Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

eski

Siteye yeni kayıt oldum herkese merhabalar, universite lise yıllarımızda hayatımız müzikti, yani biz tam 80li yıllar trash bay area dönemindeniz, trash yapmaya çalışırdık, basçıydım, yaş 33e geldi, evlilik iş güç derken müzikten 10 sene falan koptuk tabi, bu son 2 senedir ben ve benim gibi arkadaşlar boş zamanlarımızda yeniden müzikle haşır neşir olmaya başladık, bu ev tipi kayıt imkanını gördüğümde gözlerime inanamadım bizim zamanlarımızda bu tonlar bu kalite imkansızdı, ütopyaydı, neyse kafa ütülemeyelim, basçı olmama rağmen ritm gitarda çalmaya çalışıyorum, bu şarkıyı bu rifflerin çoğunu 10 sene önce falan yapmıştım, tabi bukadar modern deildi, kayıtta vokal bölümleri var fakat vokal yok, gitar tonunu özellikle bas ton seçmeye çalıştım, bu mix ilk hali pilot kayıt gibi, şarkının tamamı degil, davul ve çeşitlemeleri hala düzenleme aşamasında, çıktı olarak mp3 alınınca kayıt kalitesi düşüyor, waw olarak super kalite elde ettim ama onuda dosya büyüklüğü çok olduğundan yayınlayamadım, yorumlarınızı bekliyorum...

ekipman;
jackson performer japon,
ses kartı M-Audio fireware solo
goldwave
bas davul düzenleme herşey fruity loopsda yapıldı
tonlar raw-panter tonu, guitar rigle çaldım


http://rapidshare.com/files/4509945/bosnak_trash.mp3
 
Ya burası iice durgunlaşmış, kimsenin girdii yok. Bende bi şarkı koydum 1 tane yorumun dışında hiç bir yorum yapılmadı. Bence forumun en önemli bölümlerinden biri. Buraya yaptıımız şarkılar için yorum ve tavsiyelerini dinleyip onlardan dersler çıkarmak için giriyoruz fakat gördüüm kadarıyla artık forumun kimse tarafından kullanılmayan gizli kalmış bir bölümü adeta. Bence bu bölüm hakkında tanıtım yapılmalı. Burda Yjmjb gibi arkadaşları tanıyıp Türkiyede aslında gizli kalmış ne yeteneklerin olduunu gördük ve onlardan dersler aldık. Ama artık kimse girmio bile. Bu durum üzücü.

Yetkililere sevgiler, umarım anlatabilmişimdir.
 
Aslında takip eden bir azınlık var. :) Bosnak'ın parçasını dinledim ama yorum yazamadım. Senin parçayıda dinledim fakat, Yücel'in yorumuna artı birşey ekleyemeyeceğim için yazmadım. Azınlığı düşünürsek, belki şöyle algılamak lazım : ( sefillik diz boyu :p )

1 yorum : ilgi çekici
2 yorum : orta
3 ve ötesi yorum : iyi
0 yorum : berbat, kötü, ı-ıh olmamış

gibi... :D

Ha bir de modların yapabileceği birşey yok ki. Birine zorla yorum yazdıramazsın.
 
:D tabiki cnm ben burda modları suçlamak için bişiler yazmadım. Ama belki tanıtım falan bişiler yapabilirler. Bende üye olduktan çok sonra bu kısmı tanıdım, sitenin menüsü biraz karışık :)
 
grupsokak, klibinizi seyrettim, resimlerle desteklenen sürreal bir isyan hoş olmuş konsepte cuk oturmuş,80s takıntılı bir adam olduğumdan benim çok sevdiğim bir tarz değil tarzınız, ama eminim gençler arasında çok sevilecektir,başarılar, emeğinizin karşılığını bulursunuz umarım,sevgiler..

Yücel.
 
yucel demiş ki:
grupsokak, klibinizi seyrettim, resimlerle desteklenen sürreal bir isyan hoş olmuş konsepte cuk oturmuş,80s takıntılı bir adam olduğumdan benim çok sevdiğim bir tarz değil tarzınız, ama eminim gençler arasında çok sevilecektir,başarılar, emeğinizin karşılığını bulursunuz umarım,sevgiler..

Yücel.

Sevgili dostum 80 ler hastası bir adamla karşı karşıyasın.Ve o şarkının bestekarı olarak ben bundan etkilenmediğimi söylersem yalan olur.80leri türkçe rock a yedirmeyi ancak bu kadar başarabildim.Nerede konsept diyecek olursan takip et trafiği:

intro..
arpej giriş..
giriş solo...
son solo...

bunlar da sana seksenleri hatırlatmadımı.

İlgin için sağol
 
boşnak thrash parçasındaki tonlar 90 ların başındaki türk gruplarını hatırlatıyor bazı yerlerde kronik, metalium cultus falan gibi çok hoş duygular yaşattı bana gerçekten...teşekkürler...vokalli kayıtları da bekliyoruz...
 
Burayı biraz hareketlendirsek güzel olur. Millet gitar, pedal alıp satmaktan çalmaya fırsat bulamıyor sanırım.

Bir kaç ay evvel gaza gelip yaptığım bir kayıt.

http://rapidshare.com/files/8380242/skull_demo.mp3

Pek bir ekipmanım yok o yüzden çok şey kullanmadım.

Alesis multifx6 mixere bağlı Emu0404 ses kartım ve yine mixerin diğer ucuna bağlı olan 4.1 creative hoparlörlerim var.

Davullar Fxpansion XFL ve BFD toplaması bir kit.
Bas gitar yok kayıtta anlayacağınız üzere.
Gitar için
-Ltd ex350 emg hz manyetikli gitar
-Boss Mt-2 drive pedalı kullandım. Ham sesi bilgisayara girdikten sonra izotope trash kabin simülatörü ile adam gibi bir hale soktum.
Cubase ile mixledim

Sağ sol gitar kanalları farklı kabin simülasyonları ile ayrı ayrı çalındı. Solo için yine her hangi birşey yapmadım biraz daha gain ve mid açtım yalnızca yine aynı kabin simülatörü ve biraz delay

Gitar tonları hi-end lerden biraz uzak oldu o yüzden hoşuma gitmiyor ama öteki türlü yaptığımdada mp3 çalarla dinlerken tizlerden rahatsız oluyorum.
vs.vs.

dinler yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
 
Kaydı dinledim abi sen kayıt yaparsın da ben dinlemezmiyim :D Gelelim yorumuma... Senin diğer kayıtlar daha dolgundu eskiden... Sanırım buna fazla uğraşmadın :) Bi de bassın olmayışı da bunun nedeni tabiki.. Yine de gayet dinlenebilir olmuş.. Thrash sevmesem de senin riffler hep hoşuma gidiyor :) Mt2 tek başına biraz eksik kalmış gt8 den sonra :) Belki bass yok ondan öyle geldi.. Davul tonlaması çok güzel ama gitar tonları ile üst üste bindiğinde bi bütünlük havası oluşmamış tam.. Fazla uğraşmadığından olsa gerek. Bir de davul gitara nazaran çok temiz bi sounda sahip olduğundan biraz böyle olmuş. Sen uğraşsan halledersin bunu eminim :) Onun dışında gayet iyi.. Riffler çok net, davulun panlamaları çok rahat hissediliyor. Sen buna bi bass verdin mi tamamdır :)
 
Skull_KruSher demiş ki:
Ben bu parçaya yorum yazacaktım ama biraz zaman geçsin dedim, sonra da unuttum. Onun için biraz geç oldu. Neyse sadede gelelim...

Parça:
Bir kere, daha önce yaptığın demolar içerisinde yaptığın en iyi çalışma diyebilirim. Beste ve özellikle düzenleme açısından derim ki, bu müziği sindirmişsin sen arkadaşım. :) Hatta yalama olmuşsun... davullar çok güzel olmuş. Bravo diyeyim. Parçaya göre hafif kalan şey solo olmuş.( solonun bitişinin körkhemıdımsı olmasına kıl oldum abi :) ) Ha bir de bas yok, biliyorsun zaten.

Kayıt:
Bir ev kayıdı olarak bence iyi olmuş. Kulağı rahatsız eden sesler yok, mix iyi. Ama burada daha iyisini yapmak için uğraşıyorsak: Davullar biraz fazla ( veya kickler ), gitar tonu da biraz mid olmuş derim sadece... Sonuçta iyi bir çalışma, nice parçalara efenim..

( Bu parçayla, bizi hasta eden her yanımızı saran o pis böcekler zehirlenir umarım. Kahrolsun Böcekler ! :D )
 
Geri
Üst