Roland Cube-30 hakkında

Amfiye uygun footswitch tabiki var analogla hiç birşey yapamazsın üzreindeki bütün amfi modelleme havaya karışır zira....uygun olarak Boss FSU var (bildiğimiz gibi boss Roland Corporation markası altında üretilir) bu kanal kullanırken her yola gelir ama aynı anda efektler için kullanbileceğimiz bir modelde olması lazım onu tam bilmiyorum...!
 
Marka değil arkadaşım elektrikçiye yaptırabilirsin orda bahsettiğim switch sadece bir anahtar devreyi açıp kapamaya yarar. Elektrikçiye gidiceksin bir ucu stereo jack olucak kablonun(gitarda kullandığın jack ın stereo olanı). Diğer ucunda da iki adet anahtar olucak diceksin adam sana yapıcak ve bir kutuya koyucak. Basit şekilde anlatmaya çalıştım ancak dediğim gibi biraz daha detaylı anlatılmış bir başlık vardı.
 
arkadaşlar

ben uzun süredir Alesis Wildfire 60 ile Roland Cube 30 arasında takılı kaldım..

Alesis bilindiği üzere üzerinde dijital prosesörler gelen bir alet. Fakat öğrendim ki bu da dijitalmiş. Ve benim kafam iyice karıştı...
 
Evet dijital ama ROLAND ben micro-cube kullanıyorum evde inanılmaz iyi .O kadr küçük alette o ses ve ton , mükemmel !!!

Ki cube 30 ses olarak cok cok daha fazla .Ben 15 dfx i de cube 30 uda aynı yerde denedim ve gördumki cube cok cok daha iyi (bence).Ama bu digital analog olayına katılmıyorum.Örnegin sesi acınca dijitalleşiyor olayına takıldım lambalı amfimi bu sanki tubler ısınıyormuş gibi.Sonuçta digital diyorsun yani herzaman dinamiklere versatil cevap veriyor demek ses acınca duyuyorum deseniz daha dogru olur.

Ki efekt dedigimiz seyin analogu nasıl oluyor onuda anlayabilmiş degilim hani yaylı reverb var tamamda örnegin analog bir phaser veya flanger nasıl olabilir.Her boss metal kutu içindeki analog mu oluyor yani.

Bence ne kadar anlatılsa boş gidin deneyin bakın uzun uzun dinleyin.Ve karar verin nedense gidip deneyenler Roland la dönmuş demekki var bisey :) .Ev ve Sahne için ayrı amfi alan insan evde calışmak için amfi alıyordur bence teknik çalışma yapan insan o kadar ton,yükses ses falan bakmaz kompakt iş gören pratik alete bakar buda Cube serisi demek...

Saygılar...
 
Bende de Cube30 var.Bazen Boss MT2 imle birlikte amfininde distortion kanalını açıyorum bazı ayarlarla çok iyi tonlar çıkıyor.Özellikle Acoustic kısmında deli bir death tonu çıkarmıştım.
 
ya ben bunun fiyatını sordum 330 $ oda peşin fiyatı taksitli fiyatı 380$
değermi bu fiyata yaa küçük bişi sonuçta denedim sesi ii gibiydi ama boyutları çok ufak yani bi bateriyle çalındığında duyabilirmiyiz dedim bastırır bile dedi yani bunu bi ortamda çaldığımız zaman ses yüksekliği bi grup çalışmasında yeterli olurmu yaa deneyen varmı arkadaşlar bi grupta gitar amfisi olarak kullanabilirmiyiz acaba????
 
deneyenlerden duyduklarıma gore cok rahat bır sekılde bastırıyomus konserlerde kullananlar varmıs tabı hep mış lı konusuyorum cunku kendım denemedım ama benım şahsi fıkrımde yetecegı yonunde ama yuksek seslerde bı dıjıtallesme soz konusu bende aldıktan sonra dıjıtallesmenın anlamını sesı bıraz fazla acınca anladım :) ama ses olarak sonuk kalmıcagını dusunuyorum ;)
 
roland cube30 ve marshall vs30r karşılaştırması yapar mısınız ikisinden birini almayı düşünüyorum..
artıları eksileri,hangisi daha üstün,hangisi daha ekonomik?

duyduklarım kadarıyla 2 aletten de herkes memnun..
 
amfinin drive'ını pek kullanmıycam,sansamp'ım onun drive'ını kullanıcam..clean tonları daha önemli amfinin..ve üzerindeki efectleri(chorus,reverb gibi)

sanırım marshall clean tonlarda daha üstünmüş..
 
2. elleri aynı civarda gidiyor. zaten vs30r üretilmiyor artık. diğer soruların hakkında yorum yapamayacağım vs30r kullanmadım. cube-30 var bende ama değişiklik olsun diye vs30r düşünüyorum bazen.
 
Geri
Üst