Yabancı Diziler

Sezon öncesi Dereağzı'nda top sektirişini ve "her şey yolunda" işareti yaparkenki sırıtışını bile hatırlıyorum.

Mesaj fena halde alındı, başka sorum yok teşekkürler savarain kardeş.
 
Öte yandan dizi soracak boşluğu yakaladıysak ve henüz Sons Of Anarchy izlemeye başlamadıysak tam zamanı olabilir sayın Purga.
 
Sons of Anarchy düşünmedim değil de, çok büyük gözüktü, gözüm kesmedi açıkçası.

Louie var, böyle komedyen kendi yazıp oynuyor, Louie C.K. diye bir dizi (evet Seinfeld esintisi var, sıkıntı mı var?), onu izleyeceğim biraz.
 
Halbuki bir başlasan çok farklı düşüneceksin ya neyse. Napoli'yi şampiyon yapan bir Maradona vardı hatırlar mısın? Amma futbol metaforu döndü lan bugün de :D

edit: ula Seinfeld ile ilgili ne sıkıntı olabilir? Keşke gene öyle diziler çekseler de izlesek.
 
Son düzenleme:
Sevgili savarain o halde kısmetse geldiğimde dibinde kalan Bordeaux şarabıyla kırmızı Tuborg karıştırarak ilk bölümü benimle birlikte tekrar izlemeye ne ders...
 
geçen ay bu sıralar divxplanet ta İngiliz komedilerini çeviren çevirmenin (dejavu2008) çevirdiği dizilere bakarak,torrentte kullanmadığım için tek tek linkleri bularak bir kaç dizi indirdim sonra izlemek için. biraz kafayı toplayınca bir derleme halinde sunacağım.
 
Emmy ödülleri dağıtılmış. Kazananların tam listesi şöyle:

En İyi Drama Dizisi: "Breaking Bad"
En İyi Komedi Dizisi: "Modern Family"
En İyi Mini Dizi: "Behind the Candelabra"
Komedi Dalında En İyi Senaryo Yazarı: Tina Fey, "30 Rock"
Drama Dalında En İyi Senaryo Yazarı: Henry Bromell, "Homeland
Komedi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Jim Parsons, "The Big Bang Theory"
Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Julia Louis-Dreyfus, "Veep"
Komedi Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Merritt Wever, "Nurse Jackie"
Komedi Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tony Hale, "Veep"
Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Claire Danes, "Homeland"
Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Daniels, "The Newsroom"
Drama Dalında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bobby Cannavale,"Broadwalk Empire"
Drama Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Anna Gunn, "Breaking Bad"
Mini Dizi Dalında En İyi Kadın Oyuncu: Laura Linney, "The Big C:Hereafter"
Mini Dizi Dalında En İyi Erkek Oyuncu: Michael Douglas, "Behind the Candelabra"
Komedi Dalında En İyi Yönetmen: Gail Mancuso, "Modern Family"
Drama Dalında En İyi Yönetmen: David Fincher, "House of Cards"
Mini Seri Dalında En İyi Yönetmen: Steven Soderbergh, "Behind the Candelabra"

"Behind the Candelabra" dizisinde canlandırdığı Liberace karakteri, ünlü oyuncu Michael Douglas'a "Mini Dizi Dalında En İyi Erkek Oyuncu" ödülü getirdi.

"Mini Dizi Dalında En İyi Kadın Oyuncu" ödülü ise "The Big C: Hereafter" ile Laura Linney'e gitti.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25468007/
 
drama nın allahını istiyorsan "breaking bad"i öneririm.bunun biraz daha geniş mezheplisi e "dexter".

dexter bugün bitiyor çok üzgünüm bu nedenden dolayı ama her güzel şeyin bir sonu vardır.
 
Son düzenleme:
Hahah ödül alanların içinde izlediğim hiç bir dizi yok, yazık :D

Louie'ye Seinfeld esintisi var dedim ama kısmen geri alıyorum, daha çok Curb Your Enthusiasm tadında. Ben türün takipçisi olduğumdan bir solukta bitirdim, zaten 3 sezonu var, 4. sezon 2014'te gösteriyor.

Şimdi yeni denk geldiğim bir dizi var ona başlıyorum bugün; The Borgias, Jeremy Irons başrolde, 1492'de başlıyor hikaye ve Papalık etkinliğindeki Katolik orta çağ dünyasında İtalyan bir ailenin yediği haltları anlatıyor. Tarih, suç, drama karışımı bir şey. 1400'ler denince ben otomatikman atladım, kötü de olsa izlerim büyük ihtimal. Merlin izleyenlerin muhtemelen anımsayacağı güzel hemşiremiz Holliday Grainger da kadroda ayrıca. :D
 
Utopia

19941 eklentisini görüntüle

Bu da kimin eli kimin cebinde, kim kimin peşinde belli olmayan 6 bölümlük İngiliz dizisi. İlk bölümü izledim bir gizemli olaylar, komplo teorileri, acaip acaip tipler cinayetler. İnce bir mizah böyle tam İngiliz stayla. Anormal canlı renkler kullanılmış yalnız, görüntü yönetmenine alkış. Bunu izleyip bitireyim de ardından illnino'nun yazdığı diziyi izlerik.

karanlık,şiddetli ve rengarenk.... bir İngiliz şaheseridir utopia. sadece amerikan dizisi takılanlar çok şey kaçırıyor.
 
şu sıralar İngiliz dizilerine daldım. zaten kendimi uyuşturmam lazım paso dizi çakıyorum. şöyle bir derleme yapayım şimdi için.

tumblr_mcx9pr3wiZ1rhch0xo1_500.jpg


Fortysomething;

10 sene öncesinin dizisiymiş. ama kadro all star. doktor house,sherlock holmes ve müstakbel doctor who peter capaldi bir arada. shameless gibi edepsiz aile komedisi seviyorsanız bakın.sadece 6 bölüm. yıldızı ise peter capaldi bence.

fry-and-laurie-s01-cover.jpg


a bit of fry & lauri;
monty python hastasıysanız bunu da alın. saçma sapan sindirmesi zor espriler.herkese uymaz ama kafası güzel. dizimag de 2.sezon 3.bölüme kadar mevcut. bunun dışında çevirisi yok maalesef.

MV5BMTc3OTA2NTE2N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTQyMTc0Mg@@._V1_.jpg

whitechapel;

sherlock ve luther'ın İngiliz polisiyesinde tepe noktası olduğunu sanırdım. bu bambaşka bir şeymiş. olay aynı isimli doğu Londra semtinde geçiyor. karın deşen jack'in ve nice tarihi manyağın memleketi. eli sopalı millwall taraftarlarının semti, Türk,Rus,asyalı,müslüman göçmenlerin de bolca bulunduğu gerçek bir yer. kurgusu çok iyi. ilk iki sezon 3, 3 ve 4.sezon 6 bölüm. Amerikan klişelerinden bıkanlara ilaç olur.


13006460.jpg


peaky blinders;

yolda görsem kaçacağım psikopat bakışlı kuzey İrlandalı abimiz cillian murphy'nin oynadığı bbc dizisi. 1920 li yıllarda Birmingham da ki bir çeteyle ilgili. gerçeklere dayanıyormuş. sağlam bir yapım.

10849990-1379696495-503335.jpg


the wrong mans;

iş hayatının sıkıcılığında ki iki kafadar burunlarını kendilerini ilgilendirmeyen durumlara sokuyorlar. bolca durum komedisi ve aksiyon bir arada.


şimdilik ahkam kesmem bu kadar. gelecek bölümde görüş....
 
evet gençler böyle alalım yeni dizi arayanları.

Masters%20of%20Sex24-20130916-124.jpg


Masters of sex

showtime ın yeni başarılı draması. cinsellik üzerine araştırmalar yapan doktor william masters ve asistanının gerçek hikayesi. sex var ama sadece olay sex değil gayet kaliteli bir dizi.

7487711b43b4c154d22ed1625e3c2f2b.jpg


The Fall

Gillian Anderson ablamız Belfast ta ki seri katili yakalamak üzere görevlendirilen bir müfettiş. çoğu dizinin aksine katil en baştan belli.zaten poster de de yer verilmiş kendisine. once upon the time dizisinde oynamış eleman. ilk sezonu 5 bölüm.karanlık,sapık ve dingin. kaliteli....


1378049042_00chtoostane-kopiya-3.jpg


What Remains

4 bölümlük mini dizi. bir apartmanda yalnız yaşan kadının ölmesini araştıran dedektif ve apartman sakinleri. polanskinin apartmanlı filmlerini sevenler de bakmalı. başrolde ki amca orijinal shameless da 10 sezon ailenin babası frank gallagher'ı oynadı.

JdP9duMoeW.jpg


The Take

Tom Hardy'i niye seviyoruz? işte bunun için. sky kanalının 4 bölümlük mini gangster dizisinde harikalar yaratan,tv tarihinin en pislik karakterlerinden birine can veriyor bane başkan. (ses tonu hep bane'i aklıma getiriyor) bir oturuşta hepsini izleyebileceğiniz sert bir dizi. hiç eyvallahı yok...
 
Geri
Üst