Charvel / Jackson Başlığı

Bense archtopa taparım. S570 DXQM Ibanezim ve S470 ile aşk yaşıyorum. Tam tersine archtop gitarla oturarak çalarken askısız yapamıyorum. Başka dünyaların insanıyız vesselam :p Kolaysa Jackkson KV2yle otur çal, ama ayakta kral gibi işte...
 
Hmm mevzu anlaşıldı :) valla çok farketmez bana archtop falan yani böyle bi gitar alınca sıkıyosa alışma zaten :D

Abi bu phil demmel usa değil galiba ama o özelliklerde görünüyor. Fiyatına göre güzel alet gibi ama kasası biraz fazla sivri gibi :D usa jackson peşinde ebay başında geçecek günler bu gidişle :)
 
Sonuçta binding yok, şekilli bir inlay yok, zaten varolan bir üretim bandında(Strat) üretilebilen gitarlar bunlar. 1000$ idi ilk piyasaya sürüldüklerinde, sonradan 100$ arttırdılar diyeyim sana bir de :)

Donanımda eksik mi var diyorsan eğer, üzerindeki Floyd Schaller değil, Çin malıdır, ama lisanslı değil Original Floyd Rose'dur yine de. 1500$ altı tüm gitarlarda da bu kullanılır bu arada, tüm LTDler, tüm Japon Jacksonlar, tüm Schecter, Dean, DBZ falan sülalesi bu Çin malı Original Floydları kullanır.

Bir de şu açılardan bak hatta, USA Standard Strat da bu gitarla aynı fiyata, kalitesi de aynı. Onda bir de pickguard, sunburst boya vs bir takım olaylar var, bu ondan bile düz bir gitar :) Ha iki tane Duncan'ın maliyeti var tabi, firmanın kendi bünyesinde toplam 2$ maliyetle saracağı 3 tane single yerine Seymour Duncan firmasına ödediği para var :) Köprü de aynı hikaye, çok ucuza alıyor olsalar bile(toptan alım sonuçta) kendi bünyesinde üreteceği köprüden bir kaç kat daha pahalıya geliyordur üretici firmaya bu köprü.


Sorunun kısa cevabı: Hayır kalitede bir sorun yok, USA Standard Strat ayarı bir gitar işte. Fiyatı da aynı gibi :)
 
bu da benim 2 haftalik bebegim. Omur boyu koleksiyonumda yerini alacak. Harika bir gitar..

p1_u2uc3jcs4_so.jpg


415016735_3b86964c2a.jpg


415016747_d4560100c2.jpg


p3560422.jpg



p2_uvuzk1tqv_so.jpg


p5_uwf2h5bwc_so.jpg


2.jpg
 
Arkadaşlar büyük ihtimal aralıkta askere gidicem ve ondan önce kendime güzel bir gitar seçmek istiyorum. 2 gitar arasında gidip geliyorum gibi. Bu başlık da tam sorulucak yeri sanırım :)

Öncelikle şunu söylemeliyim 2 gitar birbirinden faklı aletler aslında ancak 1.si maple klavye hastalığı ve Charvel oluşu, 2.sinde ise bu başlıkta da daha önce belirtmiştim Jackson SL2H MAHQ oluşu bütün gün kafamda hesap yapmama yol açıyor :D

Belki diyebilirsiniz denemeden hissedilmeden alınmaz ancak Charvel 'in özelliklerinden yola çıkarak daha önce kullandığım gitarların özelliklerini düşündüğümde kafamda oluşuyor nasıl olduğu. Jackson 'ı ise zuhal müzikte denemiştim zaten. Ayrıyeten amerikan üretimi olduğu için güveniyorum gitarlara :twisted:

Öncelikle size Charvel i gösteriyim;

http://cgi.ebay.com/Charvel-San-Dim...61?cmd=ViewItem&pt=Guitar&hash=item2eabff51c1

Şimdi öncelikle bu gitarın fiyatı Jackson a göre çok daha uygun. Satıcıdan gerçek resimlerini de edindim gitarın. Siz ne dersiniz?
Finish biraz iddialı gibi ancak severim Capon imparatorluk bayrağını :)

Şimdi de uzun zamandır hayalimdeki kocaoğlanı gösteriyim :D

http://cgi.ebay.com/Jackson-USA-Tra...28?cmd=ViewItem&pt=Guitar&hash=item3cae864d30

Şimdi benim açımdan bu gitarı ve modeli uzun zamandır düşünmemin nedeni quilted maple kaplı olması ve işçiliği ve diğer özellikleri (özellikle Burnt cherry sunburst rengi). Yalnız şöyle bir durum var. Bu model ve renkteki gitarlar sanırım işçilikten kaynaklı olarak tam olarak sitesinde gösterildiği gibi değil finishleri, ve hatta birbirlerine bile benzemeden üretiliyorlar.

Şu sitesindeki gösterimi ;

http://www.jacksonguitars.com/products/products.php?group=Soloist-Body&page=1&product=2804073815

Şimdi bi benim yukarıda almak istediğim modele bir de şuna bakın ;

http://cgi.ebay.com/Jackson-USA-SL2...14?cmd=ViewItem&pt=Guitar&hash=item439fa44e42

Yani fark var görüldüğü gibi. Hatta ilk soloistin üzerinde yuvarlak halkalar gözüküyor dikkatli bakınca ki ilk gördüğümde bi hata filan mı var demiştim kendi kendime :roll:

Bi tane daha vardı ebay de ancak kaldırılmış (o da diğerlerinden farklıydı).

Sizce Jackson için hem sitesindekine yakın finish e yakın bir üretim için ya da 2. eli düşer diye beklemeli miyim?

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler :!:
 
O Charvel, çalması belki Jackson'dan bile daha etkileyici bir gitar, onu bir kere şimdiden söyleyeyim :) İyi bir amfiye bağlayıp 80ler tarzı çalmaya başladığında deprem oluyormuş gibi sesler gelecek, kütür kütür, canavar gibi bir gitar. SL2HMAHQ'yu ise zaten biliyorsun, o da çok ama çok zevkli bir gitar. Ama ben olsam Charvel'e öncelik verirdim, Jackson headstocklu Charveller gittikçe daha zor bulunuyorlar, SL2HMAHQ ise çok daha rahat bulunacak bir model.
 
Bu Jacksonlar Charveller o kadar lanet gitarlar ki, gitari ilk aldigimda birkac gun calamamistim. SAdece hardcase'ini acip gitari seyrediyordum. Basina bir sey gelir diye aldigim gitari birkac gun hardcase'den cikaramadim.. Manyaklik ama DK2M accaaaaip yakisikli bir gitar yahu.... haksiz miyim beyler ?
 
obican demiş ki:
O Charvel, çalması belki Jackson'dan bile daha etkileyici bir gitar, onu bir kere şimdiden söyleyeyim :) İyi bir amfiye bağlayıp 80ler tarzı çalmaya başladığında deprem oluyormuş gibi sesler gelecek, kütür kütür, canavar gibi bir gitar. SL2HMAHQ'yu ise zaten biliyorsun, o da çok ama çok zevkli bir gitar. Ama ben olsam Charvel'e öncelik verirdim, Jackson headstocklu Charveller gittikçe daha zor bulunuyorlar, SL2HMAHQ ise çok daha rahat bulunacak bir model.

Herhangi birşey belirtilmemiş fakat bu Charvel in custom olma ihtimali var mı sence? Sitesinde seri üretim olarak style 1-2 , so-cal modelleri gösteriliyor. Gerçi customlar da 2500$ seviyelerinde geziyor...

Bu arada bu gitarın fiyatı da 1950$ dı bi süre önce sonra bi baktım 1700e düşmüş. Satıcının pazarlık potansiyeline sahip olduğunu düşündürdü bu bana :)
 
Javelin demiş ki:
Arkadaşlar Jackson'ın Warrior ve Kelly modellerinde denge bozukluğu yaşanıyor mu? Bunlardan birini alacağım, boşuna para vermek istemiyorum.

Eğer kaliteli deri yada süet askı kullanırsan denge problemi olmuyor. Ama çok hareketli çalıyorsan sap aşağıya doğru inebiliyor bazen. (Kelly Kullanıyorum)
 
Geri
Üst