Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

walla nasıl bi çalma tarzın olduğunu bilmiyorum ama ibanez srx'i bi geç o fiyata alacağın ibanez öteki iki gitarla aynı ayarda olmaz Yamaha rbx,kontrollü ve düşük tuşeli çalışlar için güzel bi tona sahiptir.Yani açıkçası biraz popçu bası gibi.Cort B5 ise biraz daha takoz bi bas olduğu için ona istediğin gibi davranabilirsin.Bertoloni manyetik ve üç bant ekolayzerı var .
Yani ben olsam bu baslar arasında Cortu seçerim ama olay senin tarzına bağlı
 
TuTHaNkHaMoN demiş ki:
Beyler bas gitar almayı düşünüyorum.Bu konuda baya bilgilileri gördüm burda :) yardımcı olursanız sevinirim.700-800ytl lik bir fiyat sınırım war.sadece gitar için.diğer envanterleri ayrıca teker teker alıcam.Gitar için kendi baktıklarım war.Samsunda oturuyorum.Yamaha rbx in 5 telli bir modeli war 450-500 euro civarı.. bir de washburn un t25 war. yamaha ya daha çok aklım yatmış durumda.tel sayısına gelince 6 tel kullandım burda kimsi zor desede o kadar sıkıntı çekmedim kullanımda ama çok da pro. olduğum söylenemez. ondan 5 tellinin yeterli olduğunu düşünüyorum.Bol bol dream theater dinleyip çaldığım için de 4 tel yetersiz kalabiliyor.Siz ne dersiniz? bu ikisi dışında sunabilceğiniz örnekler warsa bekliyorum.. şimdiden teşekkür
eğer biraz daha kasabilirsen yamaha trb 1005 tavsiye ederim 5 tel illaha diyosan. ama dt fan isen normaldir myung sağolsun si teli yle arası iyi bizide maymun ediyo gitarın başında.. buyur.. http://www.yamaha-europe.com/yamaha..._guitars/30_trb_basses/65_TRB_1005/index.html
 
hehe .. bunun için biraz daha değil baya bi kasmam gerekir :) pahalı gitar bu trb1005.. çok güzel görünüyo ama aah aah :D 1.5 milyar kadar bi fiyatı war :D öbürü 750 civarlarında.. Başka önerebileceğiniz bişeyler war mı ? ibanezden falan mesela
 
merhaba, basa yeni başlıcam. 400 milyona kadar bir bütceyle olabilecek güzel, uzun süre değiştirmek istemeyeceğim bir 4 telli bas almak istiyorum. ilgimi çeken gitar ve fiyatlarını yazıorum, fiyat uygunmudur, gitar iyimidir çokta fazla bir fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim.

squier fender precision 290$
washburn xb100 240$

bunlardan başkada önerileriniz varsa sevinirim. aslında birde ilk başta akustik bas düşünüyordum ama çıkışsız kullanılınca zaten ses duyulmayacağını pek çok kişi söyledi.
akustik bas olarakta cort var 390$ akustik bas içinde denemiş olanınız bileniniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
ares75: squier jazzbass:)

teşekkür ederim. squier pbass ve jazzbass arasındaki farklar nelerdir? jazzbass lar hakkında hiçbir fikrim yokta. birde istanbulda bulabilmem mümkünmü?
ton olarak tok ve yumuşak tonlar istiyorum. bu iki gitarada içim ısındı aslında sanırım bu ikisinden birini alıcam.
 
engineer_of_creation demiş ki:
Selamlar, ibanez soundgear SR-505 kullanan var mı? Varsa yorumlarını merakla bekliyorum :p

selam, ben 8 sene kadar Soundgear SR600 kullandım ve iki sene kadar da perdesiz Soundgear FL400 kullandım.

SR600'e 8 senedir bir kere bile ne tesviye ne sardırma hiç bir şey yaptırmadım,ne de perde yeniledim. İhtiyacı olmadı değil aslında ama dayandı, onu demek istiyorum. SR 505, SR600'e ton ve yapı olarak çok yakındır. Tuşesi çok hafif ve hızlıdır. Tel aralıkları peslerde iyice daralır ve bu da zor pozisyonlarda sana rahatlık sağlar. Başlangıç için düşünüyorsan da uygun bir modeldir, sahnede de tatmin edici performans sağlar. Ayrıca ağaç kalitesine göre ağırlığı düşüktür. Bu da ergonomik yönden çok rahatlatıcıdır. Genelde pasif tonları seviyorsan bence fiyatına göre iyi bir seçim.

Genelde geniş hard rock ve heavy metal tonlarını son derece başarılı verir. Slapleri de güzeldir ancak jazzy tonlar için biraz kasman gerekir. Çok duygusaldır, "kızım naber" dediğinde şöyle bir burulur ve gel beni çal artık dercesine bakar sana.
 
peki trb 1005 hakkında ne düşünüyosun.en çok neyini seviyosun,seni en çok rahatsız eden yönü ne mesela bide ne kadar almıştın yazarsan çok sevinirim.benimde ilerde almayı düşündüğüm bi gitar ama biraz pahalı kalıyo.şimdiden teşkrler.
 
anemininbascisi; çok teşekkürler...
Jazz tonlar için önerebileceğin bir model var mı? Başlangıç için uygun bir model.
Bartolini, PFR ve IBZ pick-up'lar arasında ne gibi farklar var..PSND'lerin performansını gitardan biliyorum,iyi değil, bas için nasıllar?
Bir de bana SR 505 öyle hafif gibi gelmedi :roll:
 
seyficapar demiş ki:
peki trb 1005 hakkında ne düşünüyosun.en çok neyini seviyosun,seni en çok rahatsız eden yönü ne mesela bide ne kadar almıştın yazarsan çok sevinirim.benimde ilerde almayı düşündüğüm bi gitar ama biraz pahalı kalıyo.şimdiden teşkrler.

selam seyfi. TRB ler son üretimlerine kadar çok başarılı gitarlardı bence. Eski TRB I ve TRB II diye gecen modeller ve üstleri. Sonradan çıkan şu 1005 e 1006 da kalite baya bi düşmüş. Pre amp ve manyetikler gayet iyi ancak hardware ve ağaç kallitesi daha düşük benim farkettiğim kadarıyla. Sahnede çok dikkatli tonlaman lazım. Üstündeki pre amp (özellikle baslar) çok kuvetli, ince ayarlaman lazım ama hala TRB tonu var. Karakterden kaybetmiş biraz, ya anlatıyorum da bunlar çok da anlatılcak şeyler degil. Denemen görmen lazım. Yine de beni ooze sahnesinde yeterince tatmin ediyor diyebilirim. Bu arada genelde tüm 5 tellilerde olan B telinin pek parlak ton ermeme sorunu 1005 lerde de var. Bilmiyorum sen tam olarak neyi anlatmamı istiyorsun ama genelde benim gördüklerim bunlar. Ben bu TRB 1005 i biraz ucuza aldım sanırım. 6 aylık bir gitar ve 1000YTL ye aldım peşin. o zaman 720 dolar falan yapıyodu..
 
engineer_of_creation demiş ki:
anemininbascisi; çok teşekkürler...
Jazz tonlar için önerebileceğin bir model var mı? Başlangıç için uygun bir model.
Bartolini, PFR ve IBZ pick-up'lar arasında ne gibi farklar var..PSND'lerin performansını gitardan biliyorum,iyi değil, bas için nasıllar?
Bir de bana SR 505 öyle hafif gibi gelmedi :roll:

tekrar selam. Öncelikle anlamadığım şey SR505 mi alacaksın (ya da aldın) yoksa SRX505 mi? Kafam karıştı çünkü araya PFR manyetikleri karıştırmışsın. SR 505 Bartolini kullanır pre-amp i de manyetikler de MK1 dir. Ben severim Bartolini genelde kalitesi kanıtlanmıştır. Çok gitar üreticisi kullanır. Hatta custom gitar yaptıranlarda genelde tercih eder. Ancak MK1 orta kalitede bir manyetiktir. Maun gövdede çok güzel durur bence.

SRX ler PFR manyetik kullanıyor. Ben kullanmadım bilmem. Benim gitarımda ibanezin DX-J ve DX-P manyetik seti var. Parlak ve fat tonlar alabiliyorum.

PSND ler GSR200 modelinde kullanılıyorlar sanırım. GSR ler başlangıç için uygun olan gitarlardır ama SR505 e kıyasla çok amatör kalırlar. Tam bilemiyorum ama o modelde kullanıldığı için MK lere göre daha iyiolacağını düşünmüyorum.

Sonuçta bunlar yine senin hazzınla ilgili olarak değişen şeyler. Bak hepsini dene hepsini.

Jazz tonları için ve başlangıç için bir model sormuşsun, Squire Jazz bass olabilir. Ama ne bileyim ben olsam gene SR505 i alır tone shaping'e kasardım. Sevgi saygı barış.
 
saol verdiin bilgiler için.rbx 775 le kıyaslanabilir mi acaba trb1005.rbx in tonları baya parlak ama 1005 i bilmiyom tabi denemem gerekiyo biliyomda gene bi öngörü olsun die sordum ayrıca fiyatta benim için önemli bi sorun.ama bence sen iyi bi fiyata almışsın.
 
yamaha'nın yeni nesil tüm üretimlerini denedim. Rbx ler bence aralarındaki en kötü model. Ne ağacı ne tonu beni tatmin etmedi. Bir bass gitarda öncelikli olarak aradığım şey manyetiklerinin gitarın ağaç tonunu iyi yansıtmasıdır. RBX lerde bu pek iyi değildi. Manyetikler güçlü evet ton geliyor, dediğin gibi parlak tonlar ama o tona karakter kazandıracak ağaç eksik kalmış. 1005 ler görece daha iyi diyebilirim.

Alakasız olcak ama konu açılmışken bir de attitude modelini denedim yamaha'nın, o ne ton o ne rahat bir klavye, ah dedim keşke 5 telli olsaydı.
 
Selamlar

2 konserdir stüdyolarda ve evde kütür kütür çalışan yamaha rbx775 bas gitarım sahnede cortluyor. :? Mesela dün çıktığım konserde gitarı amfiye bağladığım zaman sadece "gıırt gıırt" diye derinden bi ses geldi gitardan. Ama evde yine gümbür gümbür çalıştı ve eminim stüdyolarda da çalışacaktır. Mekandaki amfi de jack da kesinlikle bozuk değildi çünkü başka bir gitarla gayet sorunsuz bir şekilde çaldım. (Gerçi hiç de sorunsuz çalamadım çünkü gitara alışamadım ve baştan sona rezalet çaldım diyebilirim. :) ) Ayrıca yine evde gitarımın içini açıp baktığımda da herhangi bir yamukluk göremedim. Hatta herşey "fabrikadan yeni çıkmış" gibiydi. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Gitarım jack ya da amfi seçiyor olabilir mi?

Şİmdiden teşekkürler. :D
 
Geri
Üst