Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

gitarımda 2 sing manyetik var 2 side fender mexico dan çıkma.. entonasyon ayarı yaptığımda teller manyetiğe çarpıyor .. ben tele değen manyetik ucunu törpülersem veya aşağı doğru çakarsam fender america manyetklerinde olduğu gibi... işe yarar mı ??
 
Arkadaşlar Bir şey sormak istiyorum.
Gitarımın eski mantetikleri 2 Conductor çıkışlı ve bağlantılı. Eğer 4 Conductor çıkışlı bir seymour alırsam bağlantı nasil olacak acaba?
 
slm yeni bir fender telecaster aldım mexica möanyetiklerinde değişikliğe gerek varmı daha iyi bir sonuç alabilirmiyim eğer uygulayan varsa paylaşırsa sevinirim
 
Diş Budak Ağacı Gövde
Akçaağaç Sap
Gül Aağacı Tuşe
2 Humbucker 1 Single Manyetik
24 Perde & 1 Volume 1 Tone Kontrol
5 Yollu Switch

2 hambuckerler gidici gözüküyo,hetfield ritmlerine yakın ritm tonları elde edebileceğim 2 tane ham. önerirmisiniz?gitara uyumsuzluk yerine oturmama gibi sorun çıkıp çıkmayacağını nası anlarım?

teşekkürler...
 
selam arkadaşlar. bende ibanez rg 1550 var manyetikleri:

neck :IBZ V7 (H)
midle: IBZ S1 (S)
bridge: IBZ V8 (H)

bridge manyetiği değiştirmek istiyorum. şuan aldığım tonlar bana çok kuru ve cılız geliyor daha sağlam sustainli ve sıcak gainli bi ton arıyorum. hard rock ve heavy metal çalıyorum. sanırım marka olarak en uyumlu dimarzio olacak fakat uygun bi model seçmekte zorlandım biraz uzun oldu ama yardımcı olurlarsanız çok sevinirim :)
 
_JuDaS demiş ki:
selam arkadaşlar. bende ibanez rg 1550 var manyetikleri:

neck :IBZ V7 (H)
midle: IBZ S1 (S)
bridge: IBZ V8 (H)

bridge manyetiği değiştirmek istiyorum. şuan aldığım tonlar bana çok kuru ve cılız geliyor daha sağlam sustainli ve sıcak gainli bi ton arıyorum. hard rock ve heavy metal çalıyorum. sanırım marka olarak en uyumlu dimarzio olacak fakat uygun bi model seçmekte zorlandım biraz uzun oldu ama yardımcı olurlarsanız çok sevinirim :)

Köprü için Evolution deneyebilirsin, bildiğin Vai manyetiği işte... :) Overdrive, Distortion ve Fuzz ile kullandım manyetiği, özellikle Fuzz ile hayatımda duyduğum en sıcak tonları yakaladım diyebilirim. Sustain oldukça başarılı, harmonikler parlak. Bence çok hoş bir köprü manyetiği.
 
öncelikle slm herkese...emg 81,60 setle emg 81,85 sen arasında nası farklar var...espnin bazı gitarlarında ve ibanezin slipknotun kullandığı gitarında emg 81,60 var jacksonun mg serisinde hep emg81,85 var....heavy metal tonlar için hangisi daha iii olur....
 
@manticore

evet gerçekten evolution çok iyi bi manyetik ama biraz fazla melodik benim için :) benim aradığım 80ler heavy metal soundu tam emin olmamakla birlikte super distortion daha uygun gözükmeye başladı. bu manyetik hakkında fikrin var mı?
 
Malesef, denemedim Super Distortion'u. Seymour Duncan SH8 Invader düşünmez misin? Forumda kullanan arkadaşlar, var bildiğim kadarıyla, onlardan yardım isteyebilirsin...
 
merhaba arkadaşlar..

eminim daha önce sorulmuştur defalarca başta sormayayım, arama yapayım dedim ama 13248762321 sonuç arasından bişey bulmak epey sıkıcı oldu o yüzden yazayım dedim :D

elimde J&D les paul kopyası bir gitar var. bence yeterli ve güzel bir gitar, manyetik modifiyesi ile şahlanacağından eminim. ancak manyetik olayı o kadar dipsiz kuyu ki bi türlü işin içinden çıkamadım.

gitar alder gövde, quilted maple kaplama, hard maple sap, rosewood klavyeye sahip.

istediğim opeth hours of wealth in o harika cleanini duymak, sonra sweet child o' mine i çalmak. mesela to bid you farewell deki solo tonunu duysam gözüm açık gitmem :D kısacası temiz cleanler, öyle cazzz cuzzz yapmayan orta halli dist. tonları elde etmek. (les paul gibi davranmasını istiyorum özetle :))

bridge için s.duncan sh-4 jb düşünüyorum neck için hala kararsızım. bi el atsanız duruma çok mutlu olucam :D
 
manyetiklerin bağlantı şeması yükseklik ayarı vs vs gibi teknik bilgilerin olduğu bi başlık varmı forumda ?

ben bulamadım da
 
yeni jackson dk2 eds gitarıma köprü manyetiği olarka nasıl bir modifiye önerirsiniz,şu an için düşnmyrm ama 1-2 ay içnide yapıcam bu modifiyeyi,sd hotrails falan düşünyrm köprüye ?
sizce dk2 ye en uygun manyetik ne gider köprüye.
 
arkadaşlar emg 89 u standart 25k ton potansına bağlamak istiyorum ama netteki diyagramlarda sadece push/pull potansa bağlamışlar...yardımcı olabilecek var mı veya bu şekil kullanan biri?
 
vardır bir yoluda emg 89 u push pull kullanmiyacaksan hiç takma git emg 85 al.emg 89 zaten normal vaziyette 85 ile aynı.emg 89 = emg85 + emg sa kombinasyonu.yani ille push pull kulanmicam diyosan emg 85 alman daha mantıklı.
 
Geri
Üst