Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

GİTANZİ,trb1005'i beğenmemin sebebi manyetiklerinin çok kuvvetli olması ve bi çok tarz ton çıkarabilmesi,fiyatına göre çok güzel bass.Ama beğenmeyen arkadaşlarda olabiliyo,zevkler ve renkler tartışılmaz:)
HUUK,Nacizane fikrim olayın köklerinden başla ve bir FENDER JAZZBASS al sonra ileride seçimlerin oturunca başka bi bass'a geçersin.
İNTACTO,Seviyeni bilmiyorum gerçi ama 3,5-4 yıldır çalıyosan hiç birilerine para yedirme ders falan için:)En iyi hoca insanın kendisidir:)
BASSBOOKS.COM'a gir bi bak metod anlamında eksiğin neyse al ve çalış.Benim önerim önce temel armoni ve teknik çalıştıran kitaplarla başla bazı şeyleri kafanda ve ellerinde oturtunca.Ünlü basscıların transcription'larını al ve çıkar adamlar nerde ne yapıyo bi bak,birazda arakla onlardan:)her müzisyen biraz hırsızdır:)
Sevgiler...
 
evet bencede en azından daha sonradan kendini tarzını yaratabilmen için hafiften arakçı olman gerek.
neyse çok sağol seviyem için öncede yazdığım gibi iyiyim ama sadece iyi.:))...çok iyi olmak istiyorum.onun iiçn çöalışıyotrum.
tavsiyelerin ve yardımcı olduğun için çok teşekkürler.
 
Forum kurallarına aykırı olduğu için silinmiştir. Korsan yazılım/kitap/e-book vs. tavsiyesi için genel forum alanını kullanmayınız, forum kurallarını okuyunuz.
Teşekkürler.
 
Yine yanlış yazmışsın:)COMPRESSION SUSTAINER.
Bu bir isim.Efektin genel ismi:COMPRESSOR efekt ismi olarak.Senin yazdığın boss'un compressor pedalına verdiği isim.Compressor enstrumandan gelen frekansları baskılayarak belli bir aralıkta verir.bu şekilde güçlü sesler düşürülüp,zayıf sesler yükseltilir.sonuç olarak bütün sesler ve notalar birbirine yakınlaştırılır,notaların tınıması uzatılır,her nota tek tek net bir şekilde duyulur hale gelir.Özet olarak bu şekilde anlatılabilir.sevgiler...
 
Finstin demiş ki:

Son kararım: 2parmakta 3parmaga oranla cok daha yavas olmama ragmen, enstrumanıma daha hakim olmam nedeniyle 2parmakla calısmaya daha agırlık vericem. Koray senin de dedigin gibi koordinasyon olayı gercekten cok önemli, bunu 3parmakla saglayabilmek icin baya calısmam gerekecek temelden, ki tembel ve mesgul biri olarak buna zaman ayırmak yerine 2parmaga iyice adepte olmak daha mantıklı olacak. Artık bu sorunu kafaya takmayarak oturup calısmak lazım

Buarada tavsiye edeceginiz, videolar,gruplar, mutlaka dinlenmesi,izlenmesi,bilinmesi(örn.site) gereken önerileriniz nelerdir. 256ADSL bunun icin aldım bosa gitmesin. Konser v.s. (bunu yazmak burda yanlısmı bilmiyorum ama, emule bosa calısmasa iyi olcak:()

Çalışma ve teknikle ilgili önerim herhangi bir yaklaşımı ihtiyacını hissettiğinde uygulaman olur. 3 parmak hikayesi buna güzel bir örnek; iki parmakla istediklerini rahat çalıyorsan gerek yok, 2 parmak tekniğini oturtursun, sonra bakarsın. Yok baştan "ben bunu istiyorum" dersen vakit ve enerji ayırman,ek olarak da tekniği kendi ifade biçimine adapte etmen gerekir... videolardan vb. öğrenilen tekniklerin en büyük sıkıntısı budur aslında; kişi işin mekaniğini görür ama müziksel anlatımını geliştiremez.... oysa her teknik bir anlatım amacıyla gelişmiştir... bu nedenle çevrende sürüyle "lick" adamı görürsün, bir yerlerden öğrendiği, çalıştığı şeyleri aralara deyim yerindeyse sokuşturur. Miles Davis, Billy Sheehan ve birçok başka ismin müzik öğrenmekle ilgili önerisi bu nedenle "dinleyip çıkarmak" şeklindedir.... sonucu duyarsın, o sesleri çıkarmaya çalışırsın, tekniğini kendiliğinden geliştirirsin, belki senin yaklaşımın beğendiğin adamdan çok daha farklı ve yaratıcı olacaktır... bu arada duyuşunu da geliştirirsin tabii ki....buna güzel bir örnek Victor Wooten'ın Stanley Clarke dinleyip onun direk parmak kaydırarak yaptığı kromatik geçişi çalarak duyurmaya çalışması (canlı izleyince şok olmuş tabii, o arada da "Wooten" olmuş :D )

ADSL ile sevdiğin adamlara ait herşeyi bulabilirsin; kesin edinilmesi gereken birşey yok bana kalırsa, temel armoni, gam ve teknik bilgileri farklı kaynaklardan farklı yaklaşımlarla elde edebilirsin.... :D. genelde adı geçen basçılar hakkında bir fikir sahibi olmak iyi olabilir, belki seni çok çok etkileyecek birileri çıkar karşına :D
 
Intacto için:

Genel olarak müzik dersleri için:

- "guru", "sensei" olarak hissedebileceğin bir müzisyen biliyorsan, ondan ders almak çok çok yararlı olabilir. Sevdiğin yaklaşımın uygulamasını görüp soru sorabilmek çok faydalı olur :D ya da çalışını sevdiğin birisi ile karşılıklı çalmak da çok keyiflidir....
- Zaman harcamak istemiyorsan temel bilgilerin ya da uygulamalarının organize bir şekilde sunabilecek birilerinden ders almak iyi olabilir.
- Bunun dışında, net bir hedef, beklenti vb. yoksa, laf olsun diye, özellikle de kişisel disiplin yeterli değilse ders almak yasak savmaktan öteye gitmez çoğunlukla... :D
 
music123'den getirtirilen ibanezlerin kore yapımı olma ihtimali ne?? şimcik parayı denkleştirdik gidip kore sr505 almayalım
 
bi biz kaldık davayı sattı millet:)


Yok canım kimse davayı satmamıstır:) Calısıyolardır, işleri vardır, hastalanmıslardır... :)

Ben hic calısmıyorum.. Adsl imi bile sırf bassla ilgili seyleri takip etmek icin aldım, bir tane film bile indirmedim.. Konser,egitim cdsi v.s. doldu harddisk, ama oturup izlemiyorum bile, gitarı elime bile almıyorum.

Noldu bana, acaip bunaltıyo bu durum beni. Varımı yogumu döktüm bu ise:) ama asıl yapmam gereken calısmak,dinlemek,izlemek,düsünmek... v.s. gibi seyleri hic yapmıyorum, yapamıyorum, gaz lazım heralde?

Nasıl bir sendromdur bu? Müzik icin yaratılmamısım ben galiba. Klasikgitarım varken elimden düüsmezdi. Sanırım yaslada ilgili (25). E ozaman ilerde hicmi calısmıyacam, calmayacam bu agır aleti. Belkide agır diye üseniyorumdur. Tembelim zaten.Tembel adamdan müzisyen olmazmı?

bilincaltına girdim cıktım bian:)

sevgiler

not: koray yorumlarını, cevaplarını takip ediyorum. tesekkürler ilgin icin. Aynı sehhirde olsaydık keske, bicok sey ögrenilebilecek, hemde komplekssiz ve gönüladamı bir insan oldugun izlenimin uyandı bende. Eminim öylesindir.

saygılar
 
Finstin demiş ki:

Ben hic calısmıyorum.. Adsl imi bile sırf bassla ilgili seyleri takip etmek icin aldım, bir tane film bile indirmedim.. Konser,egitim cdsi v.s. doldu harddisk, ama oturup izlemiyorum bile, gitarı elime bile almıyorum.

Noldu bana, acaip bunaltıyo bu durum beni. Varımı yogumu döktüm bu ise:) ama asıl yapmam gereken calısmak,dinlemek,izlemek,düsünmek... v.s. gibi seyleri hic yapmıyorum, yapamıyorum, gaz lazım heralde?

Aslına bakarsan çok normal değil mi böyle olması? İzlenecek, çalışılacak, öğrenilecek, çalınacak, özümsenecek.... yaşanacak o kadar çok şey sunuyor ki günümüzün imkanları.... sadece müzikle de ilgili değil, her anlamda o kadar fazla malzeme, doküman vb. var ki , insan baştan şevkini kaybedebiliyor... daha da kötüsü herşeyin biraz tadına bakarak ömür geçirebilecek bir durumda bırakıyor kişiyi, gerçek derinleşme, algılama düzeyine gelemeden.... ya da müzikle ilgili garip fetişizmler doğuruyor; malzeme istifçiliği; ekipman mastürbasyonu gibi....

Çok derin bir felsefeci sayılmayacak olsa da ( :D :D ) Billy Sheehan'ın bir lafı hep hoşoma gitmiştir... galiba şöyle bir şeydi " o gün başımdan ne geçmiş olursa olsun, akşam eve gidip bası elime aldığımda herşey uzakta kalıyor; eğer müzikte başardığım birşeyler varsa, enstrümanı alıp keyfini çıkarabilme yeteneğimi kaybetmediğim içindir"

Benimle ilgili yorumların için çok teşekkür ederim...
umarım dediğin gibiyimdir ya da olabilirim birgün :D
ben sadece kendi iç sesimi daha net duymaya çalışıyorum....
 
finstine ...........
daha gençmişsin ben 34 yaşındayım....Ve hala içimdeki bas sevgisi geçmedi....artarakta büyüyor .İkide çocuğum var .Ne zaman küçücük bi vakit bulsam bası elime alırım...... şu foruma girdiğim günden beri, çok şeyde öğrendim çünkü öğrenmenin yaşı yok......ve bugüne kadar amfi hariç (hoş çoğu zaman tesisattan çaldım) hiçbir effect cıhazı kullanmadım. Şimdi ise araştırıyor ve kendime uygun bir set up yapmaya çalışıyorum.Dahası var.......şu sıralar hiç çalışmadığım kadar bas çalışıyorum ve bir önceki günden de daha iyi çaldığımı hissedebiliyorum..bir de fretless'e başladım inanılmaz keyifli........ ve keşke şimdi senin yaşında olsaydım diyorum. Ne kadar da çok çalışacak zamanım olurdu........İçindeki çalışma azmini kaybetmemeni tavsiye ederim .....iyi çalışmalar.......
 
arkadaşlar slapte şu vav pedalını tam olarak nasıl kullanıyoruz anlayamadım (gerçi deneyemedim daha)daha doğrusu seste ne türlü bir değişiklik yapıyor.........teşekkürler..
 
Geri
Üst