Yabancı Diziler

2. sezon bence vasat ilerliyor.

Yalnız Lagertha güzel olduğu kadar asil de... Tatava yapmadı, bastı gitti. Sana yapılacak şeyler miydi bunlar ah güzelim? Odin'siz Ragnar.

Floki'nin kele attığı şaplağı da görmedik sanmayın. : )
 
Revolution izlemiyorsunuz çok şey kaçırıyorsunuz. İlk bölümde anlatmaya çalıştıkları konu neydi de bugün ne oldular nereye gidiyorlar, Arif'in golünü ararken nerelere geldiler belli değil. Kötü dizi dandik dizi ama merak ediyorsun, dur bakalım daha neler yapacaklar diye izliyorsun. Bunun yazım aşamasında senaristlerin yanında olkmak isterdim mesela. Kimbilir nasıl eğlenceli zaman geçiriyordur köftehorlar. Arada bir tane çok güzel bölüm yaptılar ama bu sezon. Matrix, Inception hatta Terminator göndermeleriyle doluydu ve çok hoşuma gitti.

Bir de sürekli yazdığım Continuum var. Şu ara izlediklerim arasında en tepeye konumlandırdığım dizi bu. Zaman yolculuğu konusunda bol bol düşündürüyor. Bir yandan daha derin konulara da temas ediyor. Üçüncü sezonu da yeni başladı. Fringe'in yokluğunda çölde bir vaha gibi adeta.
 
large.jpg


justified:

fx kanalının dizileri çok sağlam oluyor. sons of anarchy sonrası the shield'e başlamıştım. o bitti şimdi buna başladım. memleketi kentucky'e tayini çıkan federal şerifin bol maceralı ve espri düzeyi yüksek,bir kaç emmy ödüllü izlenmelik bir dizi. hergün bir bölüm çakıyorum şimdilik.


1380893197_81eba6bcff8a.jpg


wpc 56:

şu ana kadar 5 er bölümden 2 sezon oynayan Retro polisiye dizi. 60 lı yıllarda erkek egemen polis gücünde kendini kanıtlamaya çalışan kadının hikayesi. mad men ile polisiye arası. ilk sezon altyazısı mevcut. 2.sezonu da çeviri başladı.

90152721.jpg


father Brown:

meşhur bir kitap uyarlaması. kasabasında dedektiflik yapan rahip Brown'ın hikayesi. sakin ama zeki bir dizi. 10 ar bölümden 2 sezon oynadı şimdilik. ilk sezonun altyazıları bitmek üzere.

medish.jpg


inside no.9

daha psychoville adlı diziden bahsetmiştim. aynı ekip ve bazı oyuncular bu sefer bu dizide karşımıza çıkıyor. zekice işlenen cinayetler üzerine bir kara komedi. British humorun şiddetle birleşmesi çok fena...
 
thumbnail.php


fargo

fx bunu dizi yapmış. coen biraderlerde yapımcı. filmle birebir aynı değil. 1 saatlik çok iyi bir bölümle başladı. martin freeman, billy bob thornton falan var. çok eğlendim izlerken. ıskalamayın.
 
vikings 2x8

gğzel bölüm oldu. 2 bölüm kaldı sezon finaline. 9.bölüm baya coşkulu geçecek fragmandan anlaşıldığı kadarıyla. amon amarth dinlenir üstüne.
 
bir de güzel haber verelim. "BLUE MOUNTAIN STATE" filmi için para toplanıyor. istenilen rakama ulaşılırsa hikayenin sona bağlanacağı bir filmi çekilecek.
 
vikings sezon finali:

game of thrones ta böyle bölüm görmedim.

her yer ihanet sarmalı olmuş, floki manyağına sürekli küfür ettim. torstein'i zehirledi, bjorn'ü halletti halledecek derken meğer öyle değilmiş. :) sadakat üstün geldi şerefsizliğe.

not: the wrong mans 2.sezon onayı aldı.

not 2 :


Penny-Dreadful.jpg


penny dreadful

eva green içeren showtime ın yeni korku dizisi gayet "Yusuf Yusuf" başladı.
 
Bu ecnebi dizilerin her sezon sonu rating ölçümlerine göre yenilenme kararı veriliyor. Sonuçlardan memnun kalınmazsa yeni sezonun yapılmayacağı açıklanıyor. Lost gibi kaç sezon olacağı önceden belli olup ne eksik ne fazla olan diziler de var tabi. Böyle iptaller olduğu zaman illnino'nun Community başlığında dediği gibi bazen başka bir kanal talip oluyor da dizi devam edebiliyor. Revolution'ın ikinci sezonu görmesi mucizeydi de Once Upon a Time gibi bir dizi devam ederken Community'nin iptali büyük ayıp olmuş.
 
Ben prison break izledim. Şuan breaking bad final sezonundayım. Sırada viking var. Onuda izledikten sonra ne izlemeliyim bilmiyorum. Bu diziler bana vakit geçirmek içinmiş gibi geliyor. Yani demek istediğim bize kattığı pekte bir şey yok. Klasik şeyler. Farklı bir şey önerecek var mı?
 
Ben prison break izledim. Şuan breaking bad final sezonundayım. Sırada viking var. Onuda izledikten sonra ne izlemeliyim bilmiyorum. Bu diziler bana vakit geçirmek içinmiş gibi geliyor. Yani demek istediğim bize kattığı pekte bir şey yok. Klasik şeyler. Farklı bir şey önerecek var mı?

Fringe izledin mi hocam?
J.J.Abrams'ın süper bir dizisi. Tabi istediğin tarza da bağlı. Ama beğeneceğini umuyorum.
 
Revolution fazla abartıldı bence. Neyse. Görmüşken diziye lafımı sokamadan geçemedim :D

Neyse, asıl söylemek için geldiğim şeyi söyleyeyim. Arrow'un ikinci sezonu efsane gidiyor. Hani bu dizinin varlığından sizlerin sayesinde haberim olmuştu, geçen sene gün gün takip ettim ama giriş niteliğinde olduğu için sezon sıkıcı geçmişi biraz. Bu sebeple izlemeye geç başladım bu sefer, koca ikinci sezon bitmiş, eh tabi o da biraz şans oldu komple sezonu indirmiş oldum. İkinci sezon gerek prodüksiyon gerek konu olsun inanılmaz olmuş. 3 günde 17 bölüm falan izledim. Ama konuda -bana göre tabii ki- bir sıkıntı var. Bildiğin "Batman" in başka bir uyarlaması gibi dizi. Zaten bunu "Starling City needs to be saved" temasından, Ras Al Ghul muhabbetlerinden anlıyoruz. Hani başka bir firma böyle birşeye kalkışıp Batman'e rakip bir dizi yaratsa anlarım ama, bunu yapan Batman ile aynı çizgi roman şirketi olan "DC Comics" olunca anlam veremiyorum.

Ama konu güzel mi güzel ona lafım yok :)
 
Geri
Üst