Origam (Metal) - Ankara

ulan helal olsun size bekliodum da bu kadar güzel de yapılmaz ki kardeşim!!!hepinizi teker teker tebrik ediorum beyler kaliteli ve güzel bi sound çıkarmışınız bunu sakın kaçırmayın ve bozmayın daha başka demoları da sabırsızlıkla beklicem ii kalın ....
 
kallipardi demiş ki:
steve vai'den kafayı kaldırıp şu an parçanızı dinliyorum.bir dream theater fanıyım ve tahminim solo gitaristinizde öyle.(bu yüzden gitar tonu kötü olmuş diyenleri petrucciye yönlendirmek lazım).solo gitar,girişte hız yaparken biraz karambole getirmiş(genelde hızlı inişlerde bir türbülans hissi var karambolden ötürü) ama diğer kısımlarda güzel bir performans sergilemiş.(sweep'ler ve inişler temiz).bence gitar tonları sağlam.kesinlikle sağlam.yani parçada sözü edilmeyecek tek şey gitar tonu.
vokaller ve davullarda bence güzel alınmış.parçanın durumundan ötürü grubun yargılanacak bir durumu yok.
ama ben ankara müzik camiasında düzeyli eleştiri eksikliği olduğunu görüyorum.bu yüzden ankara metal gruplarının felsefi yanının pek dolu olduğuna inanmıyorum.bu yüzden şimdiden gruplardan farklı şeyler beklemek,daha bize özgü şeyler beklemek biraz hayal gibi.ama zamanla o da olacak.bu yüzden origam gibi gruplara destek her zaman verilmeli onlarda bu yolda uğraş veriyorlardır zaten.başarılar diliyorum hepinize.



duygusal bir yorum yapmışsın.gitar tonunun fazla boğuk olduğu aşikar.renk olarak güzel ve köprü manyetiğiyle çalınsaymış aynı amfi ayarlarında çok güzel birşey çıkarmış belki ortaya.anca bu haliyle tonlar boğuk.
 
Ton konusu çok göreceli bir kavram farkettimde herkes kendi sevdiği tonu kabul ettirme ve en iyi ton budur deme çabasında ben şahsen bu tondan çok memnunum sinek vızıltısı gibi tonları sevmiyorum arkadaşın dediği şekil bridge manyetikle çalınca genelde öyle olur çünkü ;)
 
Başımın etini yedin be Kemal:p

Evet parçayı şimdi dinledim(sonunda). Parça melodisini çok beğendim. İlk önce dikkatimi çeken şey vokal oldu. Ses rengini çok beğendim. Canlı performanslarda da vokalistlerin kayıttaki gibi söyleyebilmesini bekler hep insanlar, ama bunu beklemek çok da doğru birşey değil aslında.Nedenlerini de Kemal bir önceki sayfada yazmış zaten:

"Dünya çapındaki bir çok büyük grubun bile vokal olarak canlı performansda,konserlerde sıkıntı yaşadığını sanırım bilmeyen yoktur ( Blind Guardian, Symphony X, Children Of Bodom vb. ) Çünkü kayıttaki vokallerin aynısını canlı performansda göstermek zordur ( ard arda sürekli parça çalınması, parçalar arasında dinlenme süresi bulunmayışı gibi nedenlerden ötürü ) O yüzden de büyük gruplar bile bestelerini canlı performansa uyarlarlar, parçaları albümdeki halinden biraz değiştirirler ( vokalin dinlenmesi için fazladan eklenen suslar gibi, vokalin tiz yerleri
biraz daha pezden söylemesi gibi )"

Kaldı ki henüz genç, amatör bir gruptan ortaya koyabileceklerinden daha fazlasını istemek yanlış olur gibime geliyor.

Birçok kişi solo tonları hakkında yorum yapmış. Arda'nın bu konuda yaptığı yoruma katılıyorum.Onun dışında Kemal de ilerlemeler
görmekteyim. Davulları da çok beğendiğimi söylemeden geçemicem.
Bravo Kemal hadi göreyim seni,tam gaz devam;)

Kayıta gelecek olursak,tabiki Türkiye standartlarının üstünde temiz,kalietli bir sound çıkmış ortaya. Mars stüdyosu çalışanları iyi bir iş çıkarmış,tebrik ederim. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Sonuçta bir Demo/EP için gayet başarılı olmuş. Zaten son zamanlarda stüdyolarımızdan gayet
başarılı kayıtlar çıkmakta.

Benden bu kadar. Başarılarınızın devamını diliyorum,diğer parçaları da bekliyoruz..
 
Teşekkür ederiz Catharsis Hanım. Lütfettiniz dinlediniz ve güzel yorumlarınızı paylaştınız bizimle sonunda :) :p :mrgreen:

En yakın aktivite 24 Eylül Pazar, Garage Rock Bar konseridir. Herkesi bekliyoruz... ;)

Evet solo gitar tonlarına çok yorum gelmiş olumsuz olarak ama Tayfun arkadaşımın da dediği gibi solo tonu tamamen kişisel ve zevk meselesidir. Grupça bizim hoşumuza gittği için bu tonu kullandık ki Dream Theater' dan ziyade Symphony X' in gitar, özellikle solo tonları bizim solo gitar tonumuz gibidir, baslar biraz daha yoğundur.

Tabiki sizlerde kendi görüşlerinizi belirtiyorsunuz kesinlikle saygı duyuyoruz. Ama bundan sonraki solo gitar tonuna gelecek yorumlara da vereceğimiz cevaplar bundan daha farklı olmayacaktır diye düşünüyorum.

İlgilendiğiniz, zaman ayırıp, dinleyip fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Bakarsınız ilerde bir naçizane bestemiz daha buralarda yer alır...kim bilir ;)
 
Gitar tonu sorunundan önce solo ve ritm gitar uyuşmazlıkları var. Çok yok ama bazı noktalarda an an hissediliyor.
Tayfun iyi numaralar yapıyor gitarda ama hem sound açısından hem de armonik anlamda solo gitarın çaldıkları ritm gitarla örtüşmeyince değişik şekilde yorumlar yapılıyor.
Bence solo gitarın çaldığı gam ve notaları biraz daha aşağıda çalan ritm akorları ve riff yürüyüşleriyle örtüşen şekillere dökerse sanırım kulakların farkettiği ama anlamlandıramadığı şeyler çözülecektir. ;)
 
ankarocksmallli0.jpg
 
DamnationGame demiş ki:
Gitar tonu sorunundan önce solo ve ritm gitar uyuşmazlıkları var. Çok yok ama bazı noktalarda an an hissediliyor.
Tayfun iyi numaralar yapıyor gitarda ama hem sound açısından hem de armonik anlamda solo gitarın çaldıkları ritm gitarla örtüşmeyince değişik şekilde yorumlar yapılıyor.
Bence solo gitarın çaldığı gam ve notaları biraz daha aşağıda çalan ritm akorları ve riff yürüyüşleriyle örtüşen şekillere dökerse sanırım kulakların farkettiği ama anlamlandıramadığı şeyler çözülecektir. ;)

Ardacım sağol yorumun için fakat uyuşmazlık kelimen yanlış olmuş minör ritm gitarın üstüne majör çalınırsa bunu diyebilirsin ancak böyle bişey zaten yok sadece iyi tınlamamış dersen bi nebze anlarım zevk meselesi derim kulaklarım olduğu sürece ki var çaldığım şeyi duyuyorum ;)
 
Mod çalınmış riff'in üstüne tonal minör gam çalınırsada olabilir aynı şey. Yani mi phrgian riff'in üzerine mi minör gam gibi. Veya mi hicazın üzerine mi minör gibi. Veya hicaz (sol diyezli olan) ve phrygian (sol naturelli) çakışabilir. Birde bazen si bemol girdiğinde değişik duyulabilir. (solfej kitabı gibi oldu kusura bakmayın)

Dediğim gibi her yerde değil ama 1-2 noktada son solo (sol la sibemol do sonrada re mi fa sol şeklinde riffleri olan) soloda buna benzer 1-2 şey duydum gibi. Yinede parçayı siz yaptınız bilen sizsiniz tabi. ;)

Ama diminsh gam ve alttaki bas areı ritm diminsh yürüyüş güzel olmuş.:)
 
Kardeşlerim Benim Siz Neler Yapmışsınız Öyle...
Konserden Önce Son Stüdyolarına Girdim Stüdyo Çalkalandı Açıkcası 8)
Bakalım 24 Eylül'de Garage Rock Bar'ı Yıkmazlarsa İyidir... ;)
Umuyorum O Gün Her Hangi Bir Bahanem Olmaksızın Gelmeye Çalışacağım , Çünkü Size Hediyem Olacak ;)

Pazar Günü Görüşürüz ... :metalhead
 
yafs ahahahahahahah amma uzattınız aaaaaaa yok köprü manyetigi yok tonel minör yok azcık mid ve tiz olsa yok si minörden sol majore geçerken vites attır oooooooo bu böyle gider yapmayın yafs...

Ben stuyoda dinledim gayet begendim güzel iş çıkarmışsınız, ellerinize saglık vallah..
başarılar arkadaşlar...
 
Fazlasıyla desteklenmeyi hakedenler var Türk Rock camiasında...
Origam hak edenlere çok güsel bi örnek.
Sebep:Sadece SAMİMİYET ;)
(Sevdiğim tarz müziği yaşattığınız için saolun!!!)
 
desteğin için çok teşekkürler ...
şartlar izin verdikçe ve destekler devam ettikçe bu müziği bize hiç bir güç bıraktıramaz ...

One more beer and HEAVY METAL !!! I'm just fine !!! :twisted:
 
konsere 9 saat falan kala benim ses tellerim kaşınmaya başladı ve kafam da yerinde duramıyo :twisted:

siz de yavaştan kafayı ısıtma hareketlerine başlayın :twisted:

Not: Kafası kopacaklar için kapı önünde ambulans ve cenaze arabası hazır olarak bekletilecek :twisted:
 
Geri
Üst