Barış Akarsu

giydiklerinle rock çı olup olmadığın belirlenecekse işte orda duracaksın hocam rocker duruş sadece siyah giymek salaş görünmek değildir rocker duruş insanın içinden gelir karşı oluştur ama kötüye karşı duruştur bozuk düzene karşı duruştur iyiye güzele karşı olmak değildir bide rocker olan insanlar dünyaya at gözlükleriyle dar bi çerçeveden bakmamalılar ve bakmazlar diye düşünüyorum, ufukları geniş olmalı bence. Barış Akarsu ben rock çıyım rocker ım rock müzik yapıyorum ve o bakış açısına sahibim diyor ee bize de saygı duymak kalıyor on yıl sonra hala olur mu olmazmı onu zaman gösterecek şu an iyiyye gidiyor evet dizi olayı belki çok sistemsel ama sistemin seni yutmasına izin vermeden sen biraz sistemi kullanacaksın ha tabii insanlar her zaman acaba ne olur nasıl olur diye düşünerek konuşsalar o zaman hatalar yapılmazdı ama buda insan doğasına aykırı ;) başta demeseydi ben asla dizi falan çevirmem diye daha iyi olurdu ama sonuçta oda insan ve hatalar yapabilir yapacaktırda zaten bazı doğrular hatalarla bulunmaz mı? Ben bir müzisyen olarak rock çı olarak Barış ı başarılı buluyorum ve ilerleme kaydettiğini düşünüyorum ve bu şekilde ilerlerse bence 10 yıl sonrada 20 yıl sonrada 30 yıl sonrada burada olacaktır hep ileri giderek. Ama dedim ya zaman herşeyi belirler ve gösterir bekleyip izleyip takip edip görmekte bize kalır :roll:
 
_maximo_ demiş ki:
bence artık kendi olması lazım birilerini taklit etmemeli

kendininde söylediği gibi anadolu rock ustalarını örnek almalı ama kendi olması lazım ;) ;)

düşüncene saygılıyım fakat benim tanıdığım en kendi olan insanlardan biridir Barış Akarsu burda Barışı övmek için falan yazmıyorum ama kimseyi dış görünüşe göre yargılamamak gerekliliğini sonuna kadar savunuyorum ki tüm samimiyetimle içtenliğimle tekrar söyleyebilirim Barış benim tanıdığım en kendi adamlardan biridir.Hatta kimseye benzememek ve kendini devamlı geliştirebilmek adına devamlı çalıştığınıda söylemeden geçmem ayıp olur ;)
 
kendi gibi olmadığı fikri nasıl oluşuyor, adam liseyi bitirdiğinden itibaren aynı tipde tipini kimseye benzetmeye çalışmıyor, şarkılarını kendi yorumunu katarak söylüyor, tüm yorumcularda olduğu gibi ilk başlarda daha önce dinlemiş olduğu kişilerin etkisinde kalarak söylemiş olabilir ama bu da benzemek isteğinden değil, sürekli ve severek dinlemekden kaynaklanıyordur ve bunu dile getiren çok önemli yorumcularımız vardır ikinci albümü alıp dinlediğnizde biraz olsun fikirlerinizin değişeceğini umuyorum

rock nedir? rockın çıkış kaynağı nedir? bunları bu foruma giren herkes biliyordum sanırım, şekilcilik hiç değildir, insanları sınıflandırmak değildir, saygısızlık ise hiç değildir

haksızlığa,sınıflandırmaya vs.karşı durmaktır bunları Barış Akarsı'nın şarkılarında görmekteyiz

bizde rock müzik marka giyen, insanları üzecek derecede hakaretler eden,
emeğe saygı duymayan vs. kişilerin olduğu grup haline gelmiş durumda (bu forumda okuduğum çoğu yazıya göre)

müzik yapmak için para gerekiyor, arkanda sağlam bir dayanağın olmadığında (zengin aile, destekleyen medya gibi) para kazanmak zorundasın, dizi müziği, müzik diziyi besliyor ve müzik önde gidiyor yoğun olarak konserlerine devam etmektedir

herkes aynı kişiyi sevmeki dinlemek durumunda değildir, beğenmiyorsa, sevmiyorum,dinlemiyorum,bana hitap etmiyor diyebilir

sevgiler,
 
myth demiş ki:
rock nedir? rockın çıkış kaynağı nedir? bunları bu foruma giren herkes biliyordum sanırım, şekilcilik hiç değildir, insanları sınıflandırmak değildir, saygısızlık ise hiç değildir

haksızlığa,sınıflandırmaya vs.karşı durmaktır bunları Barış Akarsı'nın şarkılarında görmekteyiz

ewt geceleri pelerin takıp batman gibi haksızlığa karşı savaşıyo rockçılar.

yaw napmışsın.süper kahraman olmuş rockçılar haberimiz yok ve o saydığın şeyleri yerine getirmeyen (bitek müziğini icra eden) dünyanın çok büyük grupları var onları ne yapıcaz!? :!:
 
gee demiş ki:
şu rocker duruşu merak ettim. biraz anlatsanıza. sanırım sex, drugs,rock'n roll dan bahsetmiyorsunuz.

bu saydıklarınız tabiki rocker duruşu değil ama bir takım kendini bilmezlerin rockerlık dendiğinde akıllarına gelen unsurlar malesef tabiki bunlar :? Rocker olmak bir duruştur bir tarzdır. Rocker insan bence dünyadaki bozuk düzene karşıdır idealisttir haksızlıklara karşıdır savaşa karşıdır yolsuzluğa fakir halkın üzerinden edilen haksız kazanca karşıdır,barıştan yanadır müzikteki sertliği ise isyanıdır bir rocker ın yoksa sex, drugs, vs vs bunlar değildir ve bu bir duruş değil olsa olsa kendini kaybediştir :LOL:
 
Bence böyle bir cümle sarfedebilme hakkına sahip olabilmen için önce kendi yazdıklarına bakman ve seviyeni yükseltmen gerekiyor..

Ben hala "farklı" ve "ciddi" bir yorumunu göremedim.. Şahsen bir parça olsun mantıklı bir cümle yazana ve fikir beyan edene cevap veren biriyim ve senden de umutluydum ama ne yazık ki hayal kırıklığına uğradım..

Neyse..

Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz..
Barış'ın yaptıkları ortada.. Oyüzden bu kadar rahat konuşuyo herkes.. Yalansız, dolansız, dürüst.. Kimsenin arkasından iş çevirmiyo, kimseyle polemiğe girmiyo, kimsenin de arkasından konuşmuyo.. Kendi yolunda, kendi yağında kavruluyo.. Çalışıyo, çabalıyo.. Biz ne desek, ne konuşsak boş.. Kendi doğruları ve yanlışlarıyla adım adım ilerleyecek.. Bu yüzden bi parça olsun saygıyı hak ediyo bence..

Barış dahil, her insan eleştirilebilir ki eleştiri güzeldir, insanı geliştirir, sevilmeyebilir, beğenilmeyebilir, kabul edilmeyebilir.. Ama karalanamaz, aşağılanamaz, küçük görülemez.. Farkında mısınız bilmem ama bu sayfalarda yapılan bu.. Ve bu da sizlerin savunduğu "rock" duruşuyla, felsefesiyle uzaktan yakından ilgili değil, bağdaştırılamaz..

En önemli kavram "insanlık" nerde?

Dolayısıyla burada aşırı bir savunmacılık var, evet.. Halbuki savunulmaya da ihtiyacı yok aslında adamın.. Ama onu tanıyan ve bilen insanlar olarak rahatsız oluyoruz.. Bilmem anlatabildim mi.. Lütfen "eleştirin" :!:
 
ya ben barış akarsu dinlerim ama hayranı değilim bu albümde biraz daha kendi gibi bence bunu daa önce de belirttim ama hala biraz kendini insanlara kabul ettirme çabası var gibi duruo yani kitlesini genişletmek için tam olarak kendisi gibi davravmıyo
 
ben barışı ereğliden tanırım..ilk zamanlarını bilirim..hiçbirimiz tahmin etmioduk böle bi duruma geleceğini..ama şu an onunla gurur duyuyoruz.ayrıca barış amasrada doğdu ama büyüdüğü yer kdz.ereğlidir!!
 
foruma yazmayı düşünmüyordum ama rock müzik denildimi farklı yorumların getirilmesi ve kişilerin rock müziği nasıl gördüğü hep ilgimi çekiyor.
kendimi bildim bileli rock müziğe hem saygılıyım hemde dinlerim. bu müzikten asla vazgeçmedim vazgeçmem de... benim rockçı bir tarzım var mı? arkadaşlar yapmayın lütfen kişinin giyimiyle rock müziği karşılaştırdınız ya. helal diyecek başka lafım yok. işim gereği sabahın 8 inden akşam 22:00 kadar hanım hanımcık giyiniyorum diye ben rockçı olamazmıyım? ben rock müzik dinleyemezmiyim? ha belkide rockçılar yada rock müziği ilk yaratanlar böyle bir kural koydularda benim bu kuraldan haberim yok!
barış'ı eleştiriyorsunuz eyvallah diyoruz. mzüği kötü diyorsunuz, olabilir diyoruz! barışın fanları diyorsunuz e ona da peki!!!
peki siz bir kişinin kılık veya kıyafetini eleştirmeyi ona saygısızca laflar etmeyi (bunu söylüyorum çünkü forumda okudğum bir yerde resmen saygızca konuşulmuş) siz bu cesareti nerden buluyorsunuz ben anlamış değilim. :roll: bir de acaba sizin gerçek hayatta nasıl bir tarzınız var ve kimleri dinliyorsunuz bu kişiler hakkında neler biliyorsunuz diye çok merak ediyorum. ama gerekli bilgilere sahip olsaydınız böyle bir tartışmaya girişme tenezülünde bulunmazdınız.
arkadaşım demişsin ki senden cevap bekliyorum yazında. kusura bakma bu sana ilk ve son cevabımdır bunu tekrar yaz yada yazma...
benden cevap beklersen daha çok beklersin. ben burada soruları cevaplamak veya polemiğe girmek amaçlı bulunmuyorum. hele polemik yaratmayı hiç sevmem. diğer arkadaşlardan ricam da bana ters bir cevap gelirse cevap vermemeleri ve beni savunmamalarıdır. ;)
 
'Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek' oldukça dinlenesi bir albüm olmuş. En sevdiklerim; Ben (akustik versiyon), Adını Çıkar Deliye, Zümrüt-ü Anka, Vazgeçme ve Kayboldum. Yaz Demedim'i çok sevemedim, pop bir parça olduğundan sanırım. İlk albüme göre vokal performansı da daha iyi.
Bence Barış Akarsu'nun en büyük dezavantajı popüler bir yarışmadan çıkışlı olması ve süslü laflar edememesi nedeniyle rock camiasında tepkiyle karşılaşması. Öyle bir ortam oluşturuldu ki sanki onu dinlemek bu müziği dinleyenlere yakışmaz. Ama bu albüm gibi güzel albümler yapmaya devam ettiği, şu an olduğu gibi polemiklere girmeyerek kendini geliştirmeye devam edip samimiyetini koruduğu sürece çok iyi yerlere geleceğini düşünüyorum.
Yolu açık olsun...
 
ben şarkısı benim de hoşuma gitti.şu kıyafete göre insanları yargılama olayında deniz_gözlü nün dedikleri doğru ama yine de kıyafet de biraz olsun belirleyici unsur.yani ben bi rock çının pembe gömlekle konsere çıkmasını kaldıramam mesela.kıyafet de belirleyici ama tamamen değil yani abartmamak lazım
 
barış akarsu 17 eylül pazar günü ntv televizyonunda saat 12.de halit kıvanç'ın sohbet konuğu..


Halit Kıvanç'la Ustalar" adını taşıyan sohbet programı her pazar 12.05'de ekrana gelecek. Kıvanç programında; tiyatro, sinema, televizyon, müzik, edebiyat gibi çeşitli dallarda ün yapmış büyük ustalar ile kısa zamanda kendini kabul ettiren genç yetenekleri bir araya getirerek, dünü ve bugünü buluşturacak.
 
başlarda cem karaca barış manço idolüm diyerek üzerine yapışan sıfattan memnun olan genç bugün dizinin verdiği şöhretle ben onlara benzemek istemiyorum diyor. dizi sayesinde rock kitlesi mi arttı yoksa dizi seyircisi ev hanımları genç kızlardan oluşan kitlesimi arttı. bence ikincisi bunu görmezden gelmek körlüktür. yada körü körüne bağlanmaktır..
rockçılık evet şekilcilik değildir ama o cadde denilen yerde gördüğümüz tiki gençlik gibi giyinip davranıp rock yapmasıda ne kadar iyi olur buda size kalmış. gerçi yazdıklarınızdan şunu çıkarabiliyorum barış yarın öbürgün arabesk bile yapsa siz kendinizi jiletler gene yola devam edersiniz...
rockı şekile sokmak bi yere kadar doğru ama kösele ayakkabı aklıma takıldı :):) cidden öyleyse çok komik yaa ehuehue :):):):)
 
Şuraya mesaj yazmış olmak için yazıyosun bitane kaydadeğer yorumunu göremedim..Bu forumun en başından beri dediğin konular hakkında yazılıp çiziliyor insan bitanesine de mi denk gelmez yahu :!: Sen karalama yapmak uğruna kafadan yazıyosun..Bakalım şaşırtabilecek misin bizi daha gerçekçi ve mantıklı yorumlar bekliyoruz senden Ptrunk..Biraz daha uğraş belki başarırsın..Bi umut.. :p
 
Geri
Üst