Tüneldeki müzik dükkanlarına boykot.?

Perfectionist demiş ki:
arkadaşlar tünelden gitar almamaya karar vermiştim en uygun tnt muzik diye düşünüyordum ama şimdide ordanda almayın diyorsunuz. ben 2 hafta sonra falan rgt42 alıcam heralde ordan 700$ dı

bence rgt42fm alma neck-thru korea tavsiye etmiyorum, denedim çaldım aslında güzel (manyetikler değiştirilmeli) ama gitarın dayanıklılığı tartışılır çünkü neck-thru da işçilik çok önemli; 800$ dolara temiz ikinci el çok güzel bir gitar alabilirsin (srv de vardı güzel bişeyler satılmadıysa) mesela ben cumartesi orda bitane peavey t-26 denedim harikaydı biraz ayar çekersen gitar süper tonları beni benden aldı... Switchin her pozisyonunda farklı tadlar var... Kesinlikle tavsiye ediyorum

ama illede ben rgt42fm alıcam diyorsan tnt de ki fiyatlar en uygunu herhalde

rgt42fm yok rgt42 var sadece.
 
Perfectionist demiş ki:
denedim çaldım aslında güzel (manyetikler değiştirilmeli)

Neden değiştirilmeli açıklayabilir misin?

Manyetik değişince ne oluyor ben onu anlayamadım bir türlü. En pahalı bilinen manyetik 130-140 dolar. Gitarları oyuncak gibi görmemek lazım. 4-5 farklı gitar kaydı yollayım sadece 2 tane farklı manyetikle çalınan. Modelleri söyleyim ya da siz şunlar şunlar aynı manyetikle çalınmış deyin. Hepsini doğru bilene bir adet pearly gates bedava :). Çok takılmayın bu manyetiklere. jacksonun standart manyetiğiyle TB4 ü ayırt edecek bir ses sistemine, kulak yapısına ve deneyime sahip olmak çook uzun sürer.
 
hiç sorma aga.. bide evde 15w anfiye bağlama için pickup değiştirip "süper oldu.." demiyolarmı ayar oluyorum.. nasıl anladın süper olduğunu, sakın kendini süper olucak diye şartlamış olmayasın.. :)
evde 20$ lık manyetik benim emg lerden daha güzel ses veriyor, ama güçlü bir sisteminde rezil eder tabi adamı..
 
Valla DrB den gitar aldım ephiphone SG, Tahmin ettiğim şey geldi başıma. 2200 Euroluk gitardan daha fazla sustain ve yogun bir sesi var. Hafiften boğuk ama cidden güzel bir sound çıktı. Şaşırdım. Tabi Epi nin teller biraz kalın vapur bağlasan iskelede tutarsın :) 012 yanlış bilmiyorsam. 175 milyonluk alet olduğunu anlamanıza imkan ihtimal yok. Ki kullandığım aletler konserlerde açık alanlarda kullanılan aletler. 15 wattlık anfi de değil. 60 watt lambalı hi gainli bir alet. Diyorum ya manyetiğe fazla paranız varsa yatırım yapın. Ben de PS4 e aldım 3 sene kadar önce bir SD TB4. Ama sorsan ne değişti diye o kadar küçük ki anlatılmaz yaşanır :).
 
walla geçen bi konser fotosunda gördüm overkill'ın gitaristinin elindeki LP epiphone muş :) çakmış adam üstüne EMG yi dünyayı geziyor..
sanki herife gibson mı yok çatır çatırda işimi görüyor diyo.. ;)
kerry nin gitarı 4000$ da noluyo, çok fiyakalı o ayrı.. :D ne çıkardığı tonda hayır var ne çaldığında lavuğun..
 
13 sayfa sövdük tünele hiçbişey yerinden oynamadı, demekki böyle olmuyomuş..
konu sapıtmasa nolacak biraz daha sızlanmaya devam..
aha yazıyorum "tünel kazıkçı.. hükümet gümrüğe ötv ye geçiriyor.." eee bitti.. :eek: başka sorusu olan :D
 
dün tünele gittim fiyat araştırıyorum kıvılcıma girdim rgt42 sorcam, bi tane var dedi asılı yerinden çıkardı neyse denedim aleti hoşuma gitti zaten rgt42 düşünüyorum. fiyatını sordum 700$ dedi bende daha indirimli olarak ne dersiniz dedim 670$ a çekti, sonra gitarı baya bi inceledim. hani 0 gitarlarda barkot falan olur ya o yok ondan sonra kıllandım bi de fretlerine baktım aşınma varmı yokmu diye hafiften bi aşınma var ama çok ta değil, sonra kasasının arkasına baktım bi benim imzam yok yani çizik içinde. dedim bu gitar sıfırmı yoksa 2.elmi adam sıfır dedi, neyse dedim içimden bıraktım gitti yani adam bana 2.el gitarı o diye yutturmaya çalıştı. ondan sonra zuhale gittim rg370dx var dı, onuda denedim ama gitar sıfır cillop gibi, sordum fiyatını 470 euro dedi ama sana 420 olur dedi cep telefonumdan hesapladım tam 610$ a geliyo(mydükkan fiyatı 550$), ordanda çıktım laylayloma zaten hiç bakmadım biliyorum nasıl bir yer olduğunu sonra başka bi dükkana girdim yine 0 rgt42 var sadece fiyatını sormak için girdim oda 790 euro dedi içimden yuuh!! dedim.
arkadaşlar bu adamlar olayı abartmış ve yüzsüzlükleride cabası, adamlar almış başlarını gidiyo kime tutturursak sokalım hesabı :mad:
 
Yalnız bu olay yalnızca tünelde yok. Ankarada Gür müzik var mesela. 650$ lık gitarı 995$+18 KDV'ye satıyor. Yani oda 1170 falan yapsa herif 500 küsür dolar kafadan geçiriyor normal karına ek olarak.
 
Amrakh demiş ki:
Yuh ki ne yuh. Bide gitar denemek istedim iki gitarı karşılaştırayim birini alcam dedim. Adam(adam dediğim gözlüklü bi veled) azrail gibi duruyo önümde. Amfinin sesini kıstı önce duyulmyacak kadar. Bende palm muting falan deniyim dedim korka korka deniyom. Herif son derece hoyrat bi şekile elimden çekip aldı gitarı.(Bende çoluk çocuk değilim.Yani zevkine denemiyom. Gerçekten sesine bakıyom. 6 yıldır gitar çalıyorum ve heriften en az 5-10 yaş büyüğüm) Kıpkırmızı oldum.
Diğer gitarı deneyemicem galiba dediğimde hakkımın dolduğunu söyledi. Sonra herifler resmen kovdu dükkandan. O günden beri önünden bile geçemiyorum.
Ama nooldu kendileri kaybetti. Gittim İstanbul'dan aldırdım gitarımı. Bide yurtdışındaki adamların davranışına bak(bi arkadaş anlatmış forumda). Off of.
 
Fiyatlardan da öte bu kısmı da var işin, fırankenştayn gibi adamlar gitar satıyor!!! :? Adama soru soruyosun, taş gibi donuk yüz ifadesiyle cevap veriyor, hatta dalga geçip aşağılıyor!!! :evil:

Şu fiyatların €'ya dönmesi de bir garip, $ 1,600 ken 500$ olan gitar; $ 1,350 ye düşünce 500€ oldu!!! 8O
 
rastansaga dediğin olay nerde yaşandı :!: :?:
ulan benim elimden gitarı alıp hakkın doldu diyecek trip atıcak kılkuyruğu teki ha..
Kuran çarpsın o herifin hayatında görmediği tatavayı çıkartırım orda :evil:
bak ondan sonra abi oluyosun hemen..
 
bakin benden size bi tavsiye o tip salak adamlara karsi paranizin oldugunu hissettirin o zaman kul köle oluyorlar önünüzde. mesela zamaninda planette jackson sl1 vardi adam kesinlikle elletmiyordu cocukla muhattap olmadim direkt oturup patronla parazliga giristim sanki alicakmis gibi sonrada cüzdani cikartip fazla gözlerine sokmadan para saydim üstümde 600ytl falan vardi adam gördü tabi ondan sonra cüzdani çantaya koyup "yav bi deniyim su gitari cidden aklim kaldi" dedim cocuk aninda indirip verdi gitari kucagima :) :) hatta telleri pas tutmustu durmaktan sonra bijen aldi o gitari
 
haklısın, kul köle oluyorlar ama o zaman da indirim yapmıyorlar, (yani çok paran olduğunu gördüklerinde ya da anladıklarında) daha da ötesi kazıklamaya çalışıyorlar... bu adamlardan her türlü uzak durmak gerek... paran olsa ayrı, olmasa ayrı
 
vileshome demiş ki:
rastansaga dediğin olay nerde yaşandı :!: :?:
ulan benim elimden gitarı alıp hakkın doldu diyecek trip atıcak kılkuyruğu teki ha..
Kuran çarpsın o herifin hayatında görmediği tatavayı çıkartırım orda :evil:
bak ondan sonra abi oluyosun hemen..

Ankara Gür müzik'te. Neyse herşeyde bi hayır varmış ama. Herifin 1170$ dediği gitarı istanbulda Stage den 650$ a aldırttım abime.

Adamlar kazık olayına da yeni bi açılım getirmişler:bide KDV var.

"995$ şindi gitar,bide %18 KDV var.hmm bi dakka.." hesap makinası kurcalanır biraz "etti 1200$ ama sen 1100 versende yeter bak öğrenciymissin. Gittim aynı gitarı 650'ye aldım.

Amatör arkadaşlar Gür müzikten alış-veriş yaparken 4-5 kez düşünün, araştırın bence asıl fiyatları.
 
Geri
Üst