Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Bir de H/S/H gitara EMG 81/85 takarken sorun olur mu? Sitede 3 way switch kullanmanız lazım falan diyor. Benim şu anki manyetiklerde 2. ve 4. pozisyonlardayken H ve S ortak çalışıyor. EMG'ler de aynı şekilde bağlanamaz mı? Bir de benim rg1570 baya ince ve hafif bir gitar, gitarı delmeden falan aktif EMG'ler takılabilir mi? Orjinal halini bozmak istemiyorum çünkü.
 
1.single iptal edilmek zorunda.yani sadece sekil amaclı gitarın üzerinde durur.
2.gitarın delinmesine gerek yok.pickguard ın içine pil koyabilirsin.yada deldirirsin rahat edersin adam gibi bi pil yuvası alıpda.
 
Single coil'imi sevdiğim için ve yer yer kullandığım için EMG'den vazgeçtim. Okuduklarım ve verilen tavsiyeler üzerine iki seçenek arasında kararsız kaldım:

1) Seymour Duncan: Neck SH-2 Jazz, Köprü SH-4 JB
2) DiMarzio: Neck Air Norton, Köprü X2N

Dediğim gibi gitar basswood. Bu iki seçenek arasında ne gibi ton farkları olur (yada genel farklar)? Hangisiyle daha iyi crunch ve harmonik alabilirim?
 
cıkıs farkı.aktif manyetikler pille beslenip manyetiklerin daha duyarlı olmasını sağlayan bi mekanizmaya sahip.yuksek cıkıs sert tonlarda cok iyi sonuc verir.kimileri clean i oldurur desede volume potunu biraz kısmak lada oldukca iyi clean ler elde edilebilir.amg hz-h4 emg81 in pasif halidir.paran var sa emg 81 85 almak en iyisidir bence..
 
manyetiklerin ötmesini önlemek mümkünmüdür acaba şuana kadar 3 tane gitarım oldu ve hepsindede bu iğrenç durumu yaşadım :S şuanki gitarımdada drive da gaini yarıdan fazla açınca manyetikler ötüyo bunun sebebi manyetiklerin kalitesiz olmasımı yoksa karakteriyle ilgili falanmı tiz olması çıkışı falan? manyetiklerin markası washburn headhunter buarada görüşlerinizi bekliyorum çok canımı sıkıyo bu olay :S
 
gerçi amfiden amfiye değişiyo ötmenin şiddeti ama her amfide ötüyo yani amfilerin hepsi sorunlu olamaz heralde :) stdyodalardaki amfiler tabi bu amfiler sorunları olabilir doğal olarak.bide distortion pedalla pc ye girincede ötme oluyo
bide feedback var tabi :(
 
boss ns2 bu sorunu çözer sanırım. bende highway one fender var, 3 single , tonlar güzel ama bir adaet ns2 gerek o gürültüyü kesmek için.
 
manyetiklerin ötmesi, sarılım esnasında gevşek sarılmasından ve mumlama olayının iyi yapılmamasından kaynaklanır. (benim bildiğim)

makine sarımı kaliteli manyetikler çok zor öter. buna karşılık el yapımı kaliteli manyetikler daha kolay ötebilir.tabi bu kötü manyetiklerin ötmesiyle kıyaslanamaz bile. örneğin joe satriani veya steve vai bu ötme olayını iyiye kullanıyolar ;) ama bi bakımada eric johnson un manyetikleri hoparlörün içinede soksan ötmüyo.

olayda ayrıca drive ın da etkisi fazlasıyla var tabi. ve duruşta önemlidir.manyetiklerini amfiye, daha doğrusu hoparlöre doğru bakıttığın zaman hemen öter. genellikle arkana almaya çalış. ama tavsiyem kaliteli manyetik alman.
 
tele bridge için hot rails sthr-1 aldım ve drive kapasitesinden memnun kaldm ama output seviyesi ve karakteri stock manyetiğimle çok uyumsuz..neck için yine bi humbucker istiyorm ama clean'imi de tarumar etmesin diyorum. o parlaklık kalsın cılız bi clean olmasın neckteyken switch..bi tavsiye alablr miyim? cool rails for tele gibi bi katalog seçeneğim var mı yoksa başka bişiymi almalıym?
 
arkadaslar sizinde fikrinizi almak istedim Fender Stratocaster icin onerebilecegiz dimarzio manyetikler nelerdir bridge,midle.neck olarak.clean tonlarda iyi olacak rock.metal cok yonlu bir set olmasını istiyorum onerileriniz icin simdiden tesekkurler
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
malmsteen strat taki manyetikler di marzio
di marzio hs3(kopru)
di marzio yjm(sap ve orta)

yani bu manyetik seti her yola gelir.denenmistir.

peki ben mesela single gorunumlu humbucker dusunmustum pafpro,fastrack2,chopper vs.. modeller bunlar dan sa senin dediklerin daha iyibir set mi ortaya cıkar??
 
Geri
Üst