Mor ve Ötesi

Sonuna kadar Mor ve Ötesi grubunun destekçisi ve takipçisiyim, bence hazırladıkları şarkı, müzikal olarak çok çok iyi. Tam anlamıyla Mor ve Ötesi tınısında. Ancak daha da iyi olan yönü, eurovision gibi bütün avrupanın gözlerini diktiği bir yarışmada böyle sözlere sahip bir şarkı yapabilmiş olmaları. Avrupa Birliği sürecine ve AB-Türkiye ilişkilerine dair, göze sokmadan, çaktırmadan soktukları lafları, sokabilmek zor iştir kanımca. Bence bugüne kadar Türkiye'nin eurovision'a yolladığı en başarılı oluşum mor ve ötesi'dir. Eurovision'un çaktırmadan saman altından yürüttüğü siyasi içeriğine gerekli cevabı çaktırmadan, göze sokmadan verebilecek yegane grup Mor ve Ötesidir. Neden bu grup bu kadar eleştirilir anlamış değilim! Hoppidi müzik yapsalardı kimse konuşmayacaktı, adamlar birşeyler yapmaya çalıştığı için mi saldırılıyor bu insanlara? cambaz gibi bir şarkıyı bile aşk şarkısı sanan zihniyet bunu da ayrılık şarkısı sanır herhalde! Bazen beğenmesen de içeriği için desteklemen gerekir, lakin ben çok çok beğenip destekleyenlerdenim o ayrı konu...

Hala anlamayanlar için örnekte vereyim:

"Sahte Düşlerle Oyalamayın" sizce Harun'un sevgilisine söyleyebileceği bir söz müdür? Yoksa Türkiye'nin AB için söyleyebileceği bir söz müdür?

Hala anlamadıysanız ve bu şarkı aşk-ayrılık şarkısıdır diyorsanız. Boşverin yahu zorlamayın:D olur öyle.
 
yukardaki arkadaşın hayal dünyası çok genişmiş kutlarım.gerçekçi olmak lazım ve sırf destek mesajını vurgulamak için saçmalamamak lazım.bi kere ab ve ülkedeki ab lobisine böyle bu tür sirk yarışmalarıyla mesaj falan veremezsin, versen de verdirmezler zaten, hem sen bu olağanüstü mesajı akp (işi siyasete getirdiniz sonunda ama yazmak gerek) yani hükümet yani trtnin kanatları altından veremezsiniz gülüm verdirmezler canlarım benim.bunları kafamıza iyice yazalım.
eurovision'a gelince... bu yarışma Dünya'nın hiçbir ciddi kurumunda saygı görmez ciddiye alınmaz.daha çok kuzey ve doğu bloğu ülkelerinin bazılarının temelini attığı ve ısrarla üstünden para kırışmaya çabaladığı bir sirktir. çoğu ülke parçalara bakmaksızın, sırf siyasi kültürel sebeplerle puan verirler.yani yunanistan yine kıbrısa tam puan, Rusya'ya ikinci büyük puan, sırbistana da üçüncü büyük puanını verecek. biz yine Almanya-Hollanda-Fransa ve Belçika'dan iyi puanlar alıcaz böylece morveötesi havalara uçacak vesaire, bunları geçelim, puanları şimdiden bilebiliyorsak bu yarışma zaten hava cıvadır. yarışmanın uluslararası prestiji şudur: sadece 1 olan parça VH1'de bi kaç hafta gösterilir ve 1.liği veren ülkede 1-2 ay geyiği yapılır, evet bu kadar!
yarışmaya katılan müzisyenler, ülkelerinde bir halt olamamış basit sevimsiz müzisyenlerdir ya da erotizmi sapına kadar kullanan 2.sınıf kadın yorumculardır.
o bakımdan mor ve ötesi bu yarışmaya girmekle büyük bir iş başarmayacaktır, ilk 3'e girerek de başarmayacaktır.gerçek müzikseverler olarak gözümüzde değerleri sıfırlanır o kadar.
 
Olayı kişisel tartışma konumuna düşürmek pek doğru bir hareket gibi gelmedi bana, ayrıca kullandığın dilinde pek doğru olmadığını belirtirim. Kendi düşüncelerindir saygı duyarım, sana özel birşey söylemediğime göre senden de böyle bir saygıyı beklerdim. Söylediklerim benim düşüncelerimdir, sen öyle düşünüyor olabilirsin pek güzel kardeşim. Hadi bakalım kolay gelsin sana:D
 
Bijen demiş ki:
Sonuna kadar Mor ve Ötesi grubunun destekçisi ve takipçisiyim, bence hazırladıkları şarkı, müzikal olarak çok çok iyi. Tam anlamıyla Mor ve Ötesi tınısında. Ancak daha da iyi olan yönü, eurovision gibi bütün avrupanın gözlerini diktiği bir yarışmada böyle sözlere sahip bir şarkı yapabilmiş olmaları. Avrupa Birliği sürecine ve AB-Türkiye ilişkilerine dair, göze sokmadan, çaktırmadan soktukları lafları, sokabilmek zor iştir kanımca. Bence bugüne kadar Türkiye'nin eurovision'a yolladığı en başarılı oluşum mor ve ötesi'dir. Eurovision'un çaktırmadan saman altından yürüttüğü siyasi içeriğine gerekli cevabı çaktırmadan, göze sokmadan verebilecek yegane grup Mor ve Ötesidir. Neden bu grup bu kadar eleştirilir anlamış değilim! Hoppidi müzik yapsalardı kimse konuşmayacaktı, adamlar birşeyler yapmaya çalıştığı için mi saldırılıyor bu insanlara? cambaz gibi bir şarkıyı bile aşk şarkısı sanan zihniyet bunu da ayrılık şarkısı sanar herhalde! Bazen beğenmesen de içeriği için desteklemen gerekir, lakin ben çok çok beğenip destekleyenlerdenim o ayrı konu...

Hala anlamayanlar için örnekte vereyim:

"Sahte Düşlerle Oyalamayın" sizce Harun'un sevgilisine söyleyebileceği bir söz müdür? Yoksa Türkiye'nin AB için söyleyebileceği bir söz müdür?

Hala anlamadıysanız ve bu şarkı aşk-ayrılık şarkısıdır diyorsanız. Boşverin yahu zorlamayın:D olur öyle.
bijen abi seni seviyorum.bu başlığa girerken tam anlamıyla bunları yazmayı düşünmüştüm diyebilirim.benim tek hayal kırıklığına uğradığım nokta şarkının orta seviyede bi mor ve ötesi şarkısı olması çok daha iyi bir şarkı bekliyordum ama bu da güzel zaten eurovision müzikal kaliteye pek de değer veren bi organizasyon değil önemli olan mor ve ötesinin çıkıp tavrını ortaya koyabilmesiydi onu da çok güzel bi şekilde yaptılar.bence ilk beşe ancak girebilecek mor ve ötesi ama taviz vermediler ve saygıyı hakediyorlar.şarkıyı körü körüne eleştirmeden önce sözler iyice dinlense herkes harun tekin in ve bizim ne demek istediğimizi çok iyi anlayacak ama kimsenin at gözlüğünü çıkarmaya niyeti yok sanırım
 
parçanın bazı yerlerini makasladım çünkü...

"Aranıyor sahibi ruhumun
Tam yerine mi düştüm?"
"Sevginiz nerde
Övündüğünüz?"
"Bir ben deli
Beni büyütün
Ağlatmayın
Sevginiz nerde?"
Övündüğünüz?

Bu ne bu?
-Oysaki Gerçek Rock müzik ağlaklaşamaz, başını dik tutar.

Rock Soru Sormaz, Yakınmaz, Cevap Verir!!!
 
rock soru sormaz mı?bunu nereden çıkardın çok merak ettim şimdi.duyarlılık bi şeyleri sorgulamaktır rock müziğin temellerinden birisi de duyarlılıktır neye dayanarak böyle bi yorum yaptın çok merak ettim gerçekten.ama neyse tartışma kişiselleşiyor gittikçe başlığı boş yere meşgul etmeyelim sen de görüşlerini yazıyorsan yaz kapansın tartışma
 
hayır rock asla sadece rock değidir. futbolun sadece futbol, hayatın sadece hayat, sanatın sadece sanat olmadığı gibi...
işte sizin gibiler Rock müziğin içini böyle boşaltıyosunuz, müzikteki anlam kaymasının farkında değilsiniz zaten bu kafayla olamazsınız da.
 
gül kendine ile hayatıma girip bir türlü çıkmayan grup.çok çok özeller benim için :roll:
eurovision'a ilk katılacaklarını duyduğumda çok üzülmüştüm eski mor ve ötesi nerde diyorum hep ama kerem ve harun'un bir tv programında açıklamarından sonra 'bir bildikleri varmış ki mor ve ötesi yapmış dedim.
eurovision şarkımıza gelince harika, eurovision için kendi tarzlarını bozmadılar :!: ve ve en çok sevdiğim bir mor ve ötesi şarkısının devamıdır "DELİ" ;)
 
Mor ve Ötesının eurovısıona katıldıgını ılk duydugum zaman bıraz dusunmustum.Ve artık eurovısıondada bı turk rokcı gorebılıcez cok uzun zaman sonra.Mor ve Öteside bu olabilir.Destekcısıyzı tabiki arkasındayız grubumuzun.Sarkılarınıda begenıyorum zaten işini yapan kalıtelı bı grup.YALNIZ sarkının turkce olmasına ben sahsen karsıyım.Evrensel ve herkesın anlayabılecegı bı dıl olan ıngılızce solenmesını ısterdım.(SAHSEN)
Ve deli parcası.BENCE bu parca bı sanatcının nbasarılı bı sanatcının hayran kıtlesı olan bı snatcının kı bu gruplardan bı tanesıdır mor we otesı
Parca bı sanatcının albumundekı 3.ü Yada 4.ü parcası olur bence kesınlıkle bu parcayla katılmamamız lazımdı ama nse

Sonuc olarak ıns kazanırız ıns 1 oluruz ıns ılk 5 e gırerız ama bence cok zor orta sıralarda bıtırırız yarısmayı diye dusunuyorum ben.
 
önemli olan kaçıncı olacağımız değil zaten önemli olan çıkıp orda duruşunu sergileyebilmek mor ve ötesi bunu yapıyor ve çok da iyi yapıyor.şarkının beklediğimden kötü olduğunu zaten yukarıda ben de belirtmiştim o konuda katılıyorum
 
Katılıyorum sadece bazıları sonucu kesın konusmak olamsında ilk 5 in cok zor oldugunu bıle bıle mor ve otesıne basın yoluyla sovup sovurucekler bence.Daha sonra rock muzıge tabiki.Ve belkıde boylece bı daha eurovısıonda rock muzıkle yarısmayacagız.Evet zor ama biz yıenede sonuc ne olursa olsun ki önemli olan zaten sonuc degıl mor ve otesının arkasındayız.
 
klip gerçekten çok güzel olmuş!!!
buarada bence klip sizin tartısmalarınıza ışık tutacaktır!!
oraya giren o şekli almak zorundadır........
yani mor ve ötesine karşı '' güya antikapitalistler peki neden euovision işte madem rock n coke a karsılar neden fanta g.festivaline katıldılar'' falan filan tarzında yargılarla yaklaşılırken şunu düşünsünler hangi birimiz desteklemiyoruz kapitalizmi(istemedende olsa)???
gidip en marka ayakkabıyı alırken birşey olmuyo yada üzerinde the coca cola company yazan hangi malı tüketmekten kaçınıyoruz ki!!
biz bireysel halimizle bu şekilde hareketler sergilerken onlar müzik grubu olarak ne yapabilirler??zira piyasa ya dahil olmuşlardır zaten bi grup kurup albüm ve konserle destekleyerek
hayıflanıp ne yapalım kabul edelim bu çarkı demek yerine
her dişte neyin ne olduğunu kendince anlatmak en iyisi
çok uzattım anlayan anlar artık!!!
 
Geri
Üst