Leonardo Da Vinci

ya ben böyle müthiş bi insan daha görmedim ya. inanılmaz bi adam. da vinci şifresinden sonra daha bi araştırmaya başladım. muhteşem bir yetenek. resimlerinde altın oran kullanan her resmi buna göre yapan bi ressam. ressam da değil dahi...kesinlikle bir dahi. inanılmaz çalışmalar. şimdi istanbula onun osmanlı zamanında haliç için yaptığı köprü çizim kullanılarak yapılacakmış aslına ne kadar sadık kalınır bilmiyorum ama ülkemde onun varlığını onun ruhunu hissetmek ve istanbul gibi rüya gibi bi şehri daha bi rüyalaştırmak muhteşem.. köprü yapılırsa onda yaşamayı düşünüyorum:p
haliçe yapılacak 3. köprü saydam bi malzemeyle kaplanacak sabırsızlıkla bekliyorum..
 
Yedi Leonardo Da Vinci prensibleri ;

1. Curiosita' : Yaşama doymak bilmeyen bir merak ve devamlı öğrenme için acımasız bir arayış.Bilme arzusu,öğrenmek ve büyümek akıl ve keşfin kalesidir.
2. Dimostrazione : Bilgiyi deneme yoluyla test etme , hatalardan ders alma arzusu.
3. Sensazione : Duyguların , özellikle hayati deneyimlerin bir aracı olan görüşün devamlı olarak rafine edilmesi.Duyguların keskinleşmesi.
4. Sfumato : Anlaşılmazlığı , paradoxu ve belirsizliği kucaklama arzusu. Sfumato nun sözlük anlamı ''dumanla yükselmek'miş bu arada :p ilginç tabi.
5. Arte/Scienza : Bilim ve sanat , mantık ve hayalgücü arasında dengenin geliştirilmesi.Bütün beyin ile düşünme.
6. Corporalita : Zarafet , her iki eli de ustalıkla kullanabilme , ölçülü davranma.Dengenin zihinsel olmaktan daha fazlası olması gerektiği inancı.Vücut zihin uyumu.
7. Connessione : Sistemli düşünebilme.

Leonardo da Vinci, 15 Nisan 1452 - 2 Mayıs 1519 tarihleri arasında yaşamış bir İtalyan Rönesans mimarı, müzisyen, anatomist, mucit, mühendis, heykeltraş, geometrisyen ve ressamdır.En tanınmış eserleri ; Mona Lisa ve Son Yemek'tir.

Ronesans döneminin ilham verici havasından yararlandığı kadar zorluk çekmiş bir yetenek.Herşeyin belli olduğu ve hiçbirşeyin değişmediği bir zaman diliminde yaratıcılığını kullanarak bişileri değiştirebilmeyi hedeflemiş bir mühendis ayrıca.
 
filmn çok kötü olmuş sonlara doğru inanılmaz uzatıyolar ve sonsahnelerden birinde artık abartmışlar...
Adamın traş olduğu bi sahne var o kadar da olmaz yaa..
 
HornyDevil demiş ki:
TEAR_OF_SOUL demiş ki:
4. Sfumato : Anlaşılmazlığı , paradoxu ve belirsizliği kucaklama arzusu. Sfumato nun sözlük anlamı ''dumanla yükselmek'miş bu arada :p ilginç tabi.


.

gerçektende ilginçmiş ayrıca düşündürücü ;)

Tüm bunların yanı sıra Leonardo da Vinci'nin geriye doğru erime tekniğidir Sfumato, yani mucidi olduğu hava perspektifidir ;) Söyleyesim geldi, dayanamadım :D
 
dahi olması bunca yıldır insanların onun peşinden gitmesini sağladı.yoksa sadece asırlar önce yaptığı eserlerle bugün konuşulmuyor.günlüğünde yazdıklarının bir kısmını kitap haline getirmişler.kabalcı kitap evinde gördüm.şiirlerde yazmış,ve bir tabloda insann hem kadın hem erkek olarak görülebileceğine dikkat çekti.Anagramlarla bağlı olduğu tarikatlara ait şifreler üretti eserlerinde de bu şifreleri çok dikkatli bakınca çözemeyebiliriz ama görebiliriz.o gerçek bir deha....
 
Hasköy Rahmi Koç Müzesi 1/11 - 31/12/2006 Tarihleri arası Leonardo'nun 40 adet eseri ve el yazması (bir kısmı Ankara Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde) sergilenecek..

Haber; GEO Eylül sayısı ;)
 
bu başlık gerçekten burası için uygun bir konuya sahip değil.. dünyanın en yüksek IQ suna sahip olan insandan bahsediyoruz.. kıyamet gününe kadar adamın eserlerinin sırrı çözülemeyecek herhalde.. bir çok icadı ve sanatsal ve gizli bilgiler içeren eserlerin sahibi insan..

ayrıca çocuklar duymasında havuç tarafından geyiği yapılmıştır.. "bi aralar şantiyede çalışıyordum, ben kamyonu sürmüştüm, leonard da vinci" :roll:
 
uyku nedir bilmeyen, her saat başında çalışmasına ara verip gözlerini 10dakikalık dinlendiren ve çalışmasına devam eden insanüztü yaratık... 8O
 
kadınları iyi anlatıp anlatmadığını bilemiyorum bunu kadınlara sormak lazım, ama yeri doldurulamıycak tarihsel bir kişilik.... drimas drii
 
leonardo da vinciye insan demek yanlış bence dünya yollanmış en büyük şans ve çok özel bir varlık tabi kıymetini bilene en azından birçok kişi da vinci şifresinden önce leonardo da vinciyi tanımıyordu ayrıca 1 yada 2 ay önce istanbul ve ankara da mühendislik harikaları sergilendi ama insan akınına hiç uğramadı mağlesef oturduğumuz yerden çok büyük insan şu leonardo demesi kolay oluyor haliyle ama hiç merak edip de onunla ilgili bi kitap okumuyoruz haliyle bu yüzden leonardo da vincinin tabloları dünyanın dört bi yanına dağılmışken bizim ülkenin yanından geçmiyor:( :(
 
Bu dünyada bir daha göremeyeceğimiz cinsten bir ressam neden eskiden varmış böyle kişiler hep? günümüzde neden yok? anlayamıyorum tamam sanata verilen ve gösterilen ilgi ortada ama günümüzde kabuklarına çekilmiş böyle insanlar olabilirmi acaba.
 
Kendisi hakkında o kadar şey söylenir, yazılır, çizilir ve yüzyıllardır böyledır.Şüphe götürmezki daha pek çok uzun yıl devamda edecektir.

Bazen düşünemden edemiyorum Tanrı (tabi böyle bişi varsa) Da Vinci gibi insanları medeniyeti belirli bir seviyeye getirmek amacı ile dünyayamı gönderiyor diye...

Biliyorum çok aptalca bir düşünce ama dahi kelimesinin sınırlarını belirleyen kişiler için bunları düşünmek, en azından Da Vinci'nin kendi yaşadığı dönemde göz önünde bulundurulunca başardığı, yaptığı, hayata geçirdiği projeler düşünüldüğünde bunları başarmak kadar imkansız görünüyor...
 
Geri
Üst