Şehir Efsaneleri.....

İlkokuldan itibaren sınıfta kalmak olmazsa, öğrenciye ve veliye adam gibi bilgi yerine, çocuğun nasıl yönlendirilmesi gerektiği ve idare, öğretmenlerle nasıl bir iletişim ve yardımlaşma içinde bulunması gerektiği yerine, "çocuğa okulda kalmak, okludan atılmak yok, disiplin korkusu falan yok, ama en ufak bir şeyde git öğretmenini, idareyi şikayet, soruşturma yedirt" öğretilirse, işin ehli mezun atanmayıp canından bezdirilmiş ücretli öğretmenlerle koca bir eğitim sistemi "idare edilir" ise, sonuçta o sistemin herhalde dahi yetiştirmesi beklenemez. Tersine, korkusuzluk ve pervasızlıktan öğretmen bıçaklayan tosuncuklar, yarının Memeaticikleri yetişir. Bazı ekleri yanlış yazmak, dertlerimizin bence en küçüklerinden biri.

Sözüm meclisten dışarı. Bu yüzden sözlerim de kimseye ağır gelmesin, forumdan veya başlıktan kimseye de çattığım zannedilmesin. Çünkü bir ülkedeki çöküşlerin, gerilemelerin kabahatin hepsinin de vatandaşta olması abestir, imkansızdır. Eğitim sistemimiz berbatın da ötesinde artık. Okuma yazmadan aciz lise öğrencileri biliyorum, tanıyorum. Geçen seneye kadar dokuzuncu sınıftan öteye gidemezlerdi ama, artık yol sonuna kadar açık.

Bugün gördüm, Hürriyet'in eklerinden birinde bile adam, hem de birinci sayfada, "protesto" sözünü pretosto" diye yazmış!! Gazetede çalışan bunu yapıyorsa, sıradan insan sıvar icabında, normaldir.

Ha, eskiden gazetelerde ve tüm büyük yayın kuruluşlarında en az bir redaksyon sorumlusu yani, yazıların düzenleme ve düzeltmesini yapan kişi veya kişiler vardı. Artık özel sektör aylıktan kısacağım diye onları da işten çıkardıysa durum başka tabii ki.
 
İste boyle HIYAR gibi laf salatasi yapilacagina "tamam, duzeltiyorum" denilse ne kimsenin zamani bosa gider, ne de EŞEK kadar olmus olmaniza ragmen kendi öz dilinizde cehaletinizi belli etmemis olursunuz.

Lafim meclisten disari, kimse alinmasin uzerine. Ama illa ki alinmak isteyen varsa buyursun. Amacim kimseyi kirmak degil. Dogru 1'dir ve bunu sacma inatlasmayla sakız gibi esnetme girisimlerine kıl oluyorum.

Hadi bu mesaji da uzatin iyice mala baglasin herkes.
 
Gerildim yemin ediyorum okurken. :) Yanlış bir şey (Baktım, ayrı yazılıyormuş :) ) yazsam herkes bana dalacak gibi bir hissiyat içerisindeyim. :D İşte doğru "1" ama onu söyleyince de laf uzuyor, yine suçlu, yine güçlü. :) Oluyor böyle ufak tefek hatalar ya, her an kafası düzgün olmuyor insanın, arada kaçıyor gidiyor. Herkes eli sopalı beklemese de, mutlu, sevinçli, iyimser yaklaşsa çok daha güzel bir yer olacak şu dünya :) (Bkz: çiçekler, böcekler)
 
Duzeltmek demek ben hatasizim demek degildir. Bir yanlisi gorup soylemek icin, o konuda uzman olmaya gerek yoktur.

Herkesin kafasi karisir, yanlis yazar, belki bilmiyordur bile... Hic biri onemli degil bunlarin. Hepimizin bir cok konuda eksigi, yanlisi var.

Onemli olan bir eksigi soyleyebilmek, bunlari duzeltip, yoluna koyma cabasini gosterebilmektir. Ayni sekilde hata yapan kisinin bunu duyup ya da farkedip, cozume ulasmaya calismasi gerekir. Bu durumda bahsettigim her iki konuma da herkes dusebilir, insan olmanin geregidir.

Sonuc olarak bu tarz seylerin uzamasi cok sacma, ben gordugum hatalari soylerim, elestiririm. Umarim ben de bir hata yaptigimda elestirilirim ve uyarilirim. Medeniyet bence buradan gelir.

Zaten K_r_m de oraya yazmis, onun yazisinin ustune diyecek bir sey yok.

Evet cicek bocek Sownroth ama bu dalmak degil, dogrusunu soylemektir. Sen de biliyorsun durumu, bizim elimizde de sopa yok, foruma girince levha gibi yazisi belli olan bir baslikta bariz bir hata varken uyarmamak olmaz bence.

Ha ben senin dedigini gayet iyi anladim. Sana yazmis olmamin sebebi dediklerine katildigimi belirtmek. Yanlis anlamani istemem.
 
duzeltme: ayni anda yazmisiz mistreated4u, ben de Sownroth'a cevap yaziyordum bu esnada. asagidaki onun yazdigina karsilik bir mesaj.

Hayir abi olay bilmemek degil. Sunun farkindayiz ki bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip.
Burasi forum zaten, hepiminizin amaci muhabbet etmek bir seyler ogrenmek. Ama hem bilmeyip, hem ogrenmeyip hem de bilenin bilgisine yonelik konusulunca ister istemez ters tepiyor. Ki dogaldir da tepki cekmesi.
Hor gorme gibi bir durum olmaz yani. Bu forumda akli basinda bir ortak bilinc mevcut cunku.
 
Alın, efsane dediğimiz adamlara bakın.
Kirk'ün tip ne lan öyle. Çirkin Betty'ye benzemiyor mu? :)
Benim hala umudum var beyler, şu fotoğraftan sonra.


200584_10151239743519261_257263006_n.jpg
 
Geri
Üst