Thomann'dan Alışveriş

Herkese selamlar,
Thomann'dan geçen cuma verdiğim sipariş, bugün Türkiye'de olarak görünmeye, ve dolayısıyla PTT takip sayfasında görünmeye başladı. Gümrüğe girmiş ve çıkmış.
Şu anda PTT'de. Artık herhalde Ankara'ya kadar gelecek.
Takip sayfasında aşağıdaki gibi bir tablo var. burada ücretler toplamı 140 lira görünüyor, ancak listede KDV diye bir kalem yok.
Tecrübeli arkadaşlara sorum şu: Burada yazanların dışında bir de KDV öder miyim, yoksa burda yazan kadar mı öderim?
Bu arada sipariş toplamı kargo hariç yaklaşık 800 liraydı.
%18 KDV zaten 140 civarı bir para ediyor. Dolayısıyla belki de gümrük vergisi olarak yazılan tutar ile KDV aynı şeydir. Umarım öyledir. Ben tabii paketim gelince bunları öğreneceğim ama bilen varsa yazarsa sevinirim. En azından hazırlıklı olurum.

----------------------------
ÜCRETLER
  • Gümrük Vergisi : 136.0 TL
    Damga Vergisi : 0.6 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 3.4 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 140.0 TL
----------------------------
 
Hanımlar Beyler, ilk kez kalkıştığım Thomann alışverişim başarıyla sonuçlandı. Buraya her türlü derdini yazıp, merak uyandırıp, sonra olayın sonunu anlatmayan arkadaşlar gibi olmayayım ve olayın seyrini yazayım:
1. tam 6 gün önce kararımı verdim ve siparişi tamamladım.
2. harcamam kredi kartımda euro olarak görünmesin diye ödeme seçeneğinden euro ve doları çıkarttım. (internet bankacılığından kart özelliklerine girerek)
3. harcamam kartıma sipariş bedelinin o anki TL karşılığı + 100 lira olarak yansıdı. (euro olarak yansısaydı gelecek ay kart hesap kesim anındaki kurdan ödemem gerekecekti)
4. ilk 2 gün thomann sitesinde kargomu izleyebildim çünkü almanyadan çıkmamıştı
5. almanyada frankfurt havaalanına geldikten sonra thomann'daki takip bilgisi durdu
6. bu noktada dhl sitesine thomann'ın verdiği kargo izleme numarasını girdim ve bana CL##########DE (#'ler rakam) formatında yeni bir takip numarası verdi.
7. ptt gönderi takip sayfasına hergün otuz-kırk kere CL'li numarayı girerek baktım. 2-3 gün hiç sonuç çıkmadı ama ismim falan çıktığı için anladım ki sisteme giriş yapılmış
8. dün (5. gün) numarayı girdim ve bilgi olarak istanbulda olduğunu gördüm. sayfada ödemeler hanesinde %18'e denk gelen bir rakam yazıyordu. o kadar parayı hazırladım.
9. bu sabah ankara'da olduğunu gördüm, öğlen 1 gibi de kapı çaldı, tam olarak yazan rakamı nakit olarak (kredi kartı kabul etmiyormuş) PTT kuryesine verdim ve sapasağlam (arada kutu açılmış ama zarar yok) vaziyette ürünümü aldım.
10. bu alışverişten arkadaşlara bahsettiğimde 100 EURO üstünde kesin gümrüğe takılır demişlerdi. zaten ben de 10 yıl kadar önce, benzer bir olayda gümrük problemini bizzat yaşamıştım. ancak artık gümrükte birşeyleri bekletmektense adrese getirip gümrük vergisini de elden almanın herkes için mantıklı olduğunu kavradılar sanırım.
11. bu başlığı açıp soru soran ve bilgi paylaşan herkese teşekkürler.. sizden cesaret aldım.. ve türkiye'de kesinlikle bulunamayan birşeyi kolayca satın almış oldum..
 
merhaba bir suru yazi okudum fakat emin olmak cin tekrar soruyorum
https://www.thomann.de/intl/krk_rp6_rokit_g3_stand_bundle.htm linkte gordugunuz seti almak istiyorum toplam urun agirligi 35 kiloyu buluyor1.070 civari bir fiyati var arti kargo ulkeye giridiginde istanbuldan heryerden teslim alirim %18 gumruk vergisini oda ortalama 200 kusur lira civari geliyor onuda odedikten sonra ekstra herhangi bir sorun yada odeme yapmam gerekir mi ilk alisverisim oyuzden kesin olmadan almak istemiyorum eger kilo acisindan bir sorun olucaksa stand lari olmadan siparis verecegim bu konuda yardimici olabilirmisiniz simiden tesekkur ederim
 
30 kg'ı geçmemeli aldığın ürünlerin totali, gümrük müşaviri tutmak ve ek vergiler ödemek zorunda kalırsın, bence standları başka bir sipariş olarak geç, 30 euro kargo ekler sadece ama riske girmemiş olursun.
 
peki yukarda bir arkadaş kargosunu ptt'nin sayfasından takip ettiğini yazmiş o nasıl oluyor ? DHL almanyadan gelen paketi ptt'yemi bırakıyor ? ben dhl kendi dağıtım yapıyor diye biliyorum.
 
Geri
Üst