Altısekiz (Rock) - Ankara

cana üzüldüm umarım önemli bişey değildir bi an önce iileşir ben yerini tutarım kimsenin durmasına izin vermem orada söz :) bu arada baraka ya tepki gösterdim ama sizin için oraya da gideriz sorun deil bu perşembe deneyelim bakalım yalnız barakadaki dinleyicilere ne kadar dayanabilirsiniz merak ediyorum yalnız bırakmayız biz sizi hade hoşçakalın
 
KibritKutusu demiş ki:
forumu baslara tasiyalim arayanlar bulsun efendimm.. boyle bir grubun forumu bos birakilmamaliii.. :roll: :)
işte bu, herkes bunu çaktırmadan yapıyor. saçma sapan şeyler yazarak forumu başa taşıyor ama bunu senin kadar açık seçik yapanına ilk defa şahit oluyorum. Allah akıl fikir versin... :)
 
Barakadaki izleyenler mi ?? valla bence garagedaki izleyenden iyi... (sevmiyorum Garage ı kardeşim...:) )

Sevgili Altısekiz bu akşam kaçta Barakadasınız... Makul bir saatse çalışan biri olarak gelmek ve dinlemek isterim....:D
 
Dün akşam barakadaydık...
Yeni bir mekan ,değişiklik oldu... Sanırım üzerinde uğraşırlarsa ses,dekor falan daha iyi bir yer olup ssk da yeni formatıyla yer edinebilir...
yoruma açık....
 
carsamba gunki yeni cowerlardan biri vega, supper olmus burdan tekrar soyluyorum, dinleyemeyen varsa mutlaka bu carsamba dinlemeli.. :taptim
persembe&baraka..
ben sevmedim yaa.. hea eglenmedik mi altisekiz'le, tabiki de eglendik ;) ama ses sistemi, sahne.. olmamis baraka bence.. daha cok yol katedilmesi lazim.. baraka adina..
yaa keske her gece programiniz olsa bir yerlerdeeee :utandim
valla SIKILMAM.. :pinokyo :LOL:
 
daha yeni mekan mazur görmek lazım arkadaşlar.
ama davul konusunda evet bende hemfikirim.
yani sahne içerisinde davul dışında hepimiz vardık.
dışarıda ben yokmuşum söylememe rağmen tonmaister arkadaş çok güzel karşılık verdi sağolsun :?

onun dışında güzel geceydi her zamanki altısekiz ve sahnesi.
bilenler bilir.
bknz.kibrit kutusu.

az laf çok iş

anlayana....
 
Altısekizin bilinmiyen yönleri....

Şu an konuştuğunuz piyasada gözü kulağı içerden olan biri olarak artık dayanamıyorum ve yazıyorum... Sizin gibi insan gurubu gerçekten tanımıyorum şu piyasada... Barakada da sahne almaya başlamışsınız. İyi hoş güzel para kazanıyosunuz da... Şu koskoca ankarada bi tonmaister beğenemediniz gitti.Deniz Limonun tonmaisteriydi beğenmediniz. Zelal özel tonmaisterinizdi güya en son onunda bi halta yaramadığını söylediniz. Garaja Teomanın eski sahnecilerinden Altınsesten Tuna geldi beğenmediniz. Piyasanın iyi ve gerçekten saygın adamı Berkana kötü dediniz. Berkanın öğrencisine de laf söylemişsiniz. Hatta en son Tunayla konuştuğumda "Sen hepsinden iyiydin ama yetmedin" demişsiniz, bi de adamın ekmeğiyle oynamışsınız... Merak ettim kendinizi Metallica falan mı sanıyorsunuz???
 
Selam dostum. Sen dayanamayınca bende dayanamıyıp bişeyler yazım dedim. Bende bu işin hatta garage içinden gelen biri olrak dediğin bütün tonmaisterlerle çalıştım. Birincisi Tuna'nın ekmeğiyle 6-8 değil kendi ve ismi geçen bir kaç kişi oynadı. ( Buna ekmeğiyle oynamak demek yanlış olur aslında. Madem bu piyasayı tanıyosun şunuda bilirsinki gece yaşantısında değil tonmaisterın mekanın müdürünün yeri bile asla garanti değildir) Sonuçta Tuna'nın ne kadar tonmaister olduğu tartışma konusudur. Zelal'e gelince teknik bilgi olarak söylenecek tek bir kelime yoktur kendisine ama ton çekme işi birazda kulak işidir. Yaklaşık 1 ay kadar çaldığım grubumun tonlarını kendi yapmıştır. Nekadar başarılı olduğu tartışma konusudur. Bunu kendiside çok iyi bilmektedir. Berkan ise gerçekten iyi nir tonmaister olsada sihirbaz değildir. garage da 4 gün çalışmıştır. Hiç tanımadığı bir sistemde tanımadığı gruplara alışmadan ton çekme işi gerçekten zor bi iştir. Sevgili dostum Deniz ise tonmaisterlik işini garage da öğrendiğini kendisi söylemiştir.

Sonuçta bu kadar laf sarfettikten sonra biraz daha destekli konuşmak gerektiğini sende kabul edersin herhalde.

Ton çekme işi bir kaç boncukla oynamakla olmaz. Mevlüt de alışına kadar ne kadar zorluk çektiğini en yakından ben biliyorum. Garage'ın sistemi ne kadar Ankara'daki en iyi sistemlerden biri de olsa karışık ve bakıma ihtiyacı olan bir sistemdir.

Bu işin diğer ucunda grup vardır. Ve şunu söyleyim ekipman ve anlayış olarak en kolay çalışılan grup her zaman 6-8 di garage da. O yüzden lafını tekrar tartıp konuşmanı tavsiye ederim sana. ( Zaten orada tonmaisterlarla en az problem yaşayan grup 6-8 di. Diğerleri Tuna'yı filan dövme planları yapıyolardı. :D ) Bunaları bu foruma yazmanın nedeni de bence kişisel olarak 6-8 ile bir alıp- veremediğinin olmasıdır.

Saygılar.
 
sevgili hacktrix , tonmaister müzisyenin eli kulağıdır... Aynı gruptan bir eleman gibi... Bu açıdan bakıldığında bir tonmaister ile tam bir uyum bir grubun yaşamı boyunca bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda tm ile yakalanabilir die düşünüyorum... bar programların da onlarca tonemaister ile çalıştık ellerinden geleni yaptılar... Biz nasıl eleştiriliyosak onlarda eleştirilebilirler... Bizim için tonmaisterimiz dediğimiz adam her yerde yanımızda olup bizi ve müzigimizi içmiş bir adam olmalı... daha bu kriteri pek yakalayamadık... Ama barlarda bazen tonemaister ve ses sorunu olması gayet doğaldır... Onca grup sınırlı ses sistemleri ve dar zaman...
Şu ana kadar çalıştığımız tüm tonemaister dostlarımıza , emekleri için teşekkürler... Hepsi ile dostuz...
Ancak birinin ekmeği ile oynama mesajını kabul edemem çünkü
1. Müzik profesyonel bir iştir , eş dost kayırması yapılamaz
2. Daha önceden dost olduğumuzu düşündüğümüz ismin işini ne biz verdik ne de biz aldık arkamızdan böyle konuşması üzücü
3. Bizim de tonemaister yüzünden işimizi bıraktığımız zamanlar oldu ne onlar da bizim ekmeğimizle mi oynadı... Tabii ki hayır bunlar profesyonel yaşamda alınan kararlardır...

Biz sabırlı olsak da ilkel bir grubuz... Amacımız müzik... O kadar...

Teşekkürler Türkiye
nerde yaşatılıyorsan...
 
Bak arkadaşım.
1.Baraka Ton Maister i Faruk kardeşimin yaptığı işle ilgili herhangi birşey var mı bu yazıda.Yazıda vokal davul un problemine ilişkin konuşmuş.
2.Faruk dediğimiz arkadaşı Berkan ile beraber Garage a öneren ilk adamlar bizdik.O zaman ki işletmecisi bir hafta sonra işine son verdi.
3.Berkan ile yıllarca çeşitli mekanlarda milyonlarca kez çalıştık herhangi bir yerde hakkında konuşulmadı konuşulacakta bir şey yoktur.Adam işinde çok iyi.Bu konuda ne dediysek arkasında dururuz.Delikanlı olan çıksın gelsin.
4.Berkan dediğin arkadaş mekanını açar açmaz ilk bizimle çalmamız konusunda görüştü.Biz mekanına herzaman gerekli desteği verdik ve vermeyede devam ederiz.Arkasından konuşmuş olsak Berkan bizimle iş yapmak isteyecek kadar yavşak biri değil aksine sağlam bir kişiliktir.
5.Zelal ile uzun süre çalıştık kendi işleri sebebi ile Garage dan ayrılmıştır.Zelal kardeşime Garage kariyeri boyunca yazılan eleştrilere bakarsan kimin sahip çıktığını görebilirsin.Kendisi ile hiçbir sorunumuz olmadı olamazda.Aksine ilk Baraka programımızda bizi destekleriyle yalnız bırakmamış Berkan&Zelal iklisine teşekkürler.
6.Tuna meselesine hiç girmek bile istemiyorum.O bu işin yanından bile geçemez.Onun orada olabilme şansı Zelal di.Kendisi bir dönem şahsımın rodiliğini yapmış aletim edevatım neyim varsa kullanmış bir davul öğrencisidir.Zelal in yardımcısıydı ve Zelal işi bırakınca Garage yöneticileri tarafından idareten devam etmesi düşünülmüş .Biz hiç bir diyaloğumuzda Tuna ya sen en iyisiydin gibi saçma bir laf etmedik.Kulak var nizam var.Daha sonra işi bilen biri gelince işten ayrıldı ve bunun bizimle alakalı olduğunu düşünüp sağda solda salak salak konuşmaktaydı.Kendisinin Garage kulisin de gitaristimiz tarafından kulağı sertçe çekildi.Ama hala akıllanmamış.Deniz konusunda bizim herhangi bir söylemimiz olmadı.
7.Ben bir davulcu olarak sadece ve sadece davulun kötü olması konusunda bişey yazmak istedim ki bunu zaten Faruk ile konuşmuştuk.Faruk kardeşimin yaptığı işle uzaktan yakından bir yorum yapılmamışken bence sen bu noktada okuduğunu anlayamaışsın.Saçmalamanın anlamı yok!

Belki biz kendimizi Metallica sanıyor olabiliriz.Ama sen nesin kimsin muhtarmısın...
 
hmmmm

Sayın altısekiz elemenları ve onlara yağ çekmek için çaba sarfeden garage ın eski bilgisayarda müzik çalan ve kendini dj sanan çalışanı Burak...

Yazdıklarım güvendiğim insanlardan duyduğum ve farklı şekillerde teyid ettiğim söylemlerdir. Sizi birkez replikte ve de 5-6 kez garage da dinledim... Zelal zamanında Tuna zamanında ve bir de işletmeyle yaşanan sorunun olduğu dönemde Berkan zamanında. Zelal grubunuzun soundlarını çok iyi bir şekilde götürmekte olan bi tm-di. Aynı şekilde Tuna da alıştıktan sonra bir hayli güzel soundlar çıkarmıştı. Berkan konusunda yorum yapamıyorum çünkü dediğiniz gibi alışma gibi bir şansı olmadı sanırsam bir hafta kadar yaptı ve sonra Tuna geri döndü... Yanlız ordan deli gömleğinin bascısı olan arkadaşım bir sidik yarıştırma moduna girip tm-leri kıyaslamış, biz buna sazanlık diyoruz... Gitaristin kulak çekme meselesine gelince de o gün ben de oradaydım sevgili bülent ve "Benlik bişey var mı" diye sorup çıktığında kulis kapısına geçip dinledim konuşmayı. (Biliyorum ayıp ama) Ve gitaristiniz sevgili gürkan aynen "Sen hepsinden daha iyiydin ama bize yetmedin dedi." bunu kulaklarımla duydum. (daha sonra şener de Tuna ya bunu bizzat teyid etti, kuliste idik ve ben yine vardım) "ve de arkasından Gürkan:"Sana bunu söylemek zorunda değilim ama seni biz çıkarttırdık işten, sen burada çalıştığın takdirde burda çalmayacağımızı da söyledik." dedi. Bunu da o sırada kapıda konuşmayı dinlerken duydum. ve bunun üzerine Tuna da "Madem bu yaşta en iyi benim bu piyasada önümüzdeki yıllarda karşıma çıkmayın" dedi. Ve grup olarak en çok güvendiği gruptan böyle bir darbe yemiş olarak gözleri dolu odayı terketti. Ve oradan sidik yarıştırmaya çalışan diğer arkadışıma söylüyorum, Tunanın kovulduğu gün Sahnede UPO grubu vardı hernekadar Tuna Mevlütü sevsede ben hoşlanmıyorum pek ve "Tuna yapma" desemde Soundu yine Tuna yaptı ve Mevlüt denilen tonmaister olarak oraya gelen arkadaş "-26Db gain limiter"ın ne olduğunu dahi bilmiyordu. Buna kendisi, oranın eski DJ yi ve UPO grubu şahittir... Ayrıca müzikal durumunuza gelince özellikle sizi izlemek için hiç gitmedim oraya ve gerçekten yaptığınız müzikal hiç bişey yok sadece sahne yapıyosunuz ve vokaliniz başarılı, yani standart bir bar grubusunuz. Evet anladığınız üzere Tuna sevdiğim bir insandır, ve arkadaşımdır. Ve benim kim olduğuma gelince adım Hakan ve büyük ses firmalarından birinde Ses teknisyeniyim... Ve neden Tuna mevzusuyla bu kadar ilgilendiğime gelince de ben sizin gibi arkadaş görünüp te arkadan vuranlardan değilim, ve de onun sonuna kadar onun arkasındayım...
 
adımız geçmiş arkadaşlar tartışmalarda.. söylemek istediğim birkaç şey var.. öncelikle altısekiz e ve Deli Gömleği'ne teşekkürler..
Ben Garage dan tamamen kendi isteğimle ayrıldım.. Zamanım yok bu işle uğraşmaya artık ki mümkün mertebe amatör olarak uğraşmaya çalıştım bu işle.. altısekiz le herhangi bir husumetim yoktur, olamaz da zaten.. ciddi sıkıntı yaşadıklarında ben yardımcı olacağım kendilerine her zaman, bunu onlar da biliyorlar.. ayıptır bu söylenenler..
Tuna'ya gelince.. Bülent in rodiliğini bile ben sağladım ona..
Tuna Garage a başladığında daha işin mantığını kavrayamamış bi öğrenciydi bence.. daha mixer ın başına hiç geçmemişti.. üstüne yorum yapmıyorum.. Kulağının çekilmesi mevzuunu hem Tuna dan hem altısekiz den dinledim.. Tek bir şey düşünüyorum.. madem çok iyi bir sound alıyordun neden ben gelip altısekiz soundunu yapıyordum?..
tekrar söylüyorum arkadaşlar: ben şahsi meselelerden kaynaklı ayrıldım işten, ve altısekiz ile herhangi bir problemimiz yoktur...
Berkan Garage ın sistemini iyi bilen bir adamdır.. bilmediği bir sistemde bile çalışsa en fazla 2 saat içinde çözer herşeyi ve soundu.. Ellerinden öperim..
Berkan a söylemek istediğiniz bişey varsa nick i tuareg dir. özel msg yollayabilir veya eleştirilerinizi paylaşabilirsiniz kendisiyle..
yazılanlar için üzüldüm.. live performans da her sorun yaşanabilir.. biraz anlayış diyorum sadece..
sevgiler..
çocukllar bu arada güzel olmuş yeni şarkılar.. :) öperim sizi.. Bye
 
teşekkür ederiz zelalcim.
bence bu kadar konuşmaya bile gerek yok

az laf çok iş.
bunlarla uğraşacak vaktimiz bile yok arkadaşlar inanın.
bende yazılanlar için üzüldüm çünkü yok bu bunu dedi yok bu yalaka yok kulağını çekti bilmemne.
1 bunlar ayıp 2 gerek yok
laf kalabalığı yapmaya insanların kalbini kırmaya bazı insanların yaptığı işe saygısızlık yapmaya vs...

keyfinize bakın
altısekiz dışında herşeyle ilgilenin.
çünkü altısekiz yalancı saygısız kendini beğenmiş vs gibi vasıflara sahip grup değildir.aksine saddece birkaç melodi birkaç vuruş birkaç gırtlak patlatma gibi yaptığı işten başka bişi yoktur.kimseyle uğraşmaz kimsenin ekmeğiyle oynamaz saygılı duygusal ve işini en iyi şekilde yapmayı hedefleyen bir gruptur.saygısız insanların bizim dünyamızda yeri yoktur.

boşverin bunları işinize bakın.

saygılar...herkese kolay gelsin.
 
Geri
Üst