Melatonin(Heavy Metal/Thrash)-Ankara

artık eskisi kadar dinlediğim bir tarz olmasa da pazar günü çok keyifli bir konser veridiniz. ilk kez dinledim sizi ve besteleriniz de gayet güzel olmuş.
başarılar
 
wastelander demiş ki:
Walla Eren'e kızsam mı Eren'i sevsem mi(yok daha neler) bilmiyorum, derler ya reklamın iyisi kötüsü olmaz diye :LOL: Birden yorumlar arttı, çok sevindim bu duruma.
Purevolume'da ciddi bir sorun var galiba, yeniden upload etmeye çalışacam şarkıları :) herkes yanlış anlamayın yazıyor, biz o kadar da sinirli adamlar değiliz yanlış anlamayız merak etmeyin :) sadece densiz bir insan evladına gereken cevabı vermeye çalıştık, amacı belliydi ;) Iron Maiden, Metallica , Megadeth benzetmeleri bize ilk defa yapılmıyor, yabancı dergilerde de bu yorumlar yapıldı, bu ancak bize gurur verir( bu gruplar tam olarak da bizim sevip saygı duyduğumuz ve etkilendiğimiz gruplar, yine de kendi çapımızda özgün olmaya çalışıyoruz) sololar hakkında Onur cevap verir hasta yatağından kalkabilirse :)
jokermg, yorumun için çok sağol. Zevkler ve renkler tartışılmaz :D

Umut çok sinirlidir döver valla :)
Onur'a geçmiş olsun.
Ayrıca Iron Maiden'a benzetilmek de muhteşem bir şey olmalı :)
 
eet anlıyorum,nete upload edilen besteler çoğu zaman gerçek ses kalitesinde ulaşmıyuor dinleyicilere.ayrıca norton burası melatonin'in formu bu merak ettiğin soruyu benim formumda sorsan daha güzel olurdu.
melatonin tekrar beni yanluış anlamasın.Dişman olarak ilan etmesin.
Başarılar tekrar
 
ben yine çok kısacık olmak kaydıyla birşeyler söylemek istiyorum bilmeyenler için; o kayıt 2004 yılında kendi stüdyomuzda kendi imkanlarımızla ve sevgili deniz durdağ'ın büyük fedakarlıklarıyla yapılmış bir kayıttır. yaşları bizim kadar olanlar bilirler o yıllarda demo kayıtlarının kaliteleri çok düşükü ve o kayıt "zamanına göre" oldukça iyi bir kayıttı. ankara'daki ticari stüdyolar creative vibra 128 kullanırken biz 8 kanal terra tec ile kayıt yapmıştık, halen de yapmaktayız ve her yeni kayıt bir önceki'ne göre daha tecrübeli daha dolgun yani daha profesyonelce oluyor (stüdyomuzdaki son kaydımız son gülen imzamda mevcut ve onun üzerinden de oldukça vakit geçti). ton konusuna gelince yeni kaydımızda elbette daha iyi tonlar elde edeceğiz ama o zaman da böyle bir ton kullanmamızın amacı "basları da köklerim tizleri de bir gün herkes black metal dinleyecek!" tonundan kurtulmak için biraz mid ağırlıklı bir ton istememizdi. solo konusunun lafını bile etmek istemiyorum zaten deprem, cafer kardeşimize atıfta bulunarak en güzel yorumu yapmış.belki 7 senelik alışkanlıktan ama ben onur'un sololarını seviyorum arkadaş...
 
iyiki de kısa yazmışım haaa.... ayrıca dellendirmeyin gökan'la can'ı. adamı zar zor konser falan ayağına toparlıoruz siz delirtiyosunuz folloş oldu, sizin bozup gittiiniz günlerden beri piskolojisi hızla değişti...
 
olay acayıp komık yaa.. cok guldum valla.. ozellıkle canın yorumlar tam gedıgıne oturmus:) eren komurluyu anlamak mumkun degıl bu olayda ve bu olayın yanlıs anlasılacak bır tarafı yok olay apacık meydanda... yazık ya.. melatonının solo gıtarıstı bence cok ıyı ve yeteneklı ve bence tek kusuru sacları toplu cıkması konsere:) united we stand eternal ban...:)
 
Eyvallah Deniz, sen de gereken cevabı vermişsin Rectifier forumunda :twisted: Onur'un saçları toplu konsere çıkma sorunsalı yıllardır aşamadığımız bi sorunsal hehe, hep bi açıklaması oluyo Onur'un.(orama burama takılıyo aabi, rahatsız oluyorum gibi) konserlerde "AÇ,AÇ,AÇ" yaparsak belki bi yararı olabilir :mrgreen: yanlış anlayıp başka bi şeyi açma ihtimali de var ama denemeye değer diyorum ben :mrgreen:
 
eskiden ne çoktu yaw kıvırcık uzun saçlı ve metale gönül vermiş insan :)) şimdi düşününce aklıma jumboonur abim ben bi de deniz gelio, tabi solitude davulcusu sevgili kaptam mağaraadamı özgür'ü de unutmamak lazım... onur saç konusunda under construction durumundadır, deneme yayını olarak konser boyunca bi iki şarkıda saçlarını açar, bakalım alanya'da neler açacak kendisi...
 
İlk defa izlediğim RSF 7'den bu yana takip etmeye çalışıyorum Melatonin'i. Bu konserde de yine gayet başarılıydınız, tebrik ederim öncelikle. Hakkınızda arkadaşlarla konuşmuştuk aramızda. Bir nevi sözcü görevi üstlenip sevenleriniz adına biraz daha bestelerini arttırmanızı diliyoruz sizden. Umarım yanlış anlaşılmam (bu cümleyi söylemek adet olmuş burada :LOL: )

Onur ya da bir başka eleman hakkında eleştiriler elbet olur, olacaktır ama elemanların ve takipçilerin bu eleştirileri, yapan kişiyi baz alarak kaale almalarını tavsiye ediyorum. Zaten 3-5 konuya girerseniz mevzu bahis şahsiyet hakkında yeterince fikir sahibi olabilirsiniz. :LOL:

Çalışmalarınızda başarılar...
 
Bir süredir hasta olduğum için uzak kaldım bu ortama. Gerçi bizim Umut bana hasta yatağımda haber verdi ben de benim nickimle ona bir şeyler yazdırdım. Evde internetim zaten yok anlamışsınızdır.
Şimdi önce Eren sayesinde( sayesinde diyorum dikkat edin iyi anlamda yani) aldığımız güzel eleştirilere cevap vereyim.

Köprü manyetiği eleştirisi vardı bi. Doğrudur köprü manyetiğiyle atılmadı sololar. Bu şekilde daha dolgun ve bana psikolojik olarak çalma rahatlığı sağlayan bir ton elde ediyorum ve açıkçası bu tonu seviyorum da. Ama bir sonraki kayıtta bu dediğini mutlaka göz önüne alacağım. Ayrıca gitarım dolayısıyla da manyetikleri çok iyi şeyler değil onun da etkisi vardır mutlaka. Eleştiri için teşekkürler.

Jokermg'nin söyledikleri vardı. Iron Maiden, Megadeth, Metallica benim şeytan üçlümdür yani. Biri bana böyle diyorsa daha ne olsun. Vibratoya gelince o tarz meselesidir ben kullanmıyorum ama bir dahaki sefere onu da deneyeceğim ve değerlendireceğim. Eleştiri için çok teşekkürler.

Riff sadeleştirme konusu açıkçası pek düşündüğüm bir şey değil. Yani kompleks olsun diye yazılmadığı gibi sade olsun diye de yazılmaz riffler. Nasıl çıkarsa öyledir. Tabii ki acayip bir karmaşa yaratıyorsa bu değerlendirilir ama Melatonin müziğinde rifflerin hareketli (oynak anlamında değil) olması ya da dinamik olması açıkçası durağan rifflere göre tercihimizdir. Bu eleştiriye de teşekkürler.

Şimdi gelelim Deerrudolf'un söylediklerine. Aslında burada konu Eren ve onun gibilere bağlanıyor. Deerrudolf yani Çağlar'ın abisi Deniz Özbilgin bizim Rock Station'a çıkmamız için gerçekten çabalamış bir insandır. Çıktığımız zaman yani sahnede çalarken de seyircilerin arasına geçip kardeşi Çağlar, Raikhor ve pek çok Melatonin severle birlikte bizi bis için sahneye çağırmış, daha sonraki her durumda da yazılarıyla ya da fikirleriyle bize inanıp destek olmuş kişilerdir. Melatonin'i en az Rock Station'dan beri tanıdıkları için , Rock Station'dan beri yeni beste yapmadığımız dikkatlerini çekmiş. İşin kötüsü haklılar. Beste yapmıyoruz. Bunun sebebine üretememek ya da bir araya gelememekten çok bir çeşit müzikal kırgınlık diyebiliriz. Deniz Özbilgin bizi taa Gazi Rock konserleri serisi zamanlarından, Solitude'u izlemeye geldiği zamanlardan beri bilir. Sanırım zaten o şevkimizi ve isteğimizi görüp bize destek olmuştur. Gel gör ki o zaman, en az bizim kadar bu müzik tarzında istekli olan Deniz DURDAÐ(çok yakın arkadaşımdır adına konuşabileceğimi düşünüyorum) gibi Solitude grubunun kurucusu niteliğinde bir adam bile bu müzik ortamından soğumuştur. Dikkat edin müzik tarzından değil ortamından. Denizle birlikte çok defa konuştuk tartıştık falan filan. Sonuçta adam kırgın. Bizde de biraz bu baş gösterdi galiba.
Şimdi Eren, yaptığın yorum kalbimi kırdı. İçeriği değil yalnız, niteliği. Özrü kabahatinden büyük denebilecek bir şekilde de bir savunma yaptın. Kırılan kalp pek sorun değil. Gördüğün gibi destek verenler var. Ama açıkçası bu tavrın da müzikal kırgınlığa eklendi. Değdi mi abi gerçekten. Rahatladın mı yani onu merak ettim.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama dolmuşum galiba. Melatonin'in elinde çok fazla yeni materyal birikti. Yeni besteler olacaktır mutlaka. Biz de istiyoruz. Ama insanda heves kalmıyor valla.

Destek veren herkese teşekkürler.
 
Ya asıl bir şey daha yazacaktım unuttum. Gündem çabuk değişti tabi asıl gündem konserdi. Garage konserinde Angarya'ya teşekkür etmek istiyorum. Adamlar bi konserde footswitch öbüründe bas, besliyorlar bizi valla. Sağolsunlar varolsunlar. Biz de her türlü desteğe hazırız onlar için. Gerekirse reklam olsun diye polemik bile yaratırız yani ha ha.

Bir de Diyv grubundan Mert'e de teşekkürler twin pedal için.

Alanya'da bekleyenlerle görüşmek üzere .
 
Eren sen nasıl bir adamsın yahu.
Kayıt amatör.Evet kayıt amatör anasını satayım.Dikkat ettiysen amatör gruplar forumundayız.AMATÖR GRUPLAR.Bu kayıt amatör müzisyenler tarafından,amatör imkanlarla,amatör bir kayıtçı tarafından yapıldı çünkü.O kayıt "Bakın biz nasıl canavar gibi kayıtlar yapıyoruz,cümle alem kayıt görsün" diye düşünülerek yapılmadı.O kayıt AMATÖR bir grubun bestelerini bir avuç metal dinleyicisine ulaştırma çabası içinde AMATÖR şartlarda,AMATÖR bir kayıtçıyla yapıldı.
(AMATÖR,yani yaptığı işten para kazanmayan,zevk için,sevdiği için yapan adam yahut kadın.)
Kayıt kötü,rifler karışık,rifler çok sade,sololar daha iyi olabilir,vokal çok tiz,vokal çok bas,vokal çok mid,bas gitar çok kemik,bas gitar kemik değil ve benzeri bok püsür yorumların metal camiasını getirdiği durum ortada.
Şarkıyı dinlersin.Beğendiysen beğendim dersin.Beğenmediysen beğenmedim dersin.Eleştiri budur.Bu kadar basit.Tanımadığın,bilmediğin,hiç yüz yüze konuşmadığın bir adama sololarını şöyle at,rifflerini şöyle düzenle diye ahkam kesmek eleştiri değil terbiyesizliktir,denyoluktur.
Lütfen sus artık ve iş yap.İŞ YAP YAHU.Bi şarkı da sen yap ki biz de diyelim ki ulan bu adama o kadar saydırdık ama herifin bi bildiği varmış hakkaten.

EREN!... KÖMÜRLÜK YAPMA!!!
 
Sorun değil Onur , Böyle şeylerin olması hep gerekli.Keşke iyi birşey olsa :) Ayrıca stüdyo Allegro'nun twin pedalı o. Benim için alındığından ötürü stüdyoda , mert'in pedalını getirin diyorlar :)
Ayrıca Üstüne gelmesinler yanındayım ben de saçlarını açmayanlardanım :D

Metale Devam

:metalhead
 
ben phicoz eren beyin marifeti kudurttu beni siteden atıldık anlamsız yere can abinin istegiylee nick i mi deiştirdim (phicoz hoşuna gitmiodu zaten :D) nese o adamını bilen bilio abilerim sizleri de bilen bilio artık bişe demeye gerek yok....
 
fonurb demiş ki:
Melatonin'i en az Rock Station'dan beri tanıdıkları için , Rock Station'dan beri yeni beste yapmadığımız dikkatlerini çekmiş. İşin kötüsü haklılar. Beste yapmıyoruz. Bunun sebebine üretememek ya da bir araya gelememekten çok bir çeşit müzikal kırgınlık diyebiliriz.

Bizler hem sizi hem de kimilerinin anlamasını ummadığımız amatör müziğinizi seviyoruz, hatta müzikal kırgınlığınızı da çok iyi anlayabiliyorum. Biz eski bestelerle de dinleriz sizi ama bu piyasada var olmak için üreticilik şart ve bu nedenle de Melatonin'in piyasadan silinip gitmesini istemiyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar...
 
deerrudolf demiş ki:
fonurb demiş ki:
Melatonin'i en az Rock Station'dan beri tanıdıkları için , Rock Station'dan beri yeni beste yapmadığımız dikkatlerini çekmiş. İşin kötüsü haklılar. Beste yapmıyoruz. Bunun sebebine üretememek ya da bir araya gelememekten çok bir çeşit müzikal kırgınlık diyebiliriz.

Bizler hem sizi hem de kimilerinin anlamasını ummadığımız amatör müziğinizi seviyoruz, hatta müzikal kırgınlığınızı da çok iyi anlayabiliyorum. Biz eski bestelerle de dinleriz sizi ama bu piyasada var olmak için üreticilik şart ve bu nedenle de Melatonin'in piyasadan silinip gitmesini istemiyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar...
bu lafların hepsine katılıyorum umarım iyi birşeyler yapmaya çalışan gruplar kırılmaz bu piyasaya,umarım herkes haddini bilir kendini kral ilan etmez...hakedenler(melatonin gibi) bir yerlere gelir.Bence mütevazı olan gruplar pek ciddiye alınmıyor bu alemde :(

iyi ki varsınız abilerim helal olsun size footswitchler gitarlar :D isteyin sl1imi(karafatmamı)vereyim :D
 
öncelikle yeni bir grup keşgettiğim için mutluyum :) gerçekten çalışmalarınız güzel arkadaşlar.Özellikle vokalinizi sesin yükselip daha üst sınırlara dayandıgı yerlerde Iron Savior vokaline benzettim :) riffler akıcı gerçekten sarkıları dinledikten yarım saat sonra bile tekrar ettiğimi fark ettim kendi kendime...ses kalitesi hakkında cok yorum yapamıyorum zira bu işin kısıtlı imkanlarla ne kadar zor yapılabildigini biliyorum ve yeterli buldum...haa son olarak Time after time'da solo tonu hoş ama biraz fazla klavye vari gibi geldi bana yine de sırıtmıyor tabi :) kişisel fikrim sadece bu solo tonu onun dısında sololar melodik olarak gercekten güzel...bundan sonraki çalısmalarınızda da başarılarınızın devamını dilerim...İstanbul konseriniz olursa canlı da dinlemek isterim..
 
Geri
Üst