İyi Gitaristin Tanımı?

Iyi bir gitarist olmak icin en onemli ozellik hafif tombul olmaktir. Yanaklar azcik sis, gerdan da sarkik olmalidir. Tombul parmaklari da unutmayalim.YOok tombul olunamiyorsa illaki parmaklar uzun olmalidir. Kenari puskullu gitar sahibi olunmalidir. Iyi gitarist dedigin kendi internet sitesinde photoshop ile kendini kiliktan kiliga sokmalidir.

paul gilbert kokuları geldi.
öbürünü bilemedim ama bak, shawn lane? michael romeo? malmsteen? kim o tombul ortaya çıksın.
 
Genel olarak ele alayım; her müzisyen, herşeyden önce diğer enstrüman türlerine de saygı duymalı ve onların var olma amaçları hakkında da az çok bilgi sahibi olmalı, kendi enstrümanını kendisi kadar iyi tanımalı, neresine dokunsa nasıl tepki alacağını bilmeli. Daha özeldeyse gitarist nerde ne yapacağını bilmeli, nasılki bi yarış otomobili 340 km hız da yapabilirken virajlara girmeden fren yapıyosa aynı şekilde gitarist de her zaman son hız çalmak zorunda olmadığını bilmeli. Bu anlamda Mark Knopfler bence en iyi gitaristlerden biridir, sözlerin yetersiz kaldığı yerlerde sololarla şarkıyı tamamlamak için kullanır gitarını, her bulduğum yere sokuşturayım diye etrafta açık aramaz.
 
sabah akşam pedal amfi teknik vs arasında kafayı sıyırıp egosunu pompalayan adam değildir :) onun dışında iyi bir kişilik dicem de o da kime göre neye göre. kısaca en iyi vs gibi şeyler çok kişiseldir. aşırı kişiseldir iyi ekipman iyi ton neye göre kime göre o yüzden en güzeli dostluk kardeşlik arkadaşlık :) toplanıp konser falan yapılsın Ankara' da çalmasak da gelip izleriz.
 
Squire'den Meksika, Meksika'dan Amerikan, Amerikan'dan Custom Shop, Custom Shop'tan ise dardanel tonları alabilen, elde ettiği muteber sound ile asla bir üst modele gerek duymayan ve bu konudaki görüşlerini bıkmak bilmeden tekrarlamayı yaşam tarzı bellemiş adamdır. Mutlaka elinden Blues Junior geçmiş, gerekli gerkesiz bin tane takas yapmış, mydukkan'da gitarları pahalıdan ucuza dizip en pahalıların altındaki zevzek yorumlara bakmış, sahnede eşantiyon bardaktan müessese ikramı olarak rakı içmiş, ne bileyim penalarını don lastiği ile sardığı naylon torbada ve kahve bardağı altında tutmuş bir adamdır. Ucuz tantuni nerede satılır onu da bilir, sonra eve üç otuz paraya dürüm ısmarlayıp bir de utanmadan getir götür yapan çocuğa bakkaldan sigara aldırır. Şimdi bunları yanyana koyunca memlekette ve forumda iyi gitarist kaynıyor aslında...
 
Geri
Üst