Charvel / Jackson Başlığı

cavernosum demiş ki:
masterofpuppetsasd demiş ki:
ve team j craft gibi bir takımın işçiliği var
O takımın adı Team J. Craft değil yahu, Team J.

Onların ürettikleri aletler Team J. Craft(Crafted) oluyor. Her yerde aynı lafı görünce dayanamadım artık :twisted:

Madem Nortın'ı andık ben de bir Nortınlık yapmazsam olmaz.

O takımın adı Team J. değil abi "J." :mrgreen:
 
Hepsi Japonya'da aynı fabrikada yapılıyor. Fakat 2006'da Jackson Japon üretimi gitarları arasındaki "sınıfları" iyice birbirinden ayırmak için X serisinde basswood kullanmak pro serisini biraz daha iyileştirmek gibi bir adım attı. Eskiden X serisi pro serisine oldukça yakındı, artık değil :)
 
fret_installation.jpg

freshly_painted_jacksons.jpg


bunlar da fırından yeni çıkmış :)
 
o zaman rahatça slsmg'nin işçiliği x serisinin işçiliğiyle aynı diyebiliriz,öyle mi? yoksa slsmg ya da onun dengi sl3,rr24 gibi gitarlar daha üst model oldukları için onlara daha fazla mı özen gösteriliyor?
 
Bence onu şöyle düşünmek lazım.

Sen Jackson fabrikasında bir luthier olsan sana deseler ki bu ay 60 gitar yapacaksın, bunların 50 tanesi Dx10d olacak 10 tanesi Slsmg, hangilerini daha özenle daha iyi yaparsın? :) Kullandığın malzemeleri de düşün tabii..
 
Slsmg ve sl3 ikilisi bence ikisinin arasında kalırsamda slsmg'yi seçerim.
bu arada ıhlamur konusuna gelince hakikaten ibanezleri pek sevmiyorum kasaları hoşuma gitmiyor tonlarınıda pek sevdiğimi söyleyemem sz serisi hariç tabi onada ibanez demeye bin şahit lazım :) tabi ıhlamur var ıhlamur ibanezin üst ve prestij serilerinde kullanılan ıhlamurlar bayağı kaliteli oluyor bildiğim kadarıyla ayrıca amerikan ıhlamurları çok çok iyi sanırım.
 
Peki bu RR24 e ekstra bir kanal açtırılıp, sap kısmına bi tane de single-coil konabilir mi acaba? Yoksa tonu güzel olmaz mı? Çünkü gitar tek yönlü. Biraz daha geniş ton aralığı olsa daha iyi olur gibi geliyor bana.
 
bu yapılabilir. ki ben almayı düşünüyorum aleti ve ilk yapıcağım şey sapa bir emg sa taktırmak. fatih ustayla konuştum bu olayı ve gayet de yapılabilir bir olay.humbucker yuvası açmaktan daha akıllıca ve kolay.
 
Geri
Üst