Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Arkadaşlar middleda fast track 1 mi fast track 2 mi neden ?

Middle da kullandığımda H+S aynı anda kullanabilceğim için şöyle serdar öztop havalarında bi ton yakalarım diye düşünüyorumda.
 
Ya arkadaşlar ben yeni manyetik almayı düşünüyorum... Gitarın gövdesi kızılcaağaç... H+S+H YAMAHA DMR 821...

Şimdi ben Progressive Metal türünde iyi gidicek yüksek çıkışlı, ama temiz sesler vveren... Mesela eski manyetiklerim Air Classic'ti ve distortion açıkkene bir akor vurduğunuzda o kadar güzel veriyordu ki sesleri karıştırmadan...

Aynı şekilde clean tonları da çok güzel verebilecek bir manyetik istiyorum... Hattam böyle legatoları (hammer, pull, tap) iyi alsa ve sweeplerde de iyi performans verebilse süper olur...

Bası ve tizi çok da açık olsun istemiyorum... DiMarzionun sitesine girdim ama kafam çok karıştı... Air Norton gibi derinliğe sahip tuşeleri yiyen bir manyetik de istemiyorum... Ulan çok şey istiyorum beaa.... Ama bulsam bastırcam parasını alacam walla... Ya bir de aktif manyetik olmasın :D

Bana ne tavsiye edersiniz abi... Hastaneye mi gideyim yoksa :D
 
anlaşılan tıkamışım forumu eheheuh, tamam şunu diyim o zaman... evolution almayı düşünüyorum ben... Ama bir arkadaşım ne yapsan ses veriyor dedi tellere çok hakliim olman gerekiyor dedi... Siz ne dersiniz?..
 
Tailgunner, arkadaşın doğru söylemiş.Dimarzio'nun Evolution ve X2N gibi manyetikleri iyi bir tuşe hakimiyeti gerektiriyor veya öğretiyor :) Evolution solo için çok uygun bir manyetik.Parmağının ucundaki en ufak değişmenin tona hemen etkisi oluyor fakat ritm için düşünürsen çok da başarılı değil.Ben beğenmiyordum kullanırken ritm tonlarını nereye çeksen oraya gidecek gibi bir havası vardı.Yani dolgun, kendine özgü değil.Ama tekrar söylüyorum, tuşen sağlamsa soloda çok başarılı.

İlk soruna gelecek olursak Dimarzio D-Sonic'i bulabilirsen denemeni tavsiye ederim, bir tane daha gitar alsam takacağım ilk manyetik o.Tone Zone-X2N arası bir havası var diye tahmin ediyorum ki kafamdaki progressive ton budur :) Petrucci de köprüde bu manyetiği kullanmaya başlamış EBMM gitarlarında.Progressive'de genelde Tone Zone önerilir ama ben maun gitarlardaki sonucunu pek sevmiyorum Tone Zone'un biraz boğuk kaçıyor.Kızılağaçta daha dengeli olur heralde.Legato olayına gelince, yüksek çıkışlı Dimarzio'lar bu konuda çok başarılı, o konuda kafanda soru işareti kalmasın ama clean tonları zevkine uygun mudur ezbere söylenemez.Kolay gelsin.
 
merhaba :) grubumuzun basçısı cort bas gitar kullanıyor, kendisi şu an nete giremediği için benden yazmamı rica etti..

aktif manyetikleri bozuldu kısaca :D vede büyük iht. değiştiricek. fiyatları ne kadardır bi bilginiz var mı ?
 
Pekala Tone Zone (bridge) + Evolution (Neck) pozisyonu için ne dersiniz?.. ya da neck'e Paf Pro/Norton/Air Norton nasıl gider?..

Tone zonun mid ve bassları oldukça yüksek değerli dimarzionun sitesinde... Tam olarak bu mid,bas yada treble neye etki ediyor?..

Mesela mid-bass yüksek olunca tuşeleri yiyormuş gibin...
 
Selamlar.Bende yamaha rgx220dz marka modelli bi gitar var ve bridge manyetiği DiMarzio Dp200(Steve Morse).Şimdi neck için bi manyetik almayı düşünüyorum.Sizce Dp200'le uyum saglayabilecek ve sert ton elde edebileceğim manyetikler neler olabilir?Şimdiden teşekkürler...
 
selamlar. 96 yapımı japon-fujigen üretimli bir ibanez rg270 gitarım var. bridge pozisyonunda dimarzio paf puro var. neck için hangi humbucker, midle için hangi single manyetikleri kullanırsam uyumlu olur. ayrıca paf puro neck pozisyonunda da kullanılabiliyor. bunu necke alırsam bridge için ne önerebilirsiniz? bir de single'a duncan designed sc 101 uyar mı? teşekkürler.
 
slm arkadaslar..elimde ibanez japon rg 450bk limited edition bir gitar var..köprüde dimarzio super distortion neck te evolution var..ortaya bir single arıyorum.bana tavsiyeniz olursa sevinirim.tür olarak oldukça renkli tarzlar ve hard-heavy rocktan hoşlanıyorum.
 
creep84 demiş ki:
selamlar. 96 yapımı japon-fujigen üretimli bir ibanez rg270 gitarım var. bridge pozisyonunda dimarzio paf puro var. neck için hangi humbucker, midle için hangi single manyetikleri kullanırsam uyumlu olur. ayrıca paf puro neck pozisyonunda da kullanılabiliyor. bunu necke alırsam bridge için ne önerebilirsiniz? bir de single'a duncan designed sc 101 uyar mı? teşekkürler.

benim gitarımın manyetikleri -imzada- şu an birbirini çok iyi tamamlayan 2 manyetik durumunda. middle için single olarak bana dimarzio blue velvet önerenler çok oldu, bilgine.
benim paf pro neck te ;)
 
bana da paf puroyu necke almamı söyleyen çok oldu. bridge için dimarzio evolation var şuanda aklımda. onu alırım büyük ihtimal. middle single için ne alacağımı bilmiyorum. yjm öneren oldu. blue velveti bi araştırayım. saolasın..
 
Arkadaşlar ibanez s470 gitarımın tüm manyetiklerini değiştirmek istiyorum H-S-H dizilimi var gitarımda middle için duncan hot rails , köprüye duncan invader, necke paf pro düşünüyorum. Sert ve gürültüsüz tonlardan hoşlanıyorum... Önerilerinizi bekliyorum...
 
paul gilbertin neckte kullandığı manyetik ne acaba birde neck e air norton nasıl gider ?? aradağım tonlar açıkcası neck te sololar için çok ii ve duygulu yer yer keskin olmalı evo mu yani :) ??
 
arkadaşlar, gibson standard lespaul a sahibim, yakında manyetik almayı düşünüyorum, muhtemelen necke seymour duncan "jazz" alacağım. bridge e ise karar veremiyorum. doom metal çalıyorum ama, 3 grubum var biri alternatif çalıyor biri doom çalıyor, biri death çalıyor. ne yapacağımı şaşırdım.. bir de jb önerdiler, ne düşünürsünüz?

yorumlar için saolun..
 
Geri
Üst