Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

Buraya yazdığın basların fiyat aralıkları çok farklı; yani herhangi birisini alabilecek bütçen var mı? Sormamnın nedeni bulduğun, denediğin baslar var da onlarla ilgili mi bilgi almak istiyorsun yoksa genelde "şunu alayım" diye fikir oluşturup ona göre mi arayacaksın öğrenmek istememden :)

İkinci bir nokta da, cort curbow 4 dışarıda bırakarak söylüyorum, Precision ve Jazz tonları arasında bariz farklılıklar vardır ve seçim kişisel tercih, müzik tarzı vb. ile belirlenir; kimse jazz iyi precision kötü alma vb. gibi bir yorum yapmaz, yapsa da gerçekçi ya da belirli durumlar için doğru olmayabilir...

Benim tercihimi sorarsan bu üç bas içinde, kendime jazz bass alırım...
 
Koray'a sonuna kadar katılmakla beraber,kendi tarzım ve müzikal zevkim açısından Fender deluxe jazzbass derdim üçünün içinde.
 
Bass_cr yazım hatan var şimdi farkettim yeni başlıycam diyosun sanırım yazında. Kısacası belli bi eğilimin yok bu durumda,benim önerim kendi anlayışımca güzel bi yola başdan girmen için direk fender deluxe jazzbass al gövdesi "ash"sapı "maple" olandan insan çünkü elindeki enstrumana göre gelişiyor,sevgiler...
 
Merhabalar. Forumu 15. sayfaya kadar okuyup hemen kendi sorumu yazmaya karar verdim. Perdesiz bas almayı düşünüyorum. Fender american deluxe jazz bassıma (bilmiyorum hiç denediniz mi, fırsatını bulursanız deneyin, karşılaştırabileceğim gitarlar f-bass, ken smith olacaktır) eş değer bir perdesiz almayı düşünüyorum. 1300 dolara kadar çıkabilirim. Amerika Musicman fiyatları bu civarda (1 kere çaldım,gitarı çok iyi tanımıyorum ama perdesiz tonu güzel olmalı: bkz. Pino Palladino) ancak gönlümde yarı-özel yapım bir Warmoth yapmak yatıyor. (Steve Bailey manyetikler, mahogany-üstü flame maple lamine, maple sap, pao ferro, brazilian rosewood klavye) Bu gitarların aralarında çok az, pek farketmeyecek bir fiyat farkı var. Hangisini önerirsiniz? Ayrıca warmoth hakkında bilginiz varsa biraz bahsedebilir misiniz?
 
Pao ferro veya brazilian rosewood klavye olacaktı. Ayrıca Cort artisan A serisi gitarlar da hoşuma gitmiyor değil. Daha ucuz olan bu gitarı alıp efektlerime bişeyler daha katabilirim. (Şu an MXR bass DI+, ve Boss bass chorus var, ilk başta bir kompresör almam gerek, henüz ona para harcamadım, diğer pedallar da hediye zaten :) ) Unutmadan MXR (dunlop'un) pedallar hakkında ne düşünüyorsunuz? Farklı tasarım ve kaliteli sesleriyle başarılı buluyorum.
 
EsatE çok güzel sorular sormuşsun, ben elimden geldiğinc cevaplamaya çalışayım, yardımcı olabilir miyim bakalım.
açıkçası perdesiz soundundan pek anlamam, dediğin kombinasyonun perdesiz de nasıl bir sonuç vereceğini pek bilemiyorum, ama eğer örneklerini gördüysen sorun yoktur.(bu arada pno palladino fender precisionda kullanıyor, hatta kayıtlarda precisionla çalıyor diye biliyorum).
warmoth hakkında, warmoth benim bildiğim kadarıyla amerikadaki çoğu firmaya ağaç stoğu sağlayan ve bu işe odaklanmış bir şirket. fiyatlar ise ağacın kalite ve yaşına oranla değişiyor. yani örneğin 200 dolara standart bir gövde alabildiğin gibi sanırım özel bir sipariş vererek daha pahalı ve kaliteli bir gövde de alabiliyorsun. örneğin laminate toplardan 2a flame maple 200 dolarsa , 5a isteyebiliriosun ama atıyorum o da 500 dolar oluyor. bu açıdan istediğin bütçeye göre bayağı bir rangein oluyo ki 1300 dolara çok da güzel bir alet yaptırabilirsin.
benim kendi fikrim warmothu musicman in perdesizine tercih ederim, eğer ağaç kombinasyonundan emin isem. fakat onda da şöyle bir sorun var , buraya getirttirince gümrük girecektir. bir arkım getirecek diyorsan bence warmothu deneyebilirsin, hem uğraşmak zevkli de olur.
ayrıca efektle sounda ulaşama fikrine sıcak bakmıyorum ben, o zaman doğallığı öldürüyor bence. o yüzden iyi bir şey almanı ben tavsiye ederim.
umarım yardımcı olmuşumdur.
 
EsatE için:

Deluxe Jazz Bass ile Musicman'in tonları oldukça farklıdır, eğer MM tipi manyetiklerin tonlarına aşina değilsen farklılıktan hoşlanmayabilirsin...
MM manyetiklerin çok güçlü, armonikleri zengin, uyguladığın kuvvete yanıt veren çok net-tiz bir tonu vardır...

Yerinde ben olsam, jazz bass tonları yerine humbucker tonlarını tercih eden birisi olarak perdesiz Musicman'i ciddi ciddi düşünürdüm. Warmoth konusunda Türkiye'ye özellikle az miktarda malzeme göndermekte pek istekli olmadıkları ve kaliteli ürünleri olduğunu bilmek dışında fazla bir bilgim yok... basın tüm ağaç, elektronik, sap vb. parçalarını oradan alıp burada birleştirmek bana istediğin şey konusunda çok net ve kesin bir bilgiye sahip olmadıkça riskli görünüyor, senin standart jazz tonlarını çok sevdiğini de gözönüne alırsak gerek var mıdır, emin değilim... bence deluxe jazz bass tonlarını bu derece çok seviyorsan, ona yakın hatta daha iyi tonları iyi bir gövde ve manyetik değişikliği ile elde edebilirsin...

Sonuç olarak Musicman iyi olmasına rağmen senin beklentini karşılayacak mı sorusu ve Warmoth olayının sıkıntıları... yerinde olsam önce Musicmanleri denerdim.

Pino Palladino efsane kayıtlarının büyük kısmında klasik sunburst bir Musicman kullanır gerçekten (Paul Young albümü tonları vb...)...

Efekt konusunda da (önceki sayfalarda da görmüşsündür) öncelikle gerçek bir bas tonu alınmasını, bunun da ancak bir amfi ile sağlanabileceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin :D
 
hmm pino palladino konusunda yanıldım mı o zaman. ama bana Kangroove vokalisti Bora Uzer demişti precision çalıyor diye, kendisinin kayıtlarında Pino pallodino çalmıştı. neyse zten konu bu değil, bi dipnot şeklinde düşünün bu mesajı:)
 
Son yıllarda belki precision da çalmaya başlamıştır... benim söz ettiklerim daha eski dönemleri ve kendisini tanıtan standart tonları:)
 
hocamla falan konuştum ben o fender biraz fazla kaçar sana dedi.(yeni başlıyorum 1 seneden beri klasikteydim.)bu yüzden cort tan bişiler alcam artık bayramdan sonra..
siz ne kullanıyorsunuz?
 
Koray sen haklısındır tahminimce, Bora sıkmış da olabilir:)ben bilmiyorum Pino pallodinonun ne kullandığını önceki kayıtlarında.
 
American Deluxe'un perdesizleri de çıkmış ondan almaya karar verdim :) sonuçta uzun süredir kullandığım ve çok iyi tanıdığım bir gitar. Daha iyi verim alacağım kesin...
 
EsatE, perdesiz konusu geçmiş gördüğüm kadarıyla.Benim önerim Maun gövde ve abanoz tuşe'dir perdesizde.Manyetik olarakta köprüde kesinlikle jazz manyetiği kullan.Hatta Bartolini 9W4J bulabilirsen ondan tak derim.Bende ondan var acayip memnunum. İnternettede araştırabilirsin biara perdesiz çalanlar arasında efsaneydi hala üretiliyomu bilmiyorum.Sevgiler...
 
Buarada Pino Palladino Musicman kullandı kendini ünlü eden ve bizim imrenerek dinlediğimiz tüm kayıtlarında.Benim bildiğim son dönemlerinde Lakland perdesiz 5 telli kullanıyo,küçük bi dip not olarak geçeyim...
 
Manyetik olarakta köprüde kesinlikle jazz manyetiği kullan.Hatta Bartolini 9W4J bulabilirsen ondan tak derim.Bende ondan var acayip memnunum. İnternettede araştırabilirsin biara perdesiz çalanlar arasında efsaneydi hala üretiliyomu bilmiyorum

Önceden burada da yazmıştım; ben bu 9W4J efsanesine katılmayanlar arasındayım, perdesizlerden birisinin üzerinde 2001den beri vardı, geçen ay değiştirdim; nedeni midlerde çok yoğun, kirli olması ve tizlerinin yeterli olmaması (yeni başlayanlar bu yorumları pek dikkate almasın). Her ne kadar 2002 "ev" albümünde onlar olmuş olsa da ciddi kayıtlarda pek tercih etmediğimi söylemek zorundayım. Ama jazz bas tonu meraklılarına hitap edebilir... üretimi galiba 2002 gibi durduruldu.
 
Ben de bas gitar alıcam.Ama hakkında tam manasıyla "bi bok bilmiyorum" .Bi akustik gitar edinmiştim kelepir onu tırmalıyordum ama sarmıyo artık.Pek para harcamak istemiyorum açıkcası.Çünkü pek bilmediğim için korkuyorum açıkcası acaba yeterince keyif verecek mi verdiğim paraya değecek mi diye ama sanırım 300 ytl civarı bi para ayırcam bu bas gitar olayına.Biraz kıl bi soru olcak ama ikinci el mi alıyım yoksa sıfır mı ? Bu fiyata ne önerirsiniz??Bi de illa ders almak zorunda mıyım çalabilmek için?Öss falan derken waktim zaten az yani çekincem o...
 
hohner the jack

merhabalar.tüm arama becerilerimi kullanmama rağmen "hohner the jack" hakkında tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.bu bas hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.saygılar :oops:
 
Geri
Üst