp nasıl tekrar yaşama tutunulabilineceğini anlatan ve hayatımızda açılan yeni sayfaların karalama kağıtlarına oranla ne şekilde kullanılabileceğinin en güzel açıklayıcısı... Sıkılmadan okuyabilir ve kendinizde bişeyler bulabilirsiniz... yaşamla ölüm arasındaki sınırın mesafesini merak edenlere tavsiye ;)
 
beyaz gemi - cengiz aytmatov

çok sürükleyici ve etkileyici. çocukla birlikte üzülüyosunuz, seviniyosunuz. dedesine üzülüyosunuz, damadına sinirleniyosunuz. mutlaka okunması gereken bi kitap. tavsiye ederim.
 
oğuz atay--tutunamayanlar
albert camus--yabancı
albert camus--düşüş
irvin yalom--annem ve hayatın anlamı
elif şafak--araf
aklıma gelenler bunlar..ama oğuz atay-tutunamayanlar gerçekten insanın haytını değiştirecek kadar etkileyici bir kitap .."""bat dünya bat!!!"""
 
elias canetti - insanın taşrası.

etkilendiğimden değil de, bir kitabın yazılış aşamasına tanık almak, canetti gibi bir yazarın aldığı notları, kişisel düşüncelerini 'kurgusuz' okumak oldukça ilginç bir tecrübeydi.

yazarın ölüm konusunda ne kadar takıntılı olduğunu bir kez daha gördük, "ölüm üzerine"nin temelleri çok net olarak okunabilir.

bence, nobel ödüllü yazar elias canetti'nin körleşme, sözcüklerin bilinci, ölüm üzerine vs okunduktan sonra bu da üzerine sos olarak okunmalı.
 
Ben en çok İpek Ongun'un bir genç kızın gizli defteri serisini seviyorum ve okudukça bir kez daha okuyayım diyorum. İpek Ongunun yazış şeklini üslubunu çok beğeniyorum. Son kitabı da harikaydı:Hayat devam ediyor ;)
 
Geri
Üst