Özlem Tekin

Arkadaşlar İşte OZZ Grubu

a_1416.jpg
 
pyroxevil demiş ki:
öz paylaşılmaz belki ama "öz sevgisi" öyle bi paylaşılıyor ki bugün birbirimize bu kadar yakın hissediyoruz birbirimizi..hep öz için..herşey özz için..
,

Hepinizi Seviyorum Ama ÖZLEM'i Daha Cook Seviyorum OZLEM' Sen BİZ'im Herşeyimizsin ..
 
pop müzik-rock müzik....ne ki..bu sitede bu tartısmaya girilmemesi gerektiği yazıyo forum kurallarında...okumak lazım o kuralları..ayrıca önemli olan RUH müzik..ruhumuzu yeterince "sallayıp yuvarlıyo" öz.bazı şarkıların müzikal altyapısı rock olmasa da ruhsal yapısına dikkat çekmeni tavsiye ederim şarkılarının...
dangır dangır içi boş altyapısı rock adına uyan boş şarkılar yerine bin kere özz..yine de özz....
 
size başka pek çok şarkı örnek gösterebilirim kendi tarzı içinde başkta türleri de içinde barındıran şarkılardan..öz'ün yaptığı da bu..asla özünü kaybetmeden,kendi tarzı içersinide değişik öğeler kullanmak..bunu da yine her işinde olduğu çok başarılı bi şekilde yapıyo..örnek mi mesela aşinayım firara..elektronik öğeler kullandığı için rock şarkısı sayamaz mısın..elbetteki sayarsın..çünkü saymak zorundasın o şarkı sertliğinde örnekler çok az var..aslında çok sert olmasına da gerek yok..maksat pyronun da dediği gibi ruhasl yapı..ve maksat bu işin özü..o da 10 senedir hiç değişmedi..hep o mükemmel çizgisinde..farklı örnekleri çok güzel kullanarak ve de birleştirerek bize mükemmel parçalar sunuyo..
 
etheral demiş ki:
BAhar ve TArlalar ))
basgasi is pop musik)
valla ben hiç özlemin şarkılarında pop müzikge rastlamadım cıstas cıstas diye bahsettigin şarkılarda gayet hoş sözleri olan müzigi yavaş tam sözlere uygun şarkılardır illa kafa batlatan şarkılar dinlemek istiyosan canım onlarda var ama önce bi dinlemen lazım öle atıp tutmakla olmuyo cıstak cıstal demekle hiç olmuyo özlemin tüm şarkılarını dinle içine bi sindir bak bizden daha çok seviceksin özlemi güzel sözleriyle müzigle o güzel sesine ve yüzünün güzelligine kapılıp gidersin 8)
 
etheral demiş ki:
BAhar ve TArlalar ))
basgasi is pop musik)
Bahar ve Tarlalari Bildigine Gore Oz albumunu Dinledin Sanirim.Eger Evetse Muzik Bilginin Eksikliginden Suphelenirim.Hee Cvbin Hayir Ise O Zaman Kulaktan Duyma Bilgilerle SadeceLaf Olsun Diye Konustugunu Dusunurum. Kisacasi 2 ucu .oklu degnek..SEn Poptan dunyana geri don dostum..(dostum derken laf olsun die)
 
KANDIRILIYOR MUYUZ?


KANDIRILIYOR MUYUZ?

Bir süre önce zaten pek de derin olmayan türk rock tarihine bir bakmak istedim. Aslında konuşulacak şey çok fakat ben bunu işin ehli olan kişilere bırakıyorum. Ama benim de gözlemlerim var tabiki. Aslında konuyu ağzımda gevelemek istemiyorum. Benim kaç yıldan beri dikkatimi çeken konu Özlem-Şebnem tartışması. Ve asıl soru “Hangisi Daha İyi”. Ben kendi şahsıma hiç düşünmeden Özlem Tekin cevabını veriyorum. İşte sebebi…

Sene 1996 başları ve “Aşk Her Şeyi Affeder Mi” şarkısıyla gündeme bomba gibi düşen zamanında siyaset meydanı, ateş hattı gibi programlarda bile tartışılan ve bana kalırsa türk müziğinin dönüm noktalarından biriydi bu şarkı. Özlem Tekin Volvox zamanında tanınmasının meyvesini çabuk toplamıştı. Ardından bir sürü hit… Ve kaset satışı 1 milyonun üstüne çıkmıştı. Aslında bu bir olaydı. Neden mi? Çünkü Özlem Tekin piyasaya oldukça alternatifti ve pek de alışılmadıktı. Görünüş, performans. Sonunda bizim de bir rockçımız olmuştu. Tüm önyargıları bir kere yok etmeliyiz. Özlem Tekin piyasaya çıkan ilk bayan rockçıdır. Fakat bazı kişiler bunu sebepsizce kabul etmezler gerçeği bile bile.

Bir de ortada Şebnem Ferah gerçeği var ki şimdikiler onu rock’n kraliçesi yapmış bile. Ben buna kesinlikle karşı çıkıyorum. Dünyada rock denen şey ne ise Türkiye’de neden o değil ki… Rock bir performans işidir benim bildiğim. Şu ana kadar 5 kaset çıkarmış olan Şebnem Ferah performans adına neler yapabilmiş ki. Bir kere ortada büyük bir yalan var ki Şebnem taraftarlarının ortaya attığı kendi deyimleriyle şeboistlerin. Diyorlar ki; Şebnem Ferah Beyoğlu Sinemasında tam 2 saat elektrik kesintisinden dolayı çıplak sesle şarkı söyledi. Şebnem Ferah şimdiki konserlerinde bir saat sonra tıkanıyorsa ve performansı neredeyse tükeniyorsa o zaman o konser sonra Şebnem’in ses telleri tümden değiştirmesi gerekirdi. Ortada neden bu kadar büyük bir yalan var anlamıyorum. Eğer bunun olup olmadığından emin olmasan bile yine inanmazdım şimdiki performansına bakacak olursak. Konserlerinde eko üstüne eko yapan bir insan nasıl oluyor da canlı performansta tartışılmaz bir isim olabiliyor. Bir sanatçı ki bu eğer rock sanatçısı ise kasetindeki benzerliği e nazından %60 yakalaması gerekirdi ki Şebnem bunun kıyısından bile geçemiyor. Forumlarda şöyle bir baktığımda tüm Şebnem hayranları konser sırasında kendilerinden geçtiklerini söylüyorlar. Doğru kendilerinden geçtikleri için sahnedeki kişinin nasıl performans sergilediğini göremiyorlar. Bunun açık tek bir sebebi var. Aşırı fanlık insanları bu tür yalanlara sürükleyebiliyor. Neredeyse o sanatçı için ölecekler…

Ve koskoca Özlem Tekin. Türkiye’de gırtlağı ile performansı ile eşsiz bir müzisyen. 3-4 arası gidip gelen yüksek oktavlı sesiyle geleceğin ve şimdinin tartışmasız en iyileri arasında. Kendini geliştiren bir noktaya bağlanmayan yenilikçi bir insandır aslında müzisyen. Ve Özlem’de bu tanıma tam tamına uyan bir sanatçı. Konserlerinde bir kişi bile yoktur ki çıldırmasın, zıplamasın. Çok insan tanıyorum ki önyargısı sebebiyle Özlem’i sevmemiş fakat konserine gittikten sonra Özlem delisi olmuş insanlar… Ne mutlu onlar için.

Son olarak… Bir müzik eleştirmeni şunu diyordu 1997 yılında “Ve Şebnem Ferah sonunda albüm çıkarıyor. Özlem Tekin ve Moğallar gibi dipe batmayacağı kesin.” Aynı eleştirmen 2005’te “Özlem ve Şebnem aynı senede albüm çıkardı fakat Şebnem hala yerinde sayıyor ama diğer tarafta Özlem Tekin rockta tek söz sahibi vokal olduğunu kanıtlıyor.” Bir şeboistin ağzından da şunlar dökülüyor; “Özlem – Şebnem ilişkisi şöyle bir şeydi. Şebnem daha iyi bir santçıdır. Özlem ise benim için bir hiçtir. Özlem hayranları Özlem Tekin Şebnem’den daha iyi deyip dursun. Bu şey hesabıdır halk deyimiyle: Kedinin uzanamadığı ciğer.” Ben de diyorum ki ciğer yendi bile hem de afiyetle. Önerim gerçeklerle yaşamanız.

Müge Dahıverdi 2005 Toplist Manage
 
serox'um..sana özz konusunda sonuna kadar katılırım..özz ün ruhu,kalitesi,yaptıklar ve yapacakları konusunda özz zaten bizim bi'tanemiz..amaaaa....
bak bizim için özz neyse bazıları içinde sebnem öyle..kimisi için de aylin aslım yada filanca her kimse..
bazı gerceklerin,müzikal kriterlerin yanısıra bi de işin psikolojik ve duygusal boyutu var..en iyi kim diye arastırıp sevmiyoruz kimseyi..sevginin bi açıklaması yok zaten..neden sevdiğini düşündüğünde bile karmaşaya düşüyosun bazen..özlem ,sebnem,ayşe,fatma...bunları sevenler kendinden bişey buldukları için kendileriyle özdeşleştirdikleri için seviyolar bu insanları..
kimse kkimseye o bundan daha ii sen de bunu seveceksin diyemez..dememeli..bırakın herkesin sevdiği en iyi olsun onlar için...
benim için öz,senin için öz..ama bilmemkiminki şeboysa şebo olsun onun kraliçesi..nasıl sana bana kimse özzü bırak şebocu ol diyemezse,dedirtmezsek,bizim de kimsye bunu dikte etmeye hakkımız yok...
BİZden olanlar bilir,şebnem ferah başlığımız şebnemi sevmeyen özcü arkadaşlarımızla,şebnemi de seven özcülerin birbirine girmesinden dolayı kitlenip duryodu..bnim açtığım son şebnem ferah başlığının ilk mesajını editliyorum buraya..ben ce bu başlığı özlemi konuşmak için kullanmalı ve şebnem seven insanlara da saygısızlık ederek "tekinist" adına zarar vermemeliyiz...
işte özlemtekin hayranlarına verdiğim şebnem ferah esajı şu şekildeydi:
"*özlemtekin-şebnemferah ; galatasaray-fenerbahçe diildir..bugün spor bile hoşgörü ve anlayış ilkelerine dayalıyken müzik gibi paylaşım gerektiren bi konuda kavga ve husumet hiç kabuledilebilir bişey diildir...
*ne özlem şebnemden iyidir,ne şebnem özlemden iyidir..ikisi de kendi yolunda çok başarılı saygıdeğer sanatçılarıdr..bu başlık asla bi kıyaslamayı kabul etmeyecektir.
*burası özlemtekine adanmıs bir sitedir..bu yüzden şebnem feraha ayrılan bölüm sadece müzikalitesini ve yaptığı işleri konuşmak için mevcuttur..kişiliği ve özeli bizim konumuz diildir..zaten bu konulara girecek kadar şebnem fanı olanlar halihazırda şebnemferahın kendi web sitesine üyedir ve bu isteklerini oralarda tatmin edebilirler.
*kimse şebnem ferahı sevmek zorunda diildir..ama saygı her alanda önem verdiğimiz bir konudur..ve kim olursa olsun bu sitede saygısızlık görmemelidir..bu bizim kendi kalitemizi belirleyen bi unsudur..
*bu sayfalardaki kavgalar kıyametler saygısızlıklar sebnem ferahın umrunda bile diildir,haberi bile yoktur..unutmayın burda yaptıgınız kavga şebenemle diil site arkadaslarınızladır..ve saygısızlıgınız da tamamen site üyelerinedir..şebnemi sevip sevmemeniz sizi bağlar ama site üyelerine saygısızlık kabul edilebilir birsey diildir..

şebnemi sevmiyorsanız bile sevenleri oldugunu düşünerek ve bu sevenlerin bu sitenin bir parçası oldugunu unutmadan,siteye duydugunuz sevgi ve saygıyı burada göz önünde bulunduracagınız düşüncesindeyim.."

bilmem anlatabildim mi..bizim ÖZ ümüz var ama bazılarının da ŞEBOsu AYLİN i ASLI sı yada herkimse..saygı çok zor ve çok önemli bi olgu insan ilişkileri konusunda...lütfen bunu kaybetmeden devam edelim....
saygılarımla...
 
Haklısın pyro fakat ben bazı gerçeklerin ortaya çıkmasını ve abartıların son bulmasını istiyorum. Fakat ne olursa olsun dinleyene yada dinlemeyene saygım sonsuz.
 
Geri
Üst