Diken

taylan ayık'ın önümüzdeki sene çıkarmayı planladığımız ikinci albümünden gelen ilk yeni parça KAÇIŞ YOK! u artık indirebilirsiniz. parçayla ilgili yorumlarınızı bu forumda yapabileceğiniz gibi taylan ayık fan kulubunun yeni açılan forum sayfalarında da dile getirebilirsiniz :)

taylan ayık fan kulubu forumları

kaçış yok!
söz, müzik, düzenleme: taylan ayık
vokaller, gitarlar, bilgisayar programlama, kayıt, miks: taylan ayık
bass gitar: derman karademir

not: bu bir ev kaydıdır. kesinlikle stüdyo çalışması değildir. değerlendirmelerimizi, eleştirilerimizi lütfen bunu göz önünde bulundurarak yapalım.

sevgiler...
 
trash tarzında bir çalışma olmuş önceki albumdeki şarkılara göre daha sert bir şarkı ev kayıtına göre kayıt oldukça başarılı
bu şarkıya bakarak yeni albumun yanlız hayal a göre daha sert olucağını söyleyebiliriz kanımca
 
Ev kaydi boyleyse bosverin studyoyu birader: )) Masraf cikarmayin bosuna: )) Kayit ve parca bana gore oldukca basarili, eline saglik Taylan abi.. Bu arada acilan forumlara tum Taylan Ayik ve Turkce Heavy Metal dinleyicilerini bekliyoruz...
 
Ben Taylan ayık ı biraz eleştirmek istiyorum..

Albümdeki şarkı sözlerine bakınca farklı şarkılarda aynı sözlerin kullanıldığı farkediliyor bu biraz şarkıları ya da şarkıcıyı basite indirgemez mi ?Taylan Ayık şarkıcı haricinde bir öğretmen buna daha çok dikkat etmeli.. Ha yeni albümde bir görelim diyeceksiniz..haklısınız.Ben kaçış yok şarkısını dinledin çok hoşuma da gitti. Ama sonsuzluğa doğru diye bir şarkı var yalnız hayal albümünde peki bu şarkıda neden yine bu söz..Yani Türkçemizde bu kadar çok anlamlı ya da farklı anlamları içinde barındıran sözler var neden hep aynı sözler etrafında dolaşılıyor ? ve aradan 4 albüm geçmiş.Bunların dikkate alınması gereklidir.

Ayrı bir konu Karagül şarkısı çok güzel bir şarkı değil mi ama şarkının girişindeki soundun komik olduğunu hissedebiliyormusunuz arkadaşlar ?Yeni albümde böyle birşeyle karşılaşmak bile istemiyorum:)

Tarz olarak Taylan Ayık gerçekten çok güzel şu da var albüm aralarında ki sessiz şiirler bağırışlar mükemmel son örnek Kaçış Yok ki bu şarkı evde çekilmiş bir şarkı ve bu kadar güzel tek kötü yanı şarkının solosu gelince solonun daha sert olacağını umuyordum şarkıya göre biraz hafif kaçmış.
 
ilerde bakıcaz ve görücez
ama şu var zaten taylan ayık fazla da ünlü bir kişi fazla bilindiği söylenemez zaten bayması için önce iyice bi adını duyurması lazım ;)
 
Simdi oncelikle "Ay Batarken" albumunden Taylan Ayik'in kendisi de memnun degildi.. Dedigin gibi guzel parcalar var ancak maalesef duzenlemeler bu guzellikleri perdeliyor o albumde..

Sarki sozlerindeki benzerliklere gelince, en somut olarak Diken zamaninda Hedef Buyuk albumunde bu dikkatimi cekmisti. Ancak burada senden ayrildigim bir nokta var. Bu tip anlatimlarda benzer noktalar varmis gibi gozukse de arkasindaki anlamlar farklilik iceriyor bence.. Bir sarki bir yikilmislik ifadesi barindirirken, umutsuzluk on plandayken.. Diger bir sarkida ise meydan okuma soz konusu oluyor..

Tabi, ele alinan temalarin benzer olmasi bunda etken olabilir. Ayrica bunun bir basitlik oldugu konusuna da katilmiyorum. Kimi dunya capinda kabul gormus gruplarin sarkilarinda da benzer durumlar soz konusu olabiliyor. Sonucta eger sarki sozleri ayni kisi tarafindan yaziliyorsa, ayni kelimelerin kullanilmis olmasi bir bakima o kisinin sembol olarak kullandigi ifadeleri de ortaya cikarmaktadir. Bir uslup meselesidir..
 
üslub olacak sözüm yok tabi ki ama tüm albümleri ele alınca bunun biraz fazla olduğu göze batıyor..Yinede farklı şeylerin üretilmesi gerektiğini düşünüyorum ben.Son albümde de farklı olarak karşımıza çıkar inşallah.Yani illa hep bir karanlık işlenecek değil..Aydınlığıda görelim biraz karanlığa diz çökülmesin karanlığa da bir baş kaldırış olsun misali bendeki..
 
Son demosu Kaçış Yok'u dinledim parça gayet güzel girişinde thrash metal gibi hissettiriyor kendini ama sonrasında güzide bir power metal parçasına dönüyor ama biraz davulda eksik gibi parça bunun dışında herşey mühteşem olmuş...
 
taylan ayık ı dikenin üç albümünden ve tek başına çıkardıı son albümden tanıyabildik yeterince.galiba artık müzik tarzını oturttu,işte bunu yapıyor diyebiliyoruz..benim ilgimi çeken nokta tüm şarkıların türkçe olması ki bu benim çok hoşuma gidiyor.ancak misal bi albümünü alıp bakalm.ay batarken örnek olsun.herhangi bir şarkısını açıp sözlerine bakalım.TAYLAN AYIK NE ANLATMAYA ÇALIŞIYOR?bu soruya hiç yanıt bulamıyorum işte..bi arkadaşımız doğru söyledi evet,ezmek,yenmek,güç,içe dönüklük,yol,yürümek,melek...vb..geçiyor her şarkıda.ama cümlelerin hiçbiri birbirinin devamı deil ya da bir hikaye anlatmıyor..lütfen ilgilenen bi arkadaş benle bu konuda görüş alışverişi yapsın,sevinrim,,saygılar...
 
taylan ayık bir nevi ezilmişlerin sesi albumlerinde kanımca bana öyle geldi yani
ne olursa olsun asla vazgeçme sakın pes etme hiç bir şey cesaretini kırmasın karanlıklarda bile ışığı bulmaya çalış bence anlatıklarının ana teması bu
 
Taylan Ayik son albümünde hızla yol kadetmeye devam ediyor albümün kapağıda hazır ve çok dikkat çekici bir ambiansı var raflarda görünce beni almazsan sen metalci değilsin diyen merakla bekleyin arkadaşlar... Bu arada Hedef Büyük'ten çok daha iyi bir albüm olacak gibi görünüyor...
 
TAYLAN AYIK'IN KAÇIŞ YOK ADLI SİNGLE CALIŞMASINI www.taylanayik.info ADRESİNDE DİNLEYEBİLİRSİNİZ. ALBÜMDEKİ YER ALAN PARÇALAR FORUM BÖLÜMÜNE EKLENMİŞTİR AYRICA ALBÜM KAPAÐINI GÖRMEK İSTEYENLERDE AYNI ADRESDEN ULAŞABİLİRLER. TAYLAN AYIK KAÇIŞ YOK SİNGLE İLK DEFA www.taylanayik.info DA YAYINLADIÐI İÇİN FAN CLUB OLARAK TAYLAN AYIK'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ.........TÜRKÇE HEAVY METAL.............TAYLAN AYIK
 
Şarkıları yeterince dinledim ve ilk eleştrimi tekrarlıyorum sözler kaçış yokta olduğu gibi diğer şarkılarda da tekerrür etmiş..Bu şarkının ruh halim üzerinde ki etkisini düşürüyor "a daha önce ki şarkıda da bu söz ağzımdaydı" filan gibisinden..Bu sorun ciddidir..


:D ne diyosun
 
Geri
Üst