Kaan ve Kapris

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
bakın buraya olumsuz yazı yazan arkadaşlar lütfen önce cd'lerini alıp dinlesinler yada canlı performanlarını izlesinler yorumları o zaman duyalım lütfen....
 
şimdi bence burda iki tarafta haklı evet kapris gerçekten canlı dinlenildiğince çok ii bi grup hepsi ii müzisyenler ama canlı dinlemeyipte albümü yada kliplerini dinleyenlerde farklı düşündürebilecek bi albüm bence tabi bundada prodüktörün falan bayaa bi etksis olmuştur ama genelede cidden ii müzisyenler ama albüm çokda ii sayılamaz
 
Ya müzisyen deli gibi çalabilir gerçekten iyi olabilir ama dinleyiciler olarak bizler yapılan üretimin üzerinden konuşuruz. Müzisyenin kendi potansiyelini ortaya tam olarak dökememesi de müzisyenin kendi problemidir.
Kaan ve Kapris kişisel anlamda performanslarını bilmediğim bir grup ama üretimin ne olduğunu biliyorum. Yazık olmuş keşke kendilerini olabildiğince kendileri gibi yansıtabilselerdi.
 
RunRabbitRun demiş ki:
Ya müzisyen deli gibi çalabilir gerçekten iyi olabilir ama dinleyiciler olarak bizler yapılan üretimin üzerinden konuşuruz. Müzisyenin kendi potansiyelini ortaya tam olarak dökememesi de müzisyenin kendi problemidir.
Kaan ve Kapris kişisel anlamda performanslarını bilmediğim bir grup ama üretimin ne olduğunu biliyorum. Yazık olmuş keşke kendilerini olabildiğince kendileri gibi yansıtabilselerdi.

Dediğin gibi yapılan üretimin üzerinden konuşmak lazım. Ama bu üretime grupların sadece küçük katkıları olur. Beste yapmak değil önemli olan bu piyasada. Önemli olan düzenlemeler. Yani aslında eleştirilerin hedefi aslında grup değil, prodüktör, aranjör ve ekip arkadaşları. Kapris eski gruptur Ankara'da. Ve inanın yaptıkları müzik bu değildi. Ama piyasada biraz söz sahibi olmak için prodüktör sözü dinlemek zorunda kaldılar ki böylece rock sounduna daha yakın bir albüm yapabilecekler ileride. İkinci videoları Eylül'de, ikinci albümleri de Ocak gibi gelecek. Bu sefer biraz daha fazla rock müzik yapacaklar. Ama birgün gelecek ve bu adamlar kendi gönüllerinden geçen müziği paylaşacaklar. Zaten yapmaktalar. Ankara'da bazı barlarda Kapris elemanlarını görmeniz ve keyifle izlemeniz mümkündür.
 
euphrates ne yazık ki görüşlerine tam anlamıyla katılmıyorum. Bir grup yaptığı albümden sorumludur, ortaya çıkan işinde sonuna kadar arkasında durabileceğine inanması gerekir. Haa belki de inanıyorlardır tabi bilmiyorum. Eğer bu grubun albümün üretim sürecinde katkıları küçük olduysa o zaman ben erken çıkmış bir albüm derim.Yanlış kişiler ve yanlış zaman. Dediğim gibi dinleyiciler olarak çıkan sonuca, üretimin ne olduğuna bakıyoruz ben her şeyi bildiğimden konuşmuyorum bu arada bir dinleyici olarak fikir beyan ediyorum. Sıradan bir dinleyiciyim sadece.
Gruplar için ilk albüm her zaman çok önemlidir. Kemik dinleyiciyi oluştururlar.Bundan sonra onların daha rock soundlu bir albüm yapmaları ki ben pek bir değişiklik olacağını sanmıyorum onların açısından durumu değiştirmez.Ha sorun esasen onların rock albüm yapmamış olmaları değil. sonuçta pop'a yakın birşeyler de yapabilirlerdi sonuçta dinleyici kaliteli iş ile kalitesiz özgün olmayan işi ayırt edebiliyor.
Ben bir çok grup biliyorum ki ilk albümlerinde düzenlemeler böyle olmamıştır araya arabesk nağmeli yaylılar koyulmamıştır. Piyasada söz sahibi olmanın yolu prodüktörün her dediğini yapmak değil yaptığın işin sonuna kadar arkasında durmak gerekirse fedakarlıkta bulunup az para kazanmak ve yaptığın işi en iyi şekilde yapmaktır. Kaan ve Kapris bu görüntüsüyle Ayna2 olma yolunda ilerlemektedir.
Haa belki de bana davulun sesi uzaktan hoş geliyordur. Grupların kendi iç durumları yaşam koşulları vesaire tercihleri şekillendirebilir. Sonuçta herkes her grup kendisi için en rasyonel kararı vermek ister. Yine de yazık olmuş diyorum eğer bu müzisyen ağbilerimiz denildiği gibilerse... :roll:
 
Öncelikle şunu söyleyeyim. Yazdıklarım tamamiylen kendi kişisel gözlemlerim ve görüşlerimdir. Grup üyelerinin adına konuşmadığım bilinsin. Sadece birkaçına arkadaş olarak yakınım. Fikirlerim grubu bağlamaz.

Evet, RunRabbitRun aslında haklı olmanı çok isterdim. Keşke işler senin istediğin gibi yürüseydi, ki doğrusu böyle olurdu, o zaman bütün müzik piyasası özgün işlerle dolardı ve biz iyi de olsa kötü de olsa karakterli müzik dinlerdik. Ama fazla iyimsersin.

Kapris'in prodüktörlere götürdüğü demo heavy metal tarzında değildi elbet, bu haline az da olsa benziyordu. Ama yaylılar bu şekilde düşünülmemişti tabii. Elemanlar her ne kadar bu işe sitem etseler de yıllardır gerçekten rock soundu taşıyan demolarla prodüktör kapısı aşındıran bu grubun üyeleri 30-35 yaşlarına geldi ve artık yakalanan bu fırsat değerlendirilmeliydi. Sabretmek, maddi olarak kazanç beklememek vb duruşlar sanırım biraz daha genç işi. Mesela Kurşun Asker için :D

Ve ilk albümün grubun kemik kitlesini oluşturan albüm olduğunu sanmıyorum. Tabii kimi zaman böyle olabilir ama her zaman değil. Birçok örnek verebilirim fakat aklıma ilk olarak Mavi Sakal geldi.

Dileğim Kapris'in bu albümünün tutulması ve piyasada biraz söz sahibi olmaları. Ardından daha rock soundlu bir albüm...
Aslında benim için fark pek fark etmez. Basçıları Serter'le bir thrash metal grubumuz var. Gitarist Ilgın'ın yine Serter'le bir hardrock grubu var. Davulcuları zaten tecrübeli bir davul hocasıdır. Ayrıca Kapris eskiden bir progressive rock grubuydu vb vb vb :D

Bu arada demonuzu dinledim. Gayet güzel, hatta çok güzel. Bu demek ki işiniz zor. Sizlere de olası bir albüm durumunda başarılar dilerim :D
 
merhaba arkadaşlar öncelikle herkese selamlar.Bu forumu yeni keşfettim.Kendi sitemle uğraşmaktan nette takılamıyorum eskisi gibi.Neyse....

Ben yazılanları dikkatle okudum.Kaan & kapris gerek nette gerekse arkadaş çevrelerinde gelen eleştrileri dinliyor ve dikkate alıyorlar bundan emin olabilirsiniz.Çıkan albüm kendilerinin de içlerine sinmedi buna inanın.çünkü hepsi sağlam rocker arkadaşlardır.Ancak prodüktör etkisi albümün aceleye gelmesi sonucu böyle bir ürün çıktı piyasaya.Bence ne diyim daha iyisini yapabilirler ve yapıcaklarda.Unutmayın ki mor ve ötesi ni bile kimse bilmiyodu düne kadar ama 4.albümde çok sattılar.Bizler belki rock dünyasını devamlı takip ediyoruz ama olayı geniş boyutlu düşünmek lazım.Emeklemeden kim yürümüş,yürümeden kim koşmuş ki.Piyasaya yeni albüm çıkaranlara daha anlayışlı olmak lazım.yoksa adama çok biliyosan sen yapta görelim derler!!!

Neyse daha yazardım ama sitemle uğraşmak zorundayım görüşmek üzere bye.
 
Sevgili RunrabbitRun yazılarını dikkatle okudum çok haklı olduğun konular var ama grubun ortaya çıkan işin arkasında durması konusu biraz karışık bi konu çünkü bizim dahi (!) prodüktörlerimiz ''benim istediğim olursa tutar çünkü ben bu işi biliyorum'' mantığıyla davrandıkları için ve işin finansal kısmıyla ilgilendikleri için çok kibirli oluyorlar ve kendisininkiler hariç tüm fikirlere kapalı olduklarından dolayı gruplar soundlarından biraz taviz vermek zorunda kalabiliyorlar. Kapris grubunun elemanlarıyla uzun süre aynı mekanlarda çalıştık... 9 yıldır tek bir randevu almak için uğraşıyorlar hatta sana sistemin ne kadar yanlış olduğuyla ilgili bir örnek vereyim. Grup ilk randevusunu alıpta dahi (!)prodüktörlerden biriyle masaya oturup biz rock albüm yapmak istiyoruz dediklerinde, prodüktörün cavabı ''sen hiç Haluk Levent'e benzemiyorsun'' olmuş... Ne kadar acınacak bir durumda olduğumuzu bilelim. Bana inan Kapris bu değil ve biraz piştikten sonra gerçek kimliklerini bulacaklarından eminim ve umarım birgün müzik piyasası paranın esiri olmaktan kurtulur ve herkes istediği müziği hiçbir kaygı duymadan yapmaya başlar... Bu konuda çalışmaları olan tüm grup ve müzisyenlere başarılar diliyorum yolunuz açık olsun...
 
Elessar eğer prodüktörler dediğin gibi ise halimiz acınıcak durumda.Bende neden adam gibi Rock müzik yapan grup çıkmıyor diyordum.Demekki bu işe para yatıranların dünyadan haberi yok.Türk rock müzik severlede parayı dış ülke gruplarının albümlerine harcıyorlar.Oysa akıllı olan bir prodüktör bilirki rock müzikten hoşlanan gençler çok ve bunlar büyük bir pazar oluşturuyor.Artık bilgisayarda yapılan popüler müzik dinlemekten bıktık.Sesi ve yeteneği ne olursa olsun stüdyoya giren biri bilgisayar sayesinde sesi düzeltiliyor.Güzelde bir makyaj yapıldığı zaman 2 dakikada sanatçı kesiliyorlar.

Bİr müziksever olarak şarkı sözlerine çok önem veriyorum.İngilizcem çokta kuvvetli olmadığı için lirix leri indiriyorum.Artık piyasanın hareketlenmesi ve rekabetin rock müzikte artması yenilerin,genç yeteneklerin gelmesi gerekiyor.

Her konuda olduğu gibi iyi insanlar perde arkasında duruken sen haluk levent'e benzemiyorsun diyen terbiyesizlerde ön plana çıkıyor.Aynı siyasette olduğu gibi......Sorun sadece müzikte diil işin açıkçası bizim kafamızda........
 
Elessar_ demiş ki:
...çünkü bizim dahi (!) prodüktörlerimiz ''benim istediğim olursa tutar çünkü ben bu işi biliyorum'' mantığıyla davrandıkları için ve işin finansal kısmıyla ilgilendikleri için çok kibirli oluyorlar ve kendisininkiler hariç tüm fikirlere kapalı olduklarından dolayı gruplar soundlarından biraz taviz vermek zorunda kalabiliyorlar. ...

bizim dahi derken ne demek istediğiniz anlayamadım. Bunun dışında evet haklısınızd iyorum yoksa muhabbet anlamsız yerlere kayacak ve başlık kaanve kapris başlığı olmaktan çıkacak. Ben arkasındayım savunduklarımın yine de...
 
Ben 4 sene boyunca Ankara'da yaşadığım dönemlerde Kapris'in bar programlarına sıksık giderdim. 4 sene önceki grup arkadaşlarımla(Kırıknota) hayranlık derecesinde izlerdik. Yaptıkları cover parçalar süperdi. Eminim onların içine de sinmedi bu albüm. Kapris elemanlarını çok severim. Hepsi süper adamlardır. Herşey onlar için daha iyi olsun isterim.
 
Önceden ankara da yaşayan bir arkadaşım :!: anlatır hep süper performansları olduğunu. Hatta albümü dinleyince şaşırmıştı. Neden bu insanlar istedikleri gibi bir albüm yapamıyor, yapımcı firma herşeye karışıyor anlamıyorum. Umarım kendi keyiflerince bir albüm çıkarabilirler ileride de biz de keyifle dinleriz
 
Geri
Üst