Sanal Amfiler

#1
İyi akşamlar beyler. M-Audio Fasttrack USB-II modelinde bir ses kartım var. Bu karta bağladığımda ve direct monitor'ü aktif ettiğimde hoparlörlerden ya da kulaklıktan ses alabiliyorum. Gitarı direk bağladığımda kayıt programlarında kayıt da alabiliyorum. Fakat Guitar Rig, Guitar FX, Amplitube gibi programları kullanarak, gitara distortion gibi efektler vermeye çalıştığımda başarılı olamadım. Daha doğrusu bu programlardan hiçbiri input'tan gönderilen sesi algılamadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba, yardımlarınız için teşekkürler.
 
#2
Guitar Rig için, Audio And MIDI Settings'e girip Driver kısmını asio seçiyosunuz. Device kısmı M Audio Usb Asio olucak. Yalnız asio4all gibi şeyler yüklü olmasın pc'de. Sadece ses kartının kendi driver'ı yüklü olucak.
 
#4
Bende m audio mobilepre kullanıyorum, yaklaşık 2 gün uğraştım bu sorun için.
Birçok sebebi oluyor. Mesela onboard ses kartını aygıt yöneticisinden devre dışı bırakın tamamen. Driver'ı silin, kartı bağlayın en baştan yükleyin. Tekrar deneyin programdan. Çakışma olabiliyor. Rig'î ilk açtığınızda winamp, media player vs. açık olmasın. Ha birde device kısmında, "generic low latency asio driver" seçeneği var mı "m audio usb asio" seçeneği dışında.
 
#5
ASIO4ALL adlı bir program var. Google'da araştırıp güvenli bir yerden yükleyin. ASIO4ALL'da M-Audio'yu, Guitar Rig'de de ASIO4ALL'u seçin..

EDİT: Aegnor Luinwe 'nin asi4all ile ilgili tavsiyesini yazdıktan sonra gördüm. Yoksa başka şekilde ifade ederdim. :) Kusura bakmasın..
 
#6
ASIO4ALL adlı bir program var. Google'da araştırıp yükleyin. ASIO4ALL'da M-Audio'yu, Guitar Rig'de de onu seçin..
Asio4all ile olmuyor malesef. Bu tarz kartların zaten asio driver'ı kendi sürücülerinde mevcut. Ekstradan asio4all yüklendiği zaman kart hiç çalışmıyor. Asio4all yüklü ise tamamen kaldırılmalı. Pc'de yalnızca m audio'nun driver'ı olmalı.
 
#9
Hocam, dediğiniz yeri biraz kurcaladım, outputlarda sıkıntı varmış sanırım, yanlış şeyleri kaynak olarak görüyordu, biraz da diğer özellikleri kurcaladıktan sonra hallettim sanırım, teşekkür ederim :)

ayrıca asio4all kısmını bir hayli kurcalamıştım; fakat o haldeyken hiçbir yerden ses alamamıştım
 
#16
birde windows daki midi player ın kapalı olması gerekiyor . ben guitar pro açıkken kullanmaya çalışıyordum asio da midi açık diye bir uyarı vardı windows waweble synth di galiba onu kapattım sonra asio çalışmaya başladı
 
#17
asio4all sanal bir asio sürücüsüdür son derece sağlıksızdır, düzgün ses kartlarıyla beraber asio4all kullanmak... yorumsuz.. zaten ses kartı driver ini yüklerken asio driver i da otomatik olarak yüklenmektedir.
 
#18
evet, amplitube'da sorun yaşadım gerçekten
GitarPedal'da da Amplitube ve fast track uyumsuzluğu konu edilmiş: http://www.gitarpedal.net/forum/showthread.php?27120-Guitar-Rig-M-audio-Fast-Track-sorunu
M-Audio'nun forumunda da ASIO4ALL tavsiye edilmiş ve Amplitube sorunu çözülmüş: http://forums.m-audio.com/showthread.php?21272-M-Audio-Fast-Tracks-Amplitube

Amplitube dışında da ASIO4ALL'a ihtiyaç duymayacaksınız herhalde. 7-8 güncel yazılımı denedim, m-audio sürücüleri bende sadece amplitube ta sorun çıkardı. ASIO4ALL'un kendisi de benim bilgisayarımda sorun çıkartmadı.
 
#19
rig kullanmaya devam ediyorum sorun çıkmaması için fakat onda da şöyle bir sorun var, sol kanaldan ses alınmıyor yani, giriş ve çıkış için L-R seçeneği var sadece R açık iken sistemde ses oluyor. L aktifken ve R pasifken ortamda ses bulunmuyor. Ki hani kulaklık, hoparlör vs. kullanırken de sol tekler hep pasif durumda. Ama program kapalıyken Direct Monitor'de iki taraftan da ses alabiliyorum
 

Üst