Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

herkese merhaba...

öncelikle hep elektro gitar için manyetikler hakkında konusulmuş burada ve ben şimdi havayı biraz degiştireyim :)

daha dün 2.el 4 telli cort action bass aldım...

bu basın manyetiklerini degiştirmek istiyorum..bu gitara uygun önerebileceginiz en iyi pasif bas manyetigi nedir? teşekkür ederim :)
 
Epiphone les paul standard gitarıma Seymour Duncan SH-2 Jazz ve SH-4 JB takmak istiyorum. Daha önce bu manyetikleri epi de deneyen oldu mu? Görüşleriniz...
 
ii forumlar. ibanez mtm2 min bridge manyetiğini değiştirmeyi düşünüyorum bildiğiniz gibi maun gövde, gül tuşe, sabit köprü sert müzikler için uygun ne önerirsiniz. dimarzio, emg düşünmüyorum sadece seymour duncan dan sunarsanız önerilerinizi sevinirim. ben sh-13, sh-6 arasında kaldım.
 
açıkcası çıkışı yüksek ama pasif manyetik istiyorum o yüzden emg değil dedim. di marzio yu ise x2nden tutta pafpro,fred,evo olarak kullandım daha önce bu yüzden farklılık olsun istiyorum bide duncan ı görelim ama tam manyetikleri tonları hakkında bilgim yok.. merak etmeyin baya baktım sitesine tone chartlarına falan ama kullanıcı yorumları ve önerileri benim için daha sağlıklı olur. yani siteye girip bakıp ya da biryerden okuyup duyup vs. bak bu güzel manyetik bunu al gibi yorumlar değil =) kullanıcı yorumları.;) teşekkürler mastero.
 
sh6 duncan distortion güzel bir sçim olur. maun gövde üzerinde daha upper mid li bir manyetik güzel sonuç verebilir ki maun gitarlarda sh6 kullanan oldukça fazla kişi var. ben maun da değil ancak alder (kızılağaç) bir gitarda kullandım. oldukçada memnundum.
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
sh6 duncan distortion güzel bir sçim olur. maun gövde üzerinde daha upper mid li bir manyetik güzel sonuç verebilir ki maun gitarlarda sh6 kullanan oldukça fazla kişi var. ben maun da değil ancak alder (kızılağaç) bir gitarda kullandım. oldukçada memnundum.

teşekkürler dostum ilgin için. bir tanıdığımda da sh-13takılı katana vardı ona bakıcam bi deniyeyim olmadı 2si arasından bir seçim yapıcam. ama sh-13 pek harmonik e gelmez gibi geliyor bana sh6 dediğin gibi benimde daha içime siniyor :roll:
 
harmonik derken ne bakımdan harmonik? artifical/pinch harmonic tarzı şeylerden bahsediyorsan o alet o işlere gayet iyi gider.kendisi dan lawrence xl500 karakterine yakın bir manyetik. sh6 ya göre biraz daha baslı. dimebag darrell ın washburn gitarlara geçtiği süre içerisinde kullandığı manyetiktir ayrıca.

mehmet abi (drb) görürse başığı kendisi yeterince bilgi verir.
 
PhoibosApollon demiş ki:
lic_x demiş ki:
açıkcası çıkışı yüksek ama pasif manyetik istiyorum o yüzden emg değil dedim. di marzio yu ise x2nden tutta pafpro,fred,evo olarak kullandım daha önce bu yüzden farklılık olsun istiyorum
DiMarzio D-Activator denedin mi?

denemedim bir fikrim yok. ama böyle bir soruya harbi denenesi bişey çıkacakmış gibi geliyor =). marka fanatikliği değil kesinlikle ama ne bileyim duncan hiç kullanmadım farklı olsun istedim o yüzden duncan dedim. bu arada sh-13 pinch harmoniğe ii gidiyorsa ne süper tam benlik :p
 
Geri
Üst