Mor ve Ötesi

çok söylenildi eskisi gibi değiller, bu albümde iyiler diye ama klasik mor ve ötesi yani belki çok iyiler ama piyasada bu kadar çok poprock tınılarında müzik yapan varken ben mvö'den daha böyle rock albüm beklerdim çünkü köklü ve mazisi olan bir grup. zaten baktığımızda köklü gruplarımız yani asıl rock yapanlarda bi eskiye dönüş var, rockın moda olmasından dolayı.
not:kişisel görüşümdür :D
sevgilerle
 
bence albümde şimdiye kadar kullanılan en sert tonlar var. ama mor ve ötesi klasik rock gruplarının yaptıklarından uzaktı. şuan böyle değil. klasik olarak piyasaya oynanmış "şirket" parçasını çıkış parçası seçmesinden bile belli. ama albümün gerisi çok başarılı...
 
olmuş olmuş albüm çok güsel olmuş...benim favorim küçük sevgilim ama şirket parçasına klip çekcek olmalarına şaşırmadım.
 
giggle demiş ki:
Ateist ve ya bir dine mensup. Merak ediyorum da bu arayış içine giren dinleyici müziğini ne doğrultuda değiştirir? Harun'un ve ya diğer Mor ve Ötesi elemanlarının dini onların müziğinde bir etmen midir? Çıkardığınız şarkı sözlerinden ne gibi bir anlam çıkacağı size kalan bir şey ki herkes farklı bir şey çıkarabilir yanılıyor muyum? Sanki artık dinleyen herhangi bir "dinleyen" olmaktan çıkıp işin özel boyutlarını merak ediyorlar. Bir kimsenin ve ya grubun müziğini anlamak onların özel yaşantısıyla örtüşen bir yansımadan ziyade sizin hissettikleridir kanımca.

Değişik bir durum, merak kötü değildir ama çoğu düşünceler sabun köpüğü değerinde olduğunda biri çıkıp her zaman "size ne yahu?" der. Benim bu mesajımı kaale almayın lütfen. Amacım birine taş atmak ya da sivilce görevi yapmak değil. Naçizane merak düşüncelerimdir.

Güzel bir rock albümü olmuş yeni albümleri Mor ve Ötesi'nin...

Ben tam olarak katilmiyorum senin yorumuna. Bir muzisyen sarkilarini yazarken illaki kendi dusunculerini ve hayat felsefini yansitacaktir sozlerine, ki mor ve otesi bunu yapiyo. Sarkinin sozleride dinleyiciyi etkiler. MVO sinin sozleri okadar acik ve net degil sonucta, mecazi anlamda sozler var ve bunlari daha iyi anliyabilmek icin yazarinin negibi dusuncelere (dine) sahip oldugunu bilmek yararli olabilir.
 
kendini tekrarlamayı sevmeyen bi grup mor ve ötesi ve yine aynısını yaptılar bence herkes eski albümlerden birer parca beklerken biranda değişik gelmesi normal. Albümün her sarkısı bana göre cok anlamlı sözler olarak gercekten insan kendinde birşeyler bulabiliyor.Muzik olarakda kendilerini geliştirmişler gitarda kerem özyeğen özellikle kendini iyi geliştirdi. Albümde en sevdigim parcalar Büyük düşler ve ayıp olmazmı. Bide son albümdeki parcaları canlı performans olarak görelim bakalım 1 haziranda izmire geliyorlar umarım bekledigimden daha iyisiyle karsılasırım.
 
Çok farklı bir albüm bir öncekine göre... evet herkes yeni bir cambaz filan bekliyordu ama öyle olmadı... bence bu albüm Mor ve Ötesi'nin bir önceki albümde popüler olmasından da oldukça rahatsız olmasının etkilerini taşıyor.. Kesinlikle kendi içinde kalacak, popülerlik kaygısı gütmeden yapılmış, sözler de müzikler de daha az ama daha sağlam bir kitle tarafından daha kalıcı olacak bir albüm bence..

şarkılar hakkında yorum yapamayacağım henüz... albümü alalı çok oldu, sürekli de dinliyorum ama işin doğrusu henüz çözemedim albümü...
 
ben mor ve otesini sehir albumunden beri takip ediyordum ve cok begenirdim ama dunya yalan soyluyor da bana samimi gelmeyen,rahatsız eden birseyler vardı birde uzerine herkesin diline dusunce iyice sogudum gruptan... buyuk dusler albumunu ise ilk dinledigimde cok begenmemis olsam da simdi bayılıyorum... tekrar eskiye donmusler... kesinlikle dunya yalan soyluyordaki gibi herkesin agzına sakız olmayacaklar ve kendi gercek dinleyicisi tarafından dinlenecekler... bu albumden cambaz gibi ya da bir derdim var gibi herkesin diline dusmus sarkılarda cıkmayacak... bu yuzden cok mutluyum... basta harun olmak uzere butun grup elemanları kendilerini asmıslar... gercekten tek kelimeyle super bir album olmus... kendileri hakkında dunya yalan soyluyordan dolayı yaptıgım butun olumsuz elestirileri unutuyorum umarım bundan sonra bu cizgilerini korurlar... sadece sirket cok iyi degil ama yinede dinlenilecek,konserlerde iyi gidecek bir sarkı... onun dısında butun sarkılar mukemmel...
 
çok güzel olmuş albüm.''gül kendine'' gibi başucu albümü olmaya hazır ve nazır ;) .''ayıp olmaz mı''pek güzeldir;umarım sakız olmaz.bu arada ''küçük sevgilim'' mustafa hakkında herşey de,kaza sahnesinden önce kullanılan parça mıdır?nedir?
 
albümü ilk dinlediğimde acıkcası içime sinmedi ama gerçekten dinledikce sevmeye başladım ve karar verdim albümde beni en çok etkileyen gitar soloları oldu.diğer albümlerine nazeren.bu daha iyi :LOL:
 
Süper bir albüm olmuş..Özlemiştim Mor ve Ötesi'ni."Dünya Yalan Söylüyor" en popüler(?) albümleri olmasına rağmen benim "Gül Kendine" den sonra yetersiz bulduğum bi çalışmaydı..O kadar çok bekleyip de,bir kaç şarkı dışında dinlemediğim ve eski albümlerine döndüğüm bi albümdü bence..Ama bunun için söylenecek bi şey yok bence..Aşmışlar... :taptim
 
Geri
Üst