Zakkum

jokermg demiş ki:
too demiş ki:
Raindog artık Raindog değil ..
ismi bizzat grup tarafından büyük uğraşlar sonucu değiştirildi..ki ne değişti diyeceksiniz ..az sonra duyunca anlayacaksınız dildeki kaba zak ve şaklamaları..yani nerden çıktı bu isimde diyesi geliyor insanın aklına..çok sancılı idi bu dönem kediler bile dayanamayıp o kadar tırmalamadan sonra pess edip yanı...
kısaca yeni kullanım adı eski raindog isminini kullanan grup üyeleri yeni isimlerini kullanmaya başladılar bile de o geçiş döneminde bir boşluk oluşma artı bi de yetmedi arada kalma eski ismimize geri dönsek hissi yeniden haz etik mi dertleri ..
zor zor..
isim bu yani torba değil ki..
Zakkum bu arada isim az kalsın unutuyordum yazmayı da..

Kardeş, Türkçe'yi unutmuşuz hafiften :D

Neyse, yeni isim hayırlı olsun.
Zakkum'un albümünü sabırsızlıkla bekliyoruz.

MG
21-08-2006 da unutmuş muş muşum ..
anlaşılır ama değil mi ;)

 
wbyeniyil1da6.jpg
 
önyargılıyım.. pişman da değilim aslında. her zaman haklı çıktım çünkü.. kusura bakmasın sevgili zakkum olmamış.. giydiği elbise sırıttmış üzerinde.. kendileri değil Onlar.. ticari kaygılara yenik düşmüş birkaç beynin aklına uymakla hata etmişler bence.. kendileri gibi olmalıydılar.. başka grupları taklit ederek bir yere varacaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar..
inandıkları şeyin mücadelesini vereni sever, taktir de ederim.. hazıra konanlar uzak dursun insanoğlundan.. üretin biraz.. kendiniz olun..
kırmak değil niyetim..
anlayana tabi cümlelerim..
 
sahnede onları kaç kere dinledin aceba merak ettim.ben sahnede ne görüyosam albüm kapağındada onu gördüm.ne giymişlerse onu giymişler.ne söylemişlerse onu söylemişler.albümü tam dinlemedim.ama klipi izledim.albüm kapağını gördüm.şarkılar taklit diyosan bilmem ama kendileri sahnede neyse kliptede o bence.
 
herkes birine benzeterek kuyusunu kazmaya çalışıyo milletin.bence gayet başarılı.benzemiş olabilir başka gruplara ama ticari kaygıyla bence alakası bile yok.öyle bişey olsa biraz yaylılar yeterdi :) ben beğendim parçayıda klibide albümüde en yakın zamanda alıcam. tebrikler zakkum...
 
erkek adamsın adlı parçalarındaki vokaliyle uzun bir aradan sonra seyyal taner'in de sesini duymuş olduk...

bu vampirella bugün bir albüm çıkarmaya kalksa yine çok iyi bir iş ortaya koyar eminim.

Seyyal_Taner_by_Anahita.jpg
 
vallahi ben de biraz brain molkoya biraz da robert smith e benzettim ilk gördüğümde benzetmiştim zaten yani sadece klipte değil sahnede neyseler kliptede o olmuşlar.ama başarılı türkiye'de bazı seylerin aşılabilmesi hoş.dilerim daha da başarılı olurlar
 
ya sonuçta zakkum 1999'dan beri var.yusufta aynı palyaço ayakkabılı,aynı kıyafetli yusuf.ben bir özenme olacağını sanmıyorum.zaten dediğim gibi raindog 99'dan beri böyle.

ben "ah çikolata"yı 2 yıldır biliyorum.raindog'u birçok kez izledimde.hatta yusufun bu tür benzetmelere tepki duyacağını düşünüyorum.

ha grubun eleştrilecek yanı yokmu vardır muhakkak.eleştrilsinde zaten ama kılık kıyafet benzeştirmek pekte samimi değil.
 
Ben çıkış parçasındaki vokalleri eksik hissettim...Daha çok şey bekliyordum..Bence vokal biraz daha farklı olmalıymış.Şarkı tek düze gibi, inişler çıkışlar bekliyor insan..
Placebo benzetmelerine katılmamak elde değil ancak bununda ticari bir kaygıdan kaynaklandığını düşünmüyorum..Raindog az çok klipteki zakkumun sahnedeki haliydi..Özellikle yapılmış bir şey değil..

Müzikal anlamdaki eleştiriler olabilir ancak, ticari kaygıyla bağdaştırmak çok anlamsız..
 
Zakkum'un albumunu dun aldım, gayet basarılı olmus ve beklediğimize değmiş bence.
ben onları yaklaşık 7 yıldır tanıyorum, ve canlı performanslarını biliyorum,
yusuf un brian molkoyu andırdığı doğru bir tespittir bence ama özentilik konusuna katılamayacağım, kliplerinde nasıl görüosanız onlar sahnede de öyledirler, grubu farklı kılan yusuf'un marjinalliği, ve sahnede yaptığı showdur. kimi placebo ve starsailor şarkılarını orjinallerinden daha iyi söyler.. cok sevincliyim cunku albumu uzun zamandır bekliyoduk, ama uzuntuluyum cunku artık garage da yoklar :(
son olarak albumde favorim ağlat beni, ama ahtopotlar'ı da çok sevdim..
keyifli dinlemeler :p
 
Geri
Üst