Demo Kayıtlar Ve Teknik Yorumlar

Skull_KruSher, ritm gitar tonuna bayıldım o ne öyle yavvv. Slayer dinilyor gibi hissettim kendimi. Şarkı çok hoş sololar güzel sen gayet güzel çalıyorsun. Özellikle sondaki ikinci solonun tonsal derinliğine ve ezgisine bayıldım. Gayet güzel çalışma olmuş eline sağlık.

Bu arada ekipman ne kullandın bu şarkıda merak ettim. Yazarsan sevinirim.
 
Valla haddi hesabı yok kullandığım ekipmanın :p
-Bir adet emg hz manyetikli LTD marka Ex-350 model isimli maun ağaçlı maple saplı gitar.
-Zoom Gfx-8 gitar prosesörü(fakat boşuna uğraşmayın o ses o prosesörden çıkmadı tabi ki) Prosesörden aldığım Raw diye tabir edilen cızır cızır ton bilgisayarda İzotope Trash isimli Vst plugin ile kabin simülasyonuna tabi tutuldu 4 gitar kanalı da farklı kabin simülasyonları ile yüzlerce farklı kombinasyondan geçirildi. Sonuçta bu ton elde edildi. Yani gfx-8 değilde herhangi bir bol gainli analog pedalla(örneğin mt-2 metalmaster da aynı kalitede ton alınabilinir(tabi araya bir di-box konulmak şartı ile) ;)
Teknik bilen iyi bir gitarist değilim ama takılıyoruz kendi halimizde 3:41 de giren soloda ton tutturmak için 1 hafta falan uğraştım orda toplamda 8 tane gitar var(kastırmayın üç-dörtten fazlasını ayırt edemezsiniz onun için uğraştım zaten :D ) ondan sonraki soloda 2 gitar olduğu bariz belli biri delaylı sap manyetiğinde çalınmış yumuşak tonlu bir solo diğeri köprü manyetiğinde wahlı atılmış cızırdak tonlu bir solo falan filan sevindim beğendiğinize.

Davullar Fxpansion firmasının BFD Drum module isimli VST enstrumanı(çok başarılı fakat min 1 gb ram yiyo p...venk ram aldırttı bana)
Bas gitarlar da Bornemark Broomstick Bass isimli bir VST enstruman(bu da başarılı fakat hızlı riflerde s.çış, hoş hızlı riflerde başarılı olmuş bas plugin daha keşfedemedim triology deneyecem bakalım)
En son da mastering baabında kompresör ve masterin eq verdim biraz falan fistan
:D :D :D :D :D :D Reklamlar imzama bakın :D :D :D :D :D :D
 
Valla maşallah diyeyim ne diyeyim yani Allah sahibine bağışlasın bu güzel tonları. Tekrar tebrikler çok başarılıydı kayıt. Teknik bilen iyi bir gitarist değilim diyorsun ama çalışında çok hoş, haksızlık etmişsin kendine bence yada çok fazla mütevazisin.
 
Yok canım çalışım hoştur (iyi sabunlarım yani):D ama öyle vırıdırrırırıbıbıbı falan yapamam hani o tekniğim iyi değil dediğim(birde iyi akor basamıyorum çalmaya çalmaya unutmuşum m.k. geçende farkettim :D ) ben seçimimi böyle yaptım çok hız yap(a)madan kendi halinde vurucu damar sololar atmaya çalışırım. Ha tuşem delidir.. vallahi bir ben bir dimebag bir ben bir skolnick bir ben bir james murphy birde chuck (mütevazi bir insanın çığırından çıkışı!!! ) :p
7-8 senedir çalıyorum zaten, armoni falan ucundan azcık bilirim ama şarkılarıma hiç bulaştır(a)mam deneme yanılma yaparım teorik hesaplara girip ruhu yok etmek istemem(zaten çokta becerebileceğimi sanmıyorum)
Daha iyi ekipmanlar ile daha iyileri yapılabilir kayıt dediğin yalnızca dinlemeyi ve neyin ne işe yaradığını bilmek ;)
senin psikomanyak şarkılarını dinleyecem yarın uyumam lazım göz kapaklarım düşüyo bantlıycam böyle giderse. Bugün önce ev taşıdım sonra içtim deli manyak gibiyim
 
cezci demiş ki:
http://rapidshare.de/files/11668417/Batuhan_Uslu_-_Rockin_.mp3.html
bu davul kaydını davul açısından yorumlarmısınız (kayıt baabında)

Şimdilik davul kaydında hiç tecrübem yok, ama dinleyici olarak birşeyler yazabilirim. Aslında kayıt genel olarak fena değil. Kick biraz bas olmuş veya patlıyor diyeyim. Veya çok önde. Snare tonunu sevdim. Ziller büyük bir odada çalınıyor gibi veya biraz uzak olmuş.

Keşke biraz kullandığın alet edevatıda yazsaydın. 5N1K hesabı.:) Hangi mikrofon,kaç tane, nerede, ne zaman ? :LOL:
 
cezci demiş ki:
http://rapidshare.de/files/11668417/Batuhan_Uslu_-_Rockin_.mp3.html

bu davul kaydını davul açısından yorumlarmısınız (kayıt baabında)

Kickin ses biraz yüksek olmuş ama tonu çok güzel.Trampete göre biraz garip olmuş(kicki değiştirmeyin trampeti değiştirin)
altoların mikrofon biraz uzak kalmış gibi geliyor uzaklarda sanki.
Hi-hat biraz falza olmuş ve biraz da tuşe sorunu var gibi... ta tıssıppp diye kestiği ve hi-hati açtığı yerlerde çok! fazla onun dışındaki yerlerde oranlı güzel geliyor.
Trampetin sesi ilk girişte(tuşenin sert olduğu yerlerde) güzel sanırım mikrofonun ses seviyesini ayarlarken en yüksesk sesi referans aldınız şarkı içinde tuşe düşük olunca mıçtı :) Trampetin sesi düşük tuşe de pek hoşuma gitmedi sert vuruşların trampeti olsun o :p Ama genel olarak başarılı
 
evet o daha ilk kaydımdı direk patternin trafiğini bilmeden çaldım kick sesinin yüksekliği ve snarein düşüklüğü gibi eleştiriler bi çok kişiden geldi.genelde tuşe problemimin olduğunu bu güne kadar duymamıştım ama alete alışırken ortaya çıkmış olabilir.
yeni bi kayıt yaptım bu daha çok bi atağın çalışması gibi oldu ama kayıt konusunda çalışm konusunda gene eleştirilerinizi bekliyorum
kısa bi kayıt kendileri
http://rapidshare.de/files/12220848/deneme_fill__2.mp3.html

kullandığım odayı biraz küçültebilirim altolardaki micleride yakınlarştırcam modülden

kullandığım aletler
cubase sx 3
ve roland td 12-s v drum başka bişi kullanmadım arkadaki müzikte davuldan gelen pattern

resmide burda aletin
TD-12K_BK_F_300_TMP-5ce438bbf531701cc8856e69cd6ab2e6.jpg
 
Ne güzel ses çıkıyo bu aletten yaw :) Eğer modülden hihat mikrofonunu da uzaklaştırabiliyorsan onu da biraz uzaklaştırsan daha güzel olabilir çok yakından geliyor kulağımın dibinde vuruyon sanki ças ças. Valla canlı davul gibi ses çıkıyo bayıldım.
O atağı tek pedalla yapmadım de!!
hav maç bunlar? :D
 
tek pedalla yaptım abi sliding tekniği diye bi teknikle. ben hiç twin kullanmadım hayatımda
3650 dolara aldım aleti biraz sert geçen bi pazarlıkla zuhal müzikten.kredi çektim bankadan acaip borca girdim ama değdi zillerin boyutlarına deri seçimine
tonlamaya kadar herşey ayarlanıyo baya keyifli alet milyon seçenek var.miclerle uraşmak yerine line in den yada midiyle taş gibi kayıtlar oluyo valla bide güzel ses kartım olsa ama onboardla kaydediyom.
 
bu ara hi hati büyük ölçüde hallettim biraz ses ayarlarıyla oynadım
onunda kaydını yollarım en kısa zamanda bütlere kaldım o yüzden ders çalışıyom maalesef 2 hafta oldu alalı final büt derken adam gibi oturamadım başına çok kötü bişi anca günde 4 saat çalışabiliyom oda en fazla :(
 
Valla keşke vaktim olsa da bende 4 saat gitar çalışabilsem. Daha doğrusu düzenli çalışabilsem keşke neyse.. Hayırlı olsun tıp tıp takıl evde ne güzel işte. Bu sliding tekniğini çif ayakla yapan öküzler de vardır kesin.
Neyse bankadan kredi çektim dedin zorluk çıkartıyorlarmı? bende kredi alıp bir jackson bir gt8 birde lambalı amp almayı istiyorum :twisted: faizler falan nasıl hiç anlamam banka işlerinden(aöf iktisat okuyorum :D)
özelden mi devam etsek? evet evet
 
Skull_Krusher kayıt çok sağlam olmuş bravo. Ritmlerde oldukça sağlam, sondaki gitar tonunu bende çok beğendim. Sondaki gitar solosundaki ezgi ise oldukça etkileyici.

Modley, doğaçlama bir kerede çaldım demişsin. Eğer o kayıttaki tüm ezgiler o an aklına geldi ve çaldıysan gerçekten etkileyici bir gitarist olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle sonlara doğru bir solo var çok aşırı beğendim ve etkilendim. Satriani kalıplarını iyi koklamışsın belliki. Sıradışı bir gitaristsin tebrikler. Bloodbath e de tavsiyelerin çok hoşuma gitti tespitlerin doğru. Ama onun kaydıda çok hoş olmuş özellikle davullar çok hoşuma gitti benimde.

Kayıtlara devam arkadaşlar iyi işler çıkarıyorsunuz gerçekten zevkle dinliyorum kayıtlarınızı.
 
Oh ne güzel valla ardarda teşekkürler dizilmiş. Bilseydim kayıtlara hergün yorum yazardım pek hoşuma gitti doğrusu. Şaka bir yana siz saolun arkadaşlar.
 
Geri
Üst